Menü

A rosszfiúk visszatértek

Ki hitte volna, hogy már 25 éve, hogy a mostanra futószalag akciódús popcorn filmeket gyártó Michael Bay elkészítette a frenetikus filmzenével megáldott zsaru-haver filmjét, a Rosszfiúkat. A főszereplők ezúttal az afroamerikai közösség két feltörekvő-felkapott színésze a mostanában már gyakorlatilag visszavonult Martin Laurence és a mindig népszerű Will Smith voltak. Mindenki megtalálta a számítását. Peace tesók. A páros remek kis duót alkotott. Volt ott minden: lassítások, menő autók, jó nők, helyes pasik, akciók és nagy dumák. A második rész túltolta a tesztoszteront és két vicces terminátort csinált a fiúkból, akik több rosszfiút küldenek a másvilágra, mint bármi. Az ölni normális és kötelező alapú videójáték lövöldözésekkel túlterhelt film vegyes fogadtatást kapott.

Immáron új rendezővel a régi stáb megpróbál harmadik és utolsó alkalommal virítani valamit a régiből. Mennek a helyenként indokolatlanul trágár dumák, hullanak az emberek és Miami még mindig nagy partihely. Tulajdonképpen a régi recept alapján kapunk egy profin levezényelt közepesen megírt ódivatú akciófilmet. Laurence takarék üzemmódban, bevillanak az újak a high tech trükkjeikkel, Smith pedig laza, mint szinte mindig, ha épp közönségfilmben játszik. Az akciók a helyükön vannak, ahogy tulajdonképpen minden a filmbe, csak részemről kissé eltelt az idő a szimpla akció filmek felett. Ettől függetlenül a kábé minimum 100 filmbeli hulla miatt kissé nekem még mindig fura a teremből kitántorgó 9-10 éveseket látni egy 16-os karikájú darabnál.

Welcome to Miami énekelte Smith anno a rádióból és még mindig igaza van. Az idő remek, a lányok és fiúk szépek, az akciók pörgősek. A kissé túlzó verbális „humor” sem ront nagyon az összképen. A végső fordulat nekem tetszik, ahogy külön piros pont jár a régi előzményekre való állandó, de nem túlzó reflektálásért is, lásd játék a filmzenével. A sok hulla ellenére megpróbál kissé görcsösen a Bad Boys 3 a lehető legcoolabb és leglazább lenni, ahogy elődjei is. Alapvetően kimondható sikerrel jár. Mi meg, régi motorosok nyugodtan kikereshetjük a híres hírhedt dalt és hadd szóljon. Bad boys, bad boys...A hakni jelleg ellenére puszta szórakozásnak simán jó.

Szerencsejáték az élet? - Nyerd meg az életed sorozatkritika

A Netflix új Squid Game című sorozata hatalmasat tarolt. Milyen lenne életre-halálra szóló gyerekjátékokban részt venni? És milyen emberek mennének bele realistán ebbe? A Netflix teljesen koreai színészekkel kiadott alkotása, ezekkel a kérdésfeltevésekkel fordul a nézők felé. A Nyerd meg az életed, nagyon jól beletenyerelt a jelenlegi a korszellembe. Azonban kár, hogy az orbitális közhelyek és elcsépelt fordulatok, valamint az európai szemmel túljátszott színészi játék, rengeteget elvesznek a sorozat érdemeiből.

Lélektani gourmet John Wick? - Pig-filmkritika

Nemrégiben debütált a Pig Nicolas Cage főszereplésével, amely talán a színész egész pályafutásának legjobb alakítása lett. Az elsőfilmes rendező Michael Sarnoski, nagy fába vágta fejszéjét mikor belekezdett ebbe az igencsak bizarr történetbe.

Tíz gyűrű a világ felett

A Marvel Studio ismét valami újba fogott mikor elkezdte forgatni a Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendája című filmet. A film egyértelműen a távol keleti harcművészetek világából táplálkozik, és azt is próbálja bemutatni. Méghozzá egészen jól.

Mindenképpen érdemes megnézni a Toxikomát

Herendi Gábor keze alatt ügyesen futnak a sötét anyagok is: ezt bizonyítja a szeptembertől a mozikban is látható Toxikoma. A Szabó Győző drogmemoárja alapján készült filmet mindenképpen érdemes megnézni.

Mi történt Budapesten? – kritika a Fekete Özvegyről

A Marvel rajongók már egy éve várhatták a Fekete Özvegy megjelenését. Főleg a magyar rajongók várhattak türelmetlenül, ugyanis a Fekete Özvegyet nagyrészt Magyarországon, Budapesten forgatták. Egy év csúszással, de már a mozik vásznán nézhetjük az orosz bérgyilkos történetét.