Menü

Hogyan vezethetjük ki a nehézfémeket a szervezetünkből?

Sokan azt hiszik, hogy ha egészségesen élnek, akkor a szervezetükben nincs nehézfém lerakódás, pedig sajnos ez nem ilyen egyszerű. Milyen tüneteket okoz a szervezetünkben jelenlévő nehézfém lerakódás?

A nehézfémek jelenlétének tünetei között van például az allergia, asztma, krónikus fáradtság, fejfájás, csúnya bőr, hajhullás, egyéb hajproblémák, ekcéma, pajzsmirigy-alulműködés, inzulinrezisztencia, meddőség, alvászavarok.

Szakemberek, hozzáértők szerint manapság alig van olyan ember, akiben ne lenne nehézfém lerakódás. annak ellenére, hogy a laboreredményeink rendben vannak, hangoztatják, hogy célszerű egy nehézfém-terhelést mérni.

Egy felnőtt átlagban 30-50 mg fémet eszik meg naponta, ez pedig aggasztó statisztika, rengeteg szövődménnyel!

Hogy kerülnek a nehézfémek a szervezetünkbe?

Nos a modern életmód melléktermékeként. Benne vannak a növényekben, állatokban, a vízben, a levegőben és így jutnak a testünkbe is. A környezetszennyezéssel egyenes arányban növekszik bennünk a nehézfémek lerakódása, melyek nem tudnak kiürülni, s terhelik a szervezetünket: ártalmasak a vesének, mérgezőek az idegrendszerre, lerakódnak a csontokban, különböző emésztési problémákat okoznak.

Ha a következő tüneteket tapasztaljuk, gondoljunk a nehézfém-lerakódásra: emésztési zavarok, migrén, tanulási nehézségek, candida, ekcéma, bőrkiütések, allergiák, asztma, hajhullás. A nehézfémek a belekben, az agyban és más szövetekben tárolódnak, kimutatásuk vizelet nehézfém-teszttel, hajszövetanalízissel, vérképpel, elektro-akupunktúrás állapotfelméréssel, kineziológiai izomteszttel lehetséges.

Hogyan lehet megszabadulni a nehézfém-lerakódástól, hogyan történik ezek kivezetése a szervezetből?

Különböző speciális módszerek segítségével lehet méregteleníteni a szervezetet, a kezelés teljesen fájdalommentes, időtartama 1 óra – amelyben minden fémet, gombát és allergiát kivezetünk – és körülbelül 7 alkalom.

A méregtelenítés 3-10 napig tarthat, mely eleinte a panaszok felerősödésével, bőrkiütésekkel járhatnak, ezek azonban mind a tisztulás tünetei. A felszabaduló fémek a vizelet, széklet és izzadás útján ürülnek szervezetünkből a kezelés során, mely teljesen személyreszabott és szakember végezheti. Ha valaki olyan helyen dolgozik, ahol érintkezhet nehézfémekkel, akkor érdemes utánajárni a méregtelenítési módszereknek.

Fontos elmondani, hogy várandósság alatt tilos bármilyen méregtelenítést végezni, mert a szervezet a magzatba üríti a felhalmozódott méreganyagokat.

A nehézfém lerakódás megfelelő életmóddal, antioxidánsok, vitaminok, nyomelemek, étrendkiegészítők, ásványi anyagok használatával megelőzhető, főleg a magnézium, a kalcium és a vas alkalmazása nagyon fontos.

A kevés alvás súlyos következménye

Az alváshiány az egyik legsúlyosabb egészségügyi probléma napjainkban: bármennyire is úgy gondoljuk, hogy a fáradtságon kívül nem lesz következménye, hosszú távon növeli a krónikus betegségek kockázatát.

Mellkasi fájdalom: mi okozhatja?

A mellkasi fájdalomról a legtöbb embernek a szívroham jut eszébe, azonban a mellkasi fájdalomnak nagyon sok oka lehet, néhány egészen banálistól az életveszélyesig.

A melatonin lehetséges mellékhatásai

Az alvási gondokkal küzdők közül nagyon sokan keresik az alternatív megoldásokat problémáik enyhítésére, és ezek közé tartozik a melatonin szedése is. Ennek azonban mellékhatásai is lehetnek.

Szikrázik a szemed? – ezek lehetnek az okok

Sokunkkal előfordult már, hogy a semmiből egyszer csak egy előugrott egy fényszikra, vagy egy gyorsan mozgó pont, de tulajdonképpen semmi sem mozog körülöttünk, csak a szemünk érzékeli ezt. Többféle oka is lehet, de mindenképpen érdemes orvoshoz fordulni.

A kontaminált vékonybél szindróma jelei

Sokszor hajlamosak vagyunk szervezetünk vészjelzéseit az elmúlt betegségekre, kiadós ünnepi étkezésekre vagy a mozgásszegény téli időszakra fogni, ám ha már hosszabb ideje fennálló panaszoktól szenvedünk, érdemes egy egyszerű vizsgálattal megbizonyosodnunk arról, nincs-e komolyabb betegségünk.