Menü

Megvettük, de minek

Ha léteznek olyan babacuccok, ami a legnagyobb és legfölöslegesebb pénzkidobás, mert a világon soha nincs rájuk érdemben szükség, na, az mind megvan nálunk. Az első gyereknél mindent eladtak nekünk. A másiknál már okosabbak voltunk.

Gyakorlott szülőként le merem írni, semmi értelme például a kézi porszívóknak. Az orrszívó porszívó akkor hatásos, ha a porszívóra csatlakoztatható változat mellett döntünk. Tény, hogy ijesztő, hangos, kellemetlen - és még a szomszédok is lököttnek gondolnak, mikor erre riadnak éjjel -, viszont hatásos és segít az eldugult orrocskák ellen.

Nem tudom a borostyánlánc valóban olyan áldásos hatással bír, mint amivel eladják, vagy csak kamu, placebo és hasonlók, mindenesetre éjszakára soha nem hagyjuk a gyerek nyakán, én személy szerint nagyon veszélyesnek tartom. Megvenni megvettem, de aztán nem használtuk sűrűn.

Ilyen-olyan lázmérő… lehet bármilyen fül meg homlokhőmérő, szerintem a hónaaljban mért hőmérséklet hagyományos lázmérővel a legmegbízhatóbb. Még mindig.

Utazóágy. Sokszor praktikus otthon, mi használtuk járókának is később, de ha csak azért vennénk meg, mert utazáshoz, nyaraláshoz vinnénk, ahhoz felesleges. A szállodák ma már szinte mindenhol biztosítanak ilyesmit.

Elsőgyerekes anyukaként a legkisebb méretű cukicipőket is beszereztem, aztán leesett, hogy egy éves korában fog járni először, tehát a trendi 18-as babacipő csak divatos és aranyos, semmi funkciója nincs. Ma már nem vennék. Ahhoz drága, hogy két percig aranyos legyen.

Pólya. Akiktől megvettem, ők sem használták soha. Régen jó szolgálatot tett, ma már modernebb holmikat tartunk otthon.

Nagyon-nagyon sokan esküsznek a speciális kukára a használt pelusoknak. Merthogy nincs szaga napok után sem. Ha azonnal kivisszük egy zacskóban a hulladéktárolóba, akkor meg pláne nem. És olcsóbb is.

Autós bébiétel-melegítő szerkezet. Jelentem, volt! Vettünk! Hurrá. Sose kellett. A férjem a mai napig emlegeti. De akkor venni kellett, fontos volt. Azon a napon emlékszem bébiőrzőre is rábeszélt az eladó. Hozzáteszem kis lakásban laktunk, a baba szuszogását is hallottuk…

Fontos a légzésfigyelő, használtuk, viszont semmit sem ér és hiába vásároltuk, ha nem tudjuk mi a teendő vészhelyzet esetén. A gép riaszt, de nem végzi el helyettünk a tennivalókat. Pár szívinfarktust kihordtam lábon, mikor éjjel riasztott hangosan, visítva, mert kimerült az elem, vagy mert a fiam a kiságy sarkában aludt összekuporodva.

Fürdető akármi. Szék, vagy dézsa vagy nem tudom. Minek? Sima kiskád, és már úszhat is minden a lakásban. A fürdetőhinta meg ott fog állni a többi kacat között a garázsban, vagy a pincében. A bébiőr és az autós utazós ételmelegítő mellett.

Amiről még én sem hallottam, az a popsitörlő kendőt melegen tartó eszköz. Erre tátva maradt a szám, tudja valaki, hogy mi ez? Ilyen tényleg van?

Veszélyes gyerekjátékok

A gyerekjátékok általában aranyosak, érdekesek, sok örömöt szereznek, és fejlesztik a képességeket - ám ha kiválasztásuk során nem figyelünk, akkor nagy bajt is okozhatnak.

Egészséges életre nevelnéd gyermeked?

Az életmódját mindenki maga választja, de azért van hatása annak, ahogyan a körülöttünk lévő emberek, a hozzánk legközelebb álló személyek élnek. Ez az állítás a gyermekekre hatványozottan igaz. Ezért nekünk, felnőtteknek még nagyobb felelősséggel kell eljárnunk velük kapcsolatban

Van-e olyan, hogy túl sokat sportol a gyerek?

Előző írásainkban beszéltünk arról, hogy miket érdemes a gyermeknek sportolni, az egyéni vagy éppen a csapatsportok előnyösebbek-e számukra. De vajon létezik-e olyan, hogy egy gyerek túl sokat sportol? Mire kell a szülőknek odafigyelni?

Ölelgesd sokat, okos lesz!

Egyre többen vannak, aki úgy tartják, hogy a gyerekeknek minél több ölelésre, és érintésre van szüksége, nem jó módszer sírni hagyni, hisztizni hagyni, s most szakemberek hozták nyilvánosságra, hogy az ölelésnek mennyire nagy szerepe van a későbbiekben a kicsikre nézve.

Mesevilág, avagy olvassunk-e a gyerekünknek?

Manapság, amikor rajzfilmek és animációs filmek sokasága áll rendelkezésre ahhoz, hogy gyermekeink életét színesítsék, joggal merül fel a kérdés, hogy az olvasás ugyanolyan fontos-e még most is, mint régebben. Ha te is tanácstalan vagy, hogy mikor és mennyit kell olvasnod, vagy egyáltalán célszerű-e, akkor érdemes végigolvasnod.