Menü

Hogyan vezethetjük ki a nehézfémeket a szervezetünkből?

Sokan azt hiszik, hogy ha egészségesen élnek, akkor a szervezetükben nincs nehézfém lerakódás, pedig sajnos ez nem ilyen egyszerű. Milyen tüneteket okoz a szervezetünkben jelenlévő nehézfém lerakódás?

A nehézfémek jelenlétének tünetei között van például az allergia, asztma, krónikus fáradtság, fejfájás, csúnya bőr, hajhullás, egyéb hajproblémák, ekcéma, pajzsmirigy-alulműködés, inzulinrezisztencia, meddőség, alvászavarok.

Szakemberek, hozzáértők szerint manapság alig van olyan ember, akiben ne lenne nehézfém lerakódás. annak ellenére, hogy a laboreredményeink rendben vannak, hangoztatják, hogy célszerű egy nehézfém-terhelést mérni.

Egy felnőtt átlagban 30-50 mg fémet eszik meg naponta, ez pedig aggasztó statisztika, rengeteg szövődménnyel!

Hogy kerülnek a nehézfémek a szervezetünkbe?

Nos a modern életmód melléktermékeként. Benne vannak a növényekben, állatokban, a vízben, a levegőben és így jutnak a testünkbe is. A környezetszennyezéssel egyenes arányban növekszik bennünk a nehézfémek lerakódása, melyek nem tudnak kiürülni, s terhelik a szervezetünket: ártalmasak a vesének, mérgezőek az idegrendszerre, lerakódnak a csontokban, különböző emésztési problémákat okoznak.

Ha a következő tüneteket tapasztaljuk, gondoljunk a nehézfém-lerakódásra: emésztési zavarok, migrén, tanulási nehézségek, candida, ekcéma, bőrkiütések, allergiák, asztma, hajhullás. A nehézfémek a belekben, az agyban és más szövetekben tárolódnak, kimutatásuk vizelet nehézfém-teszttel, hajszövetanalízissel, vérképpel, elektro-akupunktúrás állapotfelméréssel, kineziológiai izomteszttel lehetséges.

Hogyan lehet megszabadulni a nehézfém-lerakódástól, hogyan történik ezek kivezetése a szervezetből?

Különböző speciális módszerek segítségével lehet méregteleníteni a szervezetet, a kezelés teljesen fájdalommentes, időtartama 1 óra – amelyben minden fémet, gombát és allergiát kivezetünk – és körülbelül 7 alkalom.

A méregtelenítés 3-10 napig tarthat, mely eleinte a panaszok felerősödésével, bőrkiütésekkel járhatnak, ezek azonban mind a tisztulás tünetei. A felszabaduló fémek a vizelet, széklet és izzadás útján ürülnek szervezetünkből a kezelés során, mely teljesen személyreszabott és szakember végezheti. Ha valaki olyan helyen dolgozik, ahol érintkezhet nehézfémekkel, akkor érdemes utánajárni a méregtelenítési módszereknek.

Fontos elmondani, hogy várandósság alatt tilos bármilyen méregtelenítést végezni, mert a szervezet a magzatba üríti a felhalmozódott méreganyagokat.

A nehézfém lerakódás megfelelő életmóddal, antioxidánsok, vitaminok, nyomelemek, étrendkiegészítők, ásványi anyagok használatával megelőzhető, főleg a magnézium, a kalcium és a vas alkalmazása nagyon fontos.

Nyári méregtelenítés természetesen

A nyár tökéletes időszak arra, hogy testünket felfrissítsük és méregtelenítsük. A friss, szezonális gyümölcsök és zöldségek, valamint a megnövekedett fizikai aktivitás lehetőséget adnak arra, hogy egészségesebb életmódot folytassunk. Ebben a cikkben a méregtelenítés alapjairól, előnyeiről, valamint könnyen elkészíthető nyári italokról is kaphatunk tippeket.

Kánikula jön, mit tegyünk a melegfronti hatás ellen?

Még az egészséges szervezetet is megviseli az, ami a napokban jön, ám aki érzékeny a melegfronti hatásra, annak érdemes elolvasnia mai cikkünket.

Vérnyomáscsökkentő ételek

A magas vérnyomás hazánk egyik kiemelkedő helyen álló egészségügyi problémája, de nem csak Magyarországot érinti, hanem világszerte sok gondot okoz. Nézzük, hogy mit tehetünk ellene étkezésünkkel.

Miért hasznos a masszázs?

Egy jó masszázs fellazítja a feszes, görcsös izmokat, megszünteti a fájdalmat, és jól kiegészíti a mozgást. Krónikus mozgásszervi betegségek esetén általában a terápia része.

Sok veszély leselkedik a kicsikre a strandon!

Nem tudom, hogy az ijesztőbb, hogy újra kellett éleszteni egy kisfiút az egyik strandon, vagy az döbbent le jobban, hogy a kicsit 10-15 percig nem keresték a szülei. „Nem lehet elégszer elmondani” jellegű írásom következik.