Menü

Tippek az újévi fogadalmak betartásához

Ha tavaly nem sikerült sem az újévi fogadalom betartása, sem a „hétfőtől újra belevágok” ilyenkor ismét megfogadjuk, hogy leszokunk a dohányzásról, idén tutira lefogyunk,megszabadulunk a stressztől és több időt töltünk a szeretteinkkel.

A kőkemény valóság azonban sajnos az, hogy tíz emberből csak egynek sikerül elérnie a kitűzött célokat. Ez nem túl jó hír, de praktikus tippjeink betartásával neked is sikerülhet.

Kezdésnek csak 1 fogadalomra koncentrálj. Garantáltan nagyobb lesz a siker, ha egyszerre csak egy dologra összpontosítasz és ebbe fekteted minden energiádat. Nem elég, ha csak gondolsz a fogadalmadra. Fogalmazd meg és írd le a konkrét célodat.

Tervezz előre. Ha fogyni szeretnél, tervezz meg előre 1 heti vagy 1 havi étlapot – akár bevásárló listával és receptekkel együtt – így könnyebb lesz véghez vinni a tervet.

Próbálj ki valami újat. Ha a tavalyi terv nem vált be, nyilván valamit rosszul csináltál. Reális és elérhető célokat dolgozz ki. Például az „új szakmát tanulok” helyett fejleszd tovább a meglévő képesítésedet. A „világot látok” helyett iktass be az életedbe több rövidebb utazást.

A tervet bontsd le több kisebb lépésre. Legyen konkrét és időben mérhető. A konkrétan megfogalmazott célok könnyebben betarthatóak és egy idő után napi rutinná válnak.

Gondoskodj olyan környezetről, ami segíti és nem akadályozza a terveid megvalósítását. Beszélj a terveidről a családodnak és a barátaidnak. Remélhetőleg több támogatást fogsz így kapni és kisebb az esélye, hogy feladod. Kerüld a negatív embereket és inkább olyanok társaságát keresd, akik inspirálnak, ösztönöznek a céljaid elérésében.
Írj egy hosszú, részletes listát arról, hogy az életed hogyan fog megváltozni, ha elérted a célodat. Gyakran olvasgasd.

Vezess naplót arról, amit csinálsz. Írd le a sikereket és a részeredményeket, mert ezek előre visznek és bátorítanak, hogy jó úton haladsz. Így könnyen nyomon tudod követni a fejlődésedet, ami segíthet átvészelni a nehezebb időszakokat.

Apróbb bűnözések esetén ne add fel az egészet teljesen. Ne hagyd, hogy a kis botlások visszatartsanak hiszen ez nem jogosít fel arra, hogy felhagyjunk a célunk követésével. Tanuljunk a hibáinkból de ne álljunk el a céljainktól.

Alkohol és sport: rontja a teljesítményt?

Vajon tényleg visszaveti a sport teljesítményünket, ha olykor megiszunk egy kis bort, vagy röviditalt, vagy alkalmanként ennyi belefér és ne fogja negatívan befolyásolni a sportteljesítményt?

A rossz főnök jellemzői

Jó vezetőnek lenni kemény munka, rossz vezetőnek lenni viszont igazán könnyű. Ám semmi sem fekete vagy fehér: senki sem állhat a spektrum két végpontján, vagyis nincs teljesen tökéletes vezető, ahogy ördögtől való, rossz főnök sem. Ha a vezetők odafigyelnek arra, hogy ne kövessék el ezeket a hibákat, számos buktatót elkerülhetnek.

Mi okozza a tavaszi fáradtságot és mit tehetünk ellene?

A tavaszi fáradtság nem betegség, sokkal inkább egy fizikai és pszichés tünetekkel járó, ideiglenes állapot, jellemző rá a kimerültség, a letragikus hangulat, olykor a fejfájás, migrén vagy alvási nehézségek.

Tízmilliószoros napok 2024-ben! Melyek ezek és mit jelentenek?

Aki hisz és követi az asztrológiát, annak érdekes lehet a következő információ, vagy talán már fejből tudja is azokat a dátumokat, amelyeket tízmilliószoros napoknak nevezünk, vajon melyek ezek a dátumok 2024-ben?

Ments meg három életet!

„Adj vért és ments meg három életet!” – ismerjük a mondást, de vajon voltunk – már vért adni, rendszeres véradókká váltunk-e, tudjuk, hogy miért fontos a véradás?