Menü

Sminkbakik

Elképzelhető, hogy a férfi olvasóink most tovább görgetnek és őket itt elveszítjük, de még az is lehet, hogy az erősebbik nemet is érdekli a téma, illetve nekik is van véleményük a sminkelésről, annak hibáiról, mikor sok, mikor nem szép. Nézzük!

A smink mára már a tökéletes megjelenés egyik alap kiegészítője, a reggeli készülődés rutinja, sokan vallják, hogy festék nélkül az arcuk meztelen, ezzel nincs is baj, azonban azzal igen, ha valaki nem veszi észre, milyen hibákat vét az arca szépítésekor.

Az egyik ilyen és leggyakoribb, a nem megfelelő színárnyalatú, vagy túl vastagon felvitt alapozó. A nem megfelelő alapozót egyből ki lehet szúrni, elrontja az összhatást, nevetségessé válunk. Egyértelmű, hogy télen világosabb, nyáron sötétebb színt használunk, sokan mégsem törődnek ezzel. Amikor alapozót vásárolunk, a teszterek, minták segítségével tükör előtt, vagy kézfejen ki kell próbálni az adott dekorkozmetikum színét, állagát, illetve természetes fényben is meg kell vizsgálnunk a felvitt krémet, ha nem üt el a bőrünk árnyalatától, akkor jót választunk, de még ezt sem szabad vastagon felvinni. Az alapozó eldolgozásához ecsetet, vagy szivacsot használjunk, melyet kellő alapossággal vigyünk fel az arcra és dolgozzuk szét. Ne feledkezzünk meg a nyakról és dekoltázsról sem.

Gyakori sminkhiba a túl sok arcpirosító, ráadásul rossz helyre feltéve.

A megfelelő hely a pirosítónak az arccsont vonala, ami a fül tövétől a száj sarkát összekötő képzeletbeli vonalon található.

Szépen kihangsúlyozza a szemet a tusvonal, nem könnyű bánni vele, de rutinosan el lehet sajátítani a technikát, azonban a lekonyuló, rosszul megrajzolt, vagy ferde tusvonal nem mutat szépen.

Nem feltétlen tehetünk róla, de durva sminkbaki egy elkenődött arcfestés. Nyilván a nagy melegben ez előfordul, de ha professzionális, vízálló, minőségi termékekkel van dolgunk, a sminkünk tartós marad, ha mégis elkenődik, az ellen annyit tehetünk, hogy napközben gyakran ellenőrizzük a sminkünket, s ha szükséges igazítunk rajta, leitatjuk a felesleges zsírt, letöröljük a szétmaszatolódott szemfestést.

Ha túl sok a highlighter, azzal szintén furcsa hatást kelthetünk, ha viszont jól használjuk, üde lesz a megjelenésünk.

A highlighter arra szolgál, hogy csak épp egy kis sejtelmes csillogást csempésszünk az arcunkra, ha túltoljuk, akkor mindenhol furcsán fénylik majd a bőrünk.

Az ecsetet – épp úgy, mint a púder esetében, melyet szintén nem jó túlzásba vinni – le kell ütögetni, lerázva ezzel a felesleget.

A kevesebb néha több, ismerjük a mondást, ez a sminkelésre fokozottan igaz, soha nem kelt szép összhatást egy túlzásba vitt, vagy nem megfelelő árnyalatokkal végzett arcfestés, szerencsére a sminkelés hamar tanulható, a fenti tanácsokon kívül a neten számos videó, fotó segíti a megfelelő technikák elsajátítását.

Mikortól válik mániává az egészséges élet?

A csapból is az életmódváltás folyik, mikor melyik diétát, milyen vitamint, milyen fajta edzést heti hány alkalommal végezzünk, milyen étrend-kiegészítőket vásároljunk, melyik a legjobb étrend, időszakos böjt vagy ketogén, paleo vagy vegán és még sorolhatnám.

Melasma

Mindannyian láttunk már vagy találkoztuk valamilyen bőrelváltozással, lehet az anyajegy, pigment foltok, vagy éppen a pigment hiánya. A melasma is egy a bőrt érintő probléma.

Kerülendő fog- és szájápolási szokások, melyeket ideje elfelejteni

Az alapos, rendszeres és szakszerű száj- és fogápolással minimalizálható a fogszuvasodás, ínyrecesszió és számos egyéb kellemetlen betegség kockázata. De vajon miből áll a tökéletes rutin? Tényleg szükséges minden étkezés után fogat mosni? Valóban a kemény sörtéjű fogkefe képes csak eltávolítani a makacs lepedéket? Cikkünkben sorra vesszük azokat a szokásokat, amelyeket mindenképpen érdemes kerülni!

Nyári méregtelenítés természetesen

A nyár tökéletes időszak arra, hogy testünket felfrissítsük és méregtelenítsük. A friss, szezonális gyümölcsök és zöldségek, valamint a megnövekedett fizikai aktivitás lehetőséget adnak arra, hogy egészségesebb életmódot folytassunk. Ebben a cikkben a méregtelenítés alapjairól, előnyeiről, valamint könnyen elkészíthető nyári italokról is kaphatunk tippeket.

Kánikula jön, mit tegyünk a melegfronti hatás ellen?

Még az egészséges szervezetet is megviseli az, ami a napokban jön, ám aki érzékeny a melegfronti hatásra, annak érdemes elolvasnia mai cikkünket.