Menü

Sminkbakik

Elképzelhető, hogy a férfi olvasóink most tovább görgetnek és őket itt elveszítjük, de még az is lehet, hogy az erősebbik nemet is érdekli a téma, illetve nekik is van véleményük a sminkelésről, annak hibáiról, mikor sok, mikor nem szép. Nézzük!

A smink mára már a tökéletes megjelenés egyik alap kiegészítője, a reggeli készülődés rutinja, sokan vallják, hogy festék nélkül az arcuk meztelen, ezzel nincs is baj, azonban azzal igen, ha valaki nem veszi észre, milyen hibákat vét az arca szépítésekor.

Az egyik ilyen és leggyakoribb, a nem megfelelő színárnyalatú, vagy túl vastagon felvitt alapozó. A nem megfelelő alapozót egyből ki lehet szúrni, elrontja az összhatást, nevetségessé válunk. Egyértelmű, hogy télen világosabb, nyáron sötétebb színt használunk, sokan mégsem törődnek ezzel. Amikor alapozót vásárolunk, a teszterek, minták segítségével tükör előtt, vagy kézfejen ki kell próbálni az adott dekorkozmetikum színét, állagát, illetve természetes fényben is meg kell vizsgálnunk a felvitt krémet, ha nem üt el a bőrünk árnyalatától, akkor jót választunk, de még ezt sem szabad vastagon felvinni. Az alapozó eldolgozásához ecsetet, vagy szivacsot használjunk, melyet kellő alapossággal vigyünk fel az arcra és dolgozzuk szét. Ne feledkezzünk meg a nyakról és dekoltázsról sem.

Gyakori sminkhiba a túl sok arcpirosító, ráadásul rossz helyre feltéve.

A megfelelő hely a pirosítónak az arccsont vonala, ami a fül tövétől a száj sarkát összekötő képzeletbeli vonalon található.

Szépen kihangsúlyozza a szemet a tusvonal, nem könnyű bánni vele, de rutinosan el lehet sajátítani a technikát, azonban a lekonyuló, rosszul megrajzolt, vagy ferde tusvonal nem mutat szépen.

Nem feltétlen tehetünk róla, de durva sminkbaki egy elkenődött arcfestés. Nyilván a nagy melegben ez előfordul, de ha professzionális, vízálló, minőségi termékekkel van dolgunk, a sminkünk tartós marad, ha mégis elkenődik, az ellen annyit tehetünk, hogy napközben gyakran ellenőrizzük a sminkünket, s ha szükséges igazítunk rajta, leitatjuk a felesleges zsírt, letöröljük a szétmaszatolódott szemfestést.

Ha túl sok a highlighter, azzal szintén furcsa hatást kelthetünk, ha viszont jól használjuk, üde lesz a megjelenésünk.

A highlighter arra szolgál, hogy csak épp egy kis sejtelmes csillogást csempésszünk az arcunkra, ha túltoljuk, akkor mindenhol furcsán fénylik majd a bőrünk.

Az ecsetet – épp úgy, mint a púder esetében, melyet szintén nem jó túlzásba vinni – le kell ütögetni, lerázva ezzel a felesleget.

A kevesebb néha több, ismerjük a mondást, ez a sminkelésre fokozottan igaz, soha nem kelt szép összhatást egy túlzásba vitt, vagy nem megfelelő árnyalatokkal végzett arcfestés, szerencsére a sminkelés hamar tanulható, a fenti tanácsokon kívül a neten számos videó, fotó segíti a megfelelő technikák elsajátítását.

Milyen betegségeket jeleznek a körmeink?

Körmeink betegségekről is árulkodhatnak, a különböző körömhibák ugyanis utalhatnak egészségügyi problémákra, ezért kell komolyan venni, ha körmünk töredezik, barázdás vagy foltos. Milyen betegségeket jeleznek a körmeink?

Tudnivalók a hátrahajló méhről

Sajnos máig köztudatban van az a nézet, hogy a hátrahajló méh megnehezíti a terhességet, vagy a baba kihordását. Önmagában azonban ez nem igaz: az elképzelés mára már elavult.

Karotinoidok az időskori panaszok ellen

A karotinoidok javítják az életminőséget és elodázzák az időskori panaszok megjelenését. A normál aerob anyagcsere során is keletkeznek szabadgyökök, de nem is ez a fő probléma, hiszen megvan a szerepük a szervezetben. A gond akkor kezdődik, amikor stressz hatására hirtelen túl nagy mennyiségben lesznek jelen és biológiai károsodásokat okoznak.

Ez történne a testeddel, ha végleg leszoknál a kávéról

Ha nap, mint nap megiszunk egy csészével, egy idő után egyre többre van belőle szükségünk. De mi történik, ha teljesen abbahagyjuk a kávé fogyasztását?

Gyengeséget és légszomjat is okozhat az alacsony pulzus

A szívünk percenként átlagosan 60-70-szer ver, de 60 és 100 ütés közt minden normálisnak tekinthető. Ugyanakkor, ha 60 alá csökken a pulzus és nem egy edzett sportolóról van szó, az már utalhat bradycardiára, vagyis túl lassú szívverésre.