Menü

Készíts szappant otthon!

Otthon készített szappant használni számtalan előnnyel jár. Amellett, hogy tudod milyen alapanyagokat használsz, magad állíthatod elő a neked tetsző illatkombinációt, olyan hozzávalókból, amiket igazán szeretsz.

A szappankészítés bonyolult folyamat, amihez sok idő kell. Elkészítéséhez biztonságos környezetet kell teremteni. Egy olyan helyiséget válassz, ami könnyen szellőztethető. Szükség lesz védőruházatra is, kesztyűre és védő szemüvegre.

Figyelni kell a megfelelő eszközökre is, a lúg miatt alumínium edényt nem használhatunk!

Hozzávalói:

növényi olaj, zsír (különböző zsírokból, olajokból összesen kb. 650 g)

desztillált víz (kb. 250 g)

lúg (96 g)

opcionálisan színezékek és illóolajok

Elsőként a desztillált vizet kell egy olyan edénybe tenni, ami lúgoldásra alkalmas. A kimért lúgot óvatosan kevergetve adjuk hozzá a vízhez, ez a sorrend nagyon fontos. A keletkező gőzt semmiképp nem ne lélegezd be. A két anyag reakciója közben hő szabadul fel, ezért az edényt tegyük egy nagyobb hidegvizes tálba, majd, ha eléri a 40 fokot, hozzáadjuk az olajhoz. Ezalatt felolvasztjuk a szilárd zsírokat és az olajjal összekeverjük. Amikor ez az elegy is elérte a 40 fokot keverjük össze a lúgos vízzel. A lúgot kell hozzáönteni, majd keverni ameddig pudingszerű lesz az állapota.

Ekkor lehet színezni és illatosítani a masszát.

A házilag készült szappanok illatmentesek is lehetnek, de legtöbbször a tiszta illatot gyógynövények vagy kivonataik okozzák. Bátran lehet használni citromfüvet, levendulát, rózsát, zsályát vagy éppen narancsot.

A szappant színezni is lehet, itt a fűszerek segítenek, mert az illatanyagok nem színezik önmagukban az anyagot. A céltól függően használható kakaó, fahéj vagy éppen korkuma a színezéshez.

Ezután a masszát egy formába öntjük és letakarjuk, majd minimum egy napig állni hagyjuk, amíg megkeményedik. Fontos, hogy a szappan lassan hűljön ki, mert különben törékeny lesz.

Ezt követően vágjuk fel a és érleljük még sötét, de szellős helyen minimum négy hétig, ekkor éri el a szappan legjobb állagát és lesz vízmentes.

A természetes alapanyagok az arcápolási termékeknél már megszokott, de a bőrünk többi területén sem szabad megfeledkezni erről. A házi szappanok segítenek az irritált bőr nyugtatásában, különösen, ha allergiás vagy ekcámás tünetek jelennek meg rajta. A természetes kozmetikumok használata nem csak szervezetünknek fontos, hanem a környezetünknek is, állatokon sem kell tesztelni és sokkal inkább pénztárcabarát, mint a drogériás termékek. Emellett pedig ajándéknak is tökéletes.

Mondd ki: hialuronsav

A kollagén és hialuronsav fontos és nagy hatékonyságú szépségmolekulák. Vajon miért fontosak ezek a szervezetben és hogyan lehet pótolni?

Most ez komoly?

Ne legyen cukros, zsírban úszó, vagy csupa fehérlisztes, nos ez a fő irány. A többi már csak adalék. Abszolút nem csoda, ha az ember megkeveredik a sok jótanácsban és a sok irányzatban.

Cukorbetegség kezelése

A cukorbetegség tünetei és szövődményei azt jelzik, hogy az adott szervek, sejtek károsodtak, regenerációjuk csökkent. Ebben a helyzetben szervezetünknek több őssejtre van szüksége

Ezeket tudnod kell mielőtt vállalkozásba kezdesz

Vállalkozás indítása esetén sok mindent kell mérlegelni, mielőtt belevágunk. Nem elég azt tudni, hogy MIT szeretnénk csinálni, azzal is tisztában kell lennünk, HOGYAN fogjuk megvalósítani. Vállalkozás indítása nem azzal kezdődik, hogy elmegyünk egy könyvelőhöz vagy egy ügyvédhez, hogy indítsa el a vállalkozásunkat, ez már csak egy technikai lépés, előtte még nagyon sok dolgunk van.

Pajzsmirigy betegségek és tünetei

Az egyik legfontosabb szervünk működésében bizony sok féle okból zavar keletkezhet, akár műtét, akár szülés miatt, de lehet egyszerű megfázásos betegségek szövődménye és örökletes hajlam is okozhatja. A betegség felismerhető több tünetből, vagy tünet együttesből is.