Menü

Jelek, hogy nem érdekled a srácot

Nehéz elfogadni, ám nem minden kapcsolat köttetett a mennyben... Tetszik egy srác, és nem tudod eldönteni, viszonozza-e az érzelmeidet? Olvasd el alábbi pontjainkat akkor!

Nem tesz semmilyen erőfeszítést, hogy találkozzatok
Ha egy srác akar valamit, akkor tenni fog érte. Ne gondold azt, hogy otthon ül és az asztalon ütögeti a körmét, hogy most elhívjon-e vagy sem. Ha nem tölt veled semmi időt, nem hív sehová, nincs a közeledben, a (baráti) társaságban nem keresi a kapcsolatot veled, akkor szeretne jobban megismerni?

Kicsit sem érdekli, hogy állsz a pasikkal
Ha azt mondod, „találkoztam Petivel tegnap”, és nem kérdez vissza, ki ő, vagy egyszerűen a füle botját sem mozdítja a hírre, akkor nem foglalkoztatja, hogy mással vagy. A legtöbb fiú szeret versenyezni, így, ha bejönnél neki, akkor az elképzelés, hogy valaki más is lehet a képben, zavarná.

Ugyanúgy bánik veled, mint mindenki mással
Egyszerű példa: ha tetszel neki, akkor másképp viselkedik veled, mint másokkal.

Ha nem érted, akkor képzeld el a következő példát:
A barátaiddal ülsz, nevetsz, jól érzed magad, majd megjelenik a főnököd. Hirtelen, még ha neked van a leglazább felettesed is, összekapod magad, és jobban figyelsz a gesztusaidra.
Miért? Mert érdekel, hogy mit gondol rólad a főnököd. Nem akarod, hogy lenézzen vagy megváltozzon rólad a véleménye, ezért kicsit másképpen viselkedsz előtte, mint általában.
Ugyanez igaz a fiúra is, aki tetszik neked. Ha nem fél attól, hogy „kirúgod”, ergó nem tesz erőfeszítést előtted, akkor ez egy villogó lámpa, hogy nem érdekled őt.
Ha kedvel téged, ki fogja mutatni. Kivétel, ha ő a világ legjobb színésze vagy kémje. Ebben az esetben, sok szerencsét.

Nem érdekli az életed
Ha nem kérdez rólad semmit, nem akar tudni az életedről semmit, akkor ez szintén mutathatja, hogy nem érdekled. Miért? Mert, aki érdekel, arról érdeklődsz.
Kíváncsi rád, tudni akarja, mi vonzó számodra, szeretne megismerni... Ha nem, akkor nagy valószínűséggel felejtős.

Nyíltan beszél lányokról, akik tetszenek neki
Ha arról beszél, hogy valaki igazán bejön neki, akkor nem csak nevekkel dobálózik, hogy reakciót váltson ki belőled; szimplán nem foglalkozik veled.

Mindig elfoglalt
Természetesen előfordulhat olyan, hogy egyszerre több ember tetszik neki, de most gondolj bele. Ha neked komolyan tetszik egy fiú, beszélnél neki egy másik srácról, hogy vele szeretnél járni? Nem. Maximum egy baráttal. Ez pedig elég egyértelmű kifejezése annak, hogy nem ő van a prioritásod tetején.

Ha a fenti listából legalább négy igaz, akkor elég nagy az esély arra, hogy nem ő az igazi.

Az elengedés fontossága

Ha valaki tanáccsal fordul hozzánk, hogy nem érzi jól magát a munkahelyén, a párkapcsolatában, vagy egy baráttal, akkor mi sem egyszerűbb, mint azt tanácsolni neki, hogy engedje el, és lépjen tovább. Ha mégsem tesz így, egyáltalán nem értjük. Hiszen nincs ennél könnyebb!

Milyen munka illik hozzám?

A karrier életünk fontos meghatározója, amely szinte minden életszakaszunkat befolyásolja. Felnőttkorban időnk jelentős részét munkánkkal, munkatársainkkal töltjük, és az általunk végzett tevékenység erősen alakítja mindennapjainkat, életstílusunkat, felfogásunkat, és személyes kapcsolati hálónkat is. Nem véletlen, hogy már egészen kicsiként felteszik a kérdést, hogy “mi leszel, ha nagy leszel”.

A katasztrófaturizmus jelensége

Miért szeretnek az emberek tragédiák helyszínén leskelődni? Kell-e szégyellni azt, ha az ember katasztrófákra kíváncsi, vagy valójában ez normális jelenség? Mi az emögött álló pszichológia? A legnépszerűbb helyszín ezen kifejezés kapcsán “Csernobil” lehet különösen a nagy sikerű sorozat után, viszont rengeteg más helyszín is van, ahol tragédiák ezrei történtek.

Ne ijedjünk meg a nárcisztikus embertől! Tanuljuk meg kezelni

A nárcisztikus emberek viselkedését nem szabad eltűrni. Nem megijedni kell tőlük, hanem kezelni – ezzel lehet lefegyverezni őket. Mi jellemzi ezt a személyiségtípust és hogyan lehet kezelni a vele való kapcsolatot? Erről írunk ma.

Iskolai bullying – milyen jelek utalnak rá?

Mit jelent a bullying kifejezés? A megfélemlítés (angol szóval bullying) többek között terrorizálást, zsarnokoskodást, erőszakoskodást, kegyetlenkedést, megalázást, kiközösítést és zaklatást jelent. Olyan ismétlődő viselkedés, amellyel egy csoport vagy egy személy egy másik csoport vagy személy feletti hatalmát igyekszik kialakítani – írja a wikipedia.