Menü

Megvettük, de minek

Ha léteznek olyan babacuccok, ami a legnagyobb és legfölöslegesebb pénzkidobás, mert a világon soha nincs rájuk érdemben szükség, na, az mind megvan nálunk. Az első gyereknél mindent eladtak nekünk. A másiknál már okosabbak voltunk.

Gyakorlott szülőként le merem írni, semmi értelme például a kézi porszívóknak. Az orrszívó porszívó akkor hatásos, ha a porszívóra csatlakoztatható változat mellett döntünk. Tény, hogy ijesztő, hangos, kellemetlen - és még a szomszédok is lököttnek gondolnak, mikor erre riadnak éjjel -, viszont hatásos és segít az eldugult orrocskák ellen.

Nem tudom a borostyánlánc valóban olyan áldásos hatással bír, mint amivel eladják, vagy csak kamu, placebo és hasonlók, mindenesetre éjszakára soha nem hagyjuk a gyerek nyakán, én személy szerint nagyon veszélyesnek tartom. Megvenni megvettem, de aztán nem használtuk sűrűn.

Ilyen-olyan lázmérő… lehet bármilyen fül meg homlokhőmérő, szerintem a hónaaljban mért hőmérséklet hagyományos lázmérővel a legmegbízhatóbb. Még mindig.

Utazóágy. Sokszor praktikus otthon, mi használtuk járókának is később, de ha csak azért vennénk meg, mert utazáshoz, nyaraláshoz vinnénk, ahhoz felesleges. A szállodák ma már szinte mindenhol biztosítanak ilyesmit.

Elsőgyerekes anyukaként a legkisebb méretű cukicipőket is beszereztem, aztán leesett, hogy egy éves korában fog járni először, tehát a trendi 18-as babacipő csak divatos és aranyos, semmi funkciója nincs. Ma már nem vennék. Ahhoz drága, hogy két percig aranyos legyen.

Pólya. Akiktől megvettem, ők sem használták soha. Régen jó szolgálatot tett, ma már modernebb holmikat tartunk otthon.

Nagyon-nagyon sokan esküsznek a speciális kukára a használt pelusoknak. Merthogy nincs szaga napok után sem. Ha azonnal kivisszük egy zacskóban a hulladéktárolóba, akkor meg pláne nem. És olcsóbb is.

Autós bébiétel-melegítő szerkezet. Jelentem, volt! Vettünk! Hurrá. Sose kellett. A férjem a mai napig emlegeti. De akkor venni kellett, fontos volt. Azon a napon emlékszem bébiőrzőre is rábeszélt az eladó. Hozzáteszem kis lakásban laktunk, a baba szuszogását is hallottuk…

Fontos a légzésfigyelő, használtuk, viszont semmit sem ér és hiába vásároltuk, ha nem tudjuk mi a teendő vészhelyzet esetén. A gép riaszt, de nem végzi el helyettünk a tennivalókat. Pár szívinfarktust kihordtam lábon, mikor éjjel riasztott hangosan, visítva, mert kimerült az elem, vagy mert a fiam a kiságy sarkában aludt összekuporodva.

Fürdető akármi. Szék, vagy dézsa vagy nem tudom. Minek? Sima kiskád, és már úszhat is minden a lakásban. A fürdetőhinta meg ott fog állni a többi kacat között a garázsban, vagy a pincében. A bébiőr és az autós utazós ételmelegítő mellett.

Amiről még én sem hallottam, az a popsitörlő kendőt melegen tartó eszköz. Erre tátva maradt a szám, tudja valaki, hogy mi ez? Ilyen tényleg van?

5 kreatív szülő-gyerek program, ami a gyerekek fejlődését is segíti

Az együtt töltött minőségi idő semmivel sem pótolható a gyerekek szellemi és mentális fejlődése szempontjából, ráadásul a közös programok a szülőknek is segítenek a töltekezésben. Legyen szó például közös sütés-főzésről, meseolvasásról vagy mesehallgatásról, ezek a tevékenységek mind segítenek elmélyíteni a szülő és a gyerek közötti kötődést, támogatják a kicsik fejlődését, és nem utolsó sorban rengeteg boldog közös emléket is begyűjthetnek velük.

Kutya a családban

Lakótelepen nőttem fel, sajnos soha nem volt háziállatom, így nem volt lehetőségem megtapasztalni, milyen érzés egy házi kedvenc a családban, ám költözésünk óta fontolgatom, hogy menhelyről hazaviszek egy kutyust.

Iskolai telefonhasználat pro és kontra

Mai témánk apropóját az adta, amit a minap olvastam a világhálón: a brit iskolákban szigorú ellenőrzési rendszert vezetnek be: az iskolák felelőssége lesz, hogy a diákok ne használhassák a mobiltelefonjukat a tanórákon. Iskolai telefonhasználat pro és kontra.

Ha nem múlik a gyereknél a köhögés…

Téli-télvégi időszakban gyakrabban betegek a gyermekeink, s különösen azok a gyerekek hajlamosak az influenzára, elhúzódó hurutos és/vagy száraz köhögésre, akik közösségbe járnak, azaz bölcsisek, ovisok vagy iskolába járnak, tehát szinte minden csemete.

A gyerekek harmada nem reggelizik otthon

A gyerekek harmada nem reggelizik otthon, ami azt jelenti, hogy éhgyomorra indulnak el reggel – állapította meg egy kutatás, melyből sajnos megállapították, hogy három gyerekből egy reggelizés nélkül indul el otthonról az óvodába, iskolába.