Menü

Ezért jó biciklizni!

Minden jellegű mozgásfajta dicséretes, jótékony hatású az egészségre, a közérzetre, a fitt formánkra, ám ma kifejezetten a biciklizés előnyeit szeretnénk csokorba gyűjteni. Biciklizni nagyon jó dolog, nézzük, miért!

Elsőként talán az ugrik be, hogy olcsó. Bizony nem kér benzint és nem szennyezi a levegőt, mint az autónk, a mozgás öröme pedig az életünk részévé válik, ha rendszeresen bicajozunk. Ez a fajta mozgás aerob tevékenységnek számít, mindemellett kőkemény izommunka is, különösen az emelkedőkön, mely a szívnek, az ereknek és a tüdőnek is remek edzést nyújt. A rendszeres kerékpározás számos fizikai területre jó hatással van:

Az állóképességünk és erőnlétünk remekül fejlődik, miközben a friss levegőt lélegezzük be. A futás szerelmese vagyok, mégis azt kell írjam, a kerékpározás kímélőbb sport, hiszen nem terheli a csípőt, a térdet, a bokát, mégis gyönyörűen formálja testünket, izmosít.

Erősíti az immunrendszert és az izmokat, s kihat a gerinc állapotára.

Űzhetjük egyedül is, ám lehet csapatos/társas szórakozás is számunkra, mert barátaink, családunk, párunk, gyermekeink is csatlakozhatnak hozzánk, akár naponta, akár hétvégente egy-egy túra keretében.

A kerékpározás javítja a mentális egészséget is, ugyanis tanulmányok szerint segít csökkenteni a szorongást, valamint a stresszhormon, azaz a kortizol szintjét és leküzdeni a depressziót, de segít az alvásban is.

A kerékpározás sokaknak a meditáció egy formája is lehet, hiszen közben lehetőség van kicsit önmagunkkal lenni, átgondolni a dolgainkat, ezáltal stresszcsökkentő kikapcsolódásnak is nevezhetjük.

A kerékpározás nem véletlenül egyre népszerűbb, hiszen a mai benzinárak mellett a tömegközlekedést is felválthatjuk vele, s ráadásul környezetbarát. Szerencsére egyre több jó minőségű bicikliút van, ahol kedvünkre tekerhetünk.

Természetesen magától értetődő, hogy minden közlekedési szabályt gondosan betartva és körültekintően kell közlekedjünk. Sok baleset oka a szabálytalan közlekedés, figyelmetlen kanyarodás, az irányjelzések elmulasztása, az oldaltávolság nem megfelelő megválasztása. Amennyiben kisgyermeket szállítunk a kerékpáron, fokozott elővigyázatossággal biciklizzünk! Fontos az eszközök megfelelő beállítása és a felszerelés karbantartása, lámpák ellenőrzése, kulacs, csengő, prizmák megléte, sisak, illetve fényvisszaverő mellény használata.

Megkérek mindenkit, hogy ezek nélkül ne induljon el.

Régi húsvéti szokások

A húsvét a kereszténység egyik legjelentősebb ünnepe. Ma már inkább a tavaszvárás, és a tavasz eljövetelének jele, amelyet március vagy április hónapban (a Hold állásának megfelelően) tartanak, és sokaknál vallástalan jelentéssel bír. Azonban az ünnephez rengeteg régi (ma már vicces) hagyomány kapcsolódik, amelyek közül olvashatunk néhányat ebben a cikkben.

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba?

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba? Plüss nyuszi/csirke/kacsa vagy csoki nyuszi/csirke/kacsa a tökéletes választás! – olvasom az egyik állatvédő egyesület facebook oldalán és megmondom őszintén teljes mértékben egyetértek a felhívásukkal!

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

8 különleges és elragadó húsvéti tradíció a világ különböző tájairól

Itthon a locsolkodás, rokonlátogatás, családi körben elfogyasztott finom ételek és természetesen a tojásfestés. Ezek mindenki számára jól ismert húsvéti tradíciók, azonban más nemzeteknél eltérő szokások uralkodnak, ismerjük meg ezeket is!

Jön a gofri világnapja!

Édes emlékezésre hívjuk a kedves olvasókat! Már meg sem lepődünk az abszurdabbnál abszurdabb világnapokról olvasva, de most tegyünk egy kivételt és beszéljünk arról, hogy március 25-én van a gofri világnapja!