Menü

Intő jelek, hogy hazudozóval állsz szemben

Megismétli, amit kérdeztél

Vagy esetleg azt is, amit már egyszer elmondott. Ezt azért csinálja, mert az ismétléssel megerősíti benned, hogy igazat mond, és kicsit saját magát is győzködi, hogy könnyebben menjen a hazugság. Sokkal egyszerűbb ugyanis füllenteni, ha egy idő után te is valamennyire elhiszed, hogy igazat mondasz, akkor már az arcmimikád és a tested sem árul el annyira, hiszen meggyőzted magadat egy alternatív valóságról. Az ismétléssel ezen kívül időt is nyernek arra, hogy valami épkézláb, hihető hazugságot találjanak ki maguknak.

Túl sok részletet oszt meg

Ha nem spontán hazugságról van szó, hanem számított az illető arra, hogy majd el kell hallgatnia előled dolgokat, előfordulhat, hogy egyszerre túl sok információt oszt meg veled. Például ha tőled megkérdezik, mit csináltál tegnap délután, nem kezded el ecsetelni a tejhab állagát is azon a kávén, amit a barátnőkkel ittál meg, mert tudod, hogy szükségtelen infó – egy hazug azonban minél inkább meg akar győzni, hogy megtörtént esetet mesél el, ezért minden apróságra igyekszik odafigyelni. Ha még azt is megtudod a pasidtól, hogy a baráti sörözésen milyen volt a sós mogyoró, amit a bárban adtak, és hogy pontosan milyen színű vakolat potyogott arról a szórakozóhelyről, ahova betértek a haverokkal, lehet, hogy valójában a hely közelében sem járt!

Minden porcikánk mesél!

Kéz

Aki hazudik, az kevésbé használja a kezeit.

Ha leplezni szeretne valamit, akkor a tenyér ritkán látható.

Az összekulcsolt kar bizonytalanságot tükröz.

Ha az illető nem bízik a mondanivalója tartalmában, sokszor kezeivel legyint, vagy vállat von.

Láb

A titkolózó ember legtöbbször a lábai felett veszíti el a kontrollt.

Ha idegesen doboló lábakat láthatsz, akkor valószínűleg épp stresszhelyzetben van.

A kijárat felé néző lábfejek a menekülés vágyát vetítik ki.

Ha az átvetett lábak a beszélgetőpartnertől kifelé néznek, az ellenérzést jelent.

Mosoly

A hamis mosolynál nem mozognak a szemkörnyéki izmok.

A szemöldök mozgásának hiánya is megtévesztésről árulkodik.

A nem valós mosoly késve érkezik, és hirtelen marad abba.

Szem

A lesütött tekintet hazugság miatti szégyenérzetre utalhat.

A szemek ide-oda mozgatása zavarról árulkodik.

A szemdörzsölés a bizonytalanság megnyilvánulása.

Érintés

Az érintések növelik a komfortérzetet, de a túl sok érintés a bizonytalanság jele.

A száj előtt elhúzott kéz vagy a száj eltakarása arra utal, hogy valamit "el akar rejteni" a mondandójában.

A vakarózás, dörzsölés, hajcsavargatás zavarodottságot sugároz.

Ezekből az mikrorezdülésekből és a testbeszédből több mindent leszűrhetsz a beszélgetőpartneredről, de ne felejtsd el, hogy 100%-os bizonyosság nincs!

Szerző:Udvari Fanni

Vásárlásmánia

Bár a vásárlásmánia az egészségünkre nézve nem olyan káros szenvedély, mint például az alkohol- vagy drogfüggőség, mégis a szociális életünket nagyban károsíthatja, ezért fontos figyelni már a kezdő intő jelekre is.

Tényleg létezik a középső gyerek szindróma?

Okos elsőszülött vagy elhanyagolt középső esetleg traumatizált legkisebb gyerek? Mit mutatnak a statisztikák a születési sorrendről és a gyermek tulajdonságairól, habitusáról.

Ne éljünk a múlt fogságában

Az elmúlt években folyamatos veszteségélmények és válságok között élünk, erre pedig rárakodnak az egyéni gondok is. A krízisek egyik jellemzője a bizonytalanság. Elengedni valamit, vagy küzdeni érte? Ez a fajta ellentmondásosság meggondolatlannak tűnő, vagy látszólag teljesen érthetetlen, irracionális döntésekhez vezethet, viszont lehetőség is egyúttal. Az alábbi cikkben arra kaphatunk válaszokat, hogy milyen módszereket, gondolatokat vethetünk be az elengedés érdekében.

Az őszinteség fontossága

Előbb önmagunkkal kell őszintének lennünk ahhoz, hogy máshoz is őszinték lehessünk. A legtöbben azonban azt sem ismerjük fel, hogy még saját magunk elől is elrejtjük a gondolatainkat.

Érzelmeink kommunikációja - Az 5 szeretetnyelv

Mindannyian máshogy fogadjuk be a szeretetet, és fejezzük ki azt, amelyre neveltetésünk és személyes hajlamaink nyomán a legfogékonyabbá váltunk. Ezért fordul gyakran elő, hogy szeretetünk kifejezése nem ér célt, mert az üzenet küldője és befogadója nem érti meg egymást. Mi tehát a megoldás, és mit lehet tenni érzelmeink kifejezése érdekében?