Menü

Sminkbakik

Elképzelhető, hogy a férfi olvasóink most tovább görgetnek és őket itt elveszítjük, de még az is lehet, hogy az erősebbik nemet is érdekli a téma, illetve nekik is van véleményük a sminkelésről, annak hibáiról, mikor sok, mikor nem szép. Nézzük!

A smink mára már a tökéletes megjelenés egyik alap kiegészítője, a reggeli készülődés rutinja, sokan vallják, hogy festék nélkül az arcuk meztelen, ezzel nincs is baj, azonban azzal igen, ha valaki nem veszi észre, milyen hibákat vét az arca szépítésekor.

Az egyik ilyen és leggyakoribb, a nem megfelelő színárnyalatú, vagy túl vastagon felvitt alapozó. A nem megfelelő alapozót egyből ki lehet szúrni, elrontja az összhatást, nevetségessé válunk. Egyértelmű, hogy télen világosabb, nyáron sötétebb színt használunk, sokan mégsem törődnek ezzel. Amikor alapozót vásárolunk, a teszterek, minták segítségével tükör előtt, vagy kézfejen ki kell próbálni az adott dekorkozmetikum színét, állagát, illetve természetes fényben is meg kell vizsgálnunk a felvitt krémet, ha nem üt el a bőrünk árnyalatától, akkor jót választunk, de még ezt sem szabad vastagon felvinni. Az alapozó eldolgozásához ecsetet, vagy szivacsot használjunk, melyet kellő alapossággal vigyünk fel az arcra és dolgozzuk szét. Ne feledkezzünk meg a nyakról és dekoltázsról sem.

Gyakori sminkhiba a túl sok arcpirosító, ráadásul rossz helyre feltéve.

A megfelelő hely a pirosítónak az arccsont vonala, ami a fül tövétől a száj sarkát összekötő képzeletbeli vonalon található.

Szépen kihangsúlyozza a szemet a tusvonal, nem könnyű bánni vele, de rutinosan el lehet sajátítani a technikát, azonban a lekonyuló, rosszul megrajzolt, vagy ferde tusvonal nem mutat szépen.

Nem feltétlen tehetünk róla, de durva sminkbaki egy elkenődött arcfestés. Nyilván a nagy melegben ez előfordul, de ha professzionális, vízálló, minőségi termékekkel van dolgunk, a sminkünk tartós marad, ha mégis elkenődik, az ellen annyit tehetünk, hogy napközben gyakran ellenőrizzük a sminkünket, s ha szükséges igazítunk rajta, leitatjuk a felesleges zsírt, letöröljük a szétmaszatolódott szemfestést.

Ha túl sok a highlighter, azzal szintén furcsa hatást kelthetünk, ha viszont jól használjuk, üde lesz a megjelenésünk.

A highlighter arra szolgál, hogy csak épp egy kis sejtelmes csillogást csempésszünk az arcunkra, ha túltoljuk, akkor mindenhol furcsán fénylik majd a bőrünk.

Az ecsetet – épp úgy, mint a púder esetében, melyet szintén nem jó túlzásba vinni – le kell ütögetni, lerázva ezzel a felesleget.

A kevesebb néha több, ismerjük a mondást, ez a sminkelésre fokozottan igaz, soha nem kelt szép összhatást egy túlzásba vitt, vagy nem megfelelő árnyalatokkal végzett arcfestés, szerencsére a sminkelés hamar tanulható, a fenti tanácsokon kívül a neten számos videó, fotó segíti a megfelelő technikák elsajátítását.

Mindent a diszprexiáról

A programozott mozgásokban, melyek a csecsemő idegrendszeri érésétől függnek (pl.: kúszás, mászás), általában még nincsenek feltűnő eltérések. Később a kisdedkorban fejlődik a szenzoros érzékelés és integráció (szenzomotorika: az észlelés és a cselekvés egysége). A fejlődési diszpraxia a szenzoros integráció zavarainak egyfajta megnyilvánulása.

Fényvédők, smink, napsütés

A tudatos bőrápolás alapja, hogy már kora tavasszal, az első napsugarak megjelenésekor elkezdjük a fényvédő krémek használatát, azonban mit tegyünk, ha a fényvédelem mellett a sminkről sem szeretnénk lemondani nyáron?

Létezik krónikus napfényhiány

A D-vitamin a bőrön keresztül termelődik, a természetes napsütés hatására. Zsírban oldódik. Márciustól szeptemberig elegendő a napfény ahhoz, hogy elegendő vitaminhoz jussunk, ám a télen a vitaminkészleteink megcsappannak. Mit okoz a napfény hiánya és mit tehetünk ellene egészségünk megőrzéséért?

Mi mindenre jó a CT-vizsgálat, és mikor lehet rá szükséged?

Bizonyos betegségek esetén a röntgen- vagy az ultrahangvizsgálat nem elegendő a diagnózis felállításához. Ilyenkor szükség lehel a komputertomográfia (CT) képalkotó eljárásra, amely háromdimenziós felvételeket készít a test egy adott szegmenséről, így részletesebb képet biztosít a szövetekről, az erekről és a csontokról. Milyen esetekben rendelnek el az orvosok CT-vizsgálatot?

Lúgosításra fel

Jön a jó idő, nem csak a kedvünknek kell jobbnak lennie, hanem a testünknek is ideje kiadni magából a káros anyagokat. Irány a lúgosítás!