Menü

Legjobb szemvédő gyógynövények

Nagyon sokféle gyógyszer illetve étrend-kiegészítő létezik valamint szemcsepp is ami segíthet ebben neked, azonban a látás javítása gyógynövényekkel is lehetséges. A szem gyógyítása gyógynövényekkel talán még hatásosabb is lehet, mivel nem kell tartani a káros mellékhatásoktól. Persze előtte érdemes egy szakorvossal egyeztetni.

Méghozzá nagyon sok olyan gyógynövény létezik amelyek kifejezetten szemre ajánlottak és ha rendszeresen fogyasztod őket valamilyen formában, akkor biztos lehetsz benne, hogy a szemeid egészségesek maradnak. Most bemutatjuk neked ezeket a gyógynövényeket, íme a 10 legjobb gyógynövény a szem érdekében:

Szemvidítófű: Rendkívüli gyógynövény a szemre, nagyban javítja a szem egészségét. A virágai hasonlítanak a szemre, ezért is szokták azt mondani, hogy az a gyógynövény arra a szervre való amilyen alakja van. Segít enyhíteni a vörösséget és a viszketést amelyek a kötőhártya gyulladásnak a jelei. Egyes tanulmányok szerint a betegek több mint 80%-nál gyógyulást jelenthet. Makula degenerációra gyógynövény lehet a szemvidító fű. Nagyszerű tea készíthető belőle. Csupán 3 dl forró vízbe bele kell szórni 3 teáskanál szárított szemvidítófüvet. A kapott forrázatot szűrd le 10 perc után és egy kicsit hagyd állni, hogy kihűljön. Ezután áztass bele 2 vattapamacsot és egyszerűen tedd rá a becsukott szemhájaidra. Naponta akár 2-3 alkalommal is ismételheted ezt a műveletet. Az ókori görögök úgy gondolták, hogy a szemvidítófű nem csupán a szemre való hanem kedélyállapotot is javítja. Használhatod még savtúltengésre és a puffadást is képes enyhíteni.

Máriatövis: A máriatövis egy rendkívüli gyógynövény szemre, amely a máj egészségét is képes javítani. A máriatövis egy igazi gyógynövény a szemre. Nagyban támogatja a májat és a szemeket is. Küzd a káros szabad gyökök ellen és még a vércukorszintet is csökkenti.

Ginkgo biloba: Már évszázadok óta használják szemgyógyítónak a ginkgo bilobát. Fokozza a keringést valamint növeli a véráramlást is a szemben.

Édeskömény: Nagy megkönnyebbülést hozhat a gyulladt szemnek. A nyers édesköményből készült tea nagyon jó a szemproblémákra.

Sáfrány: Ez a ritka fűszer is javítja a látást, nagyon jó lehet szürkehályognál.

Fekete áfonya: A nagyon magas antocianozid tartalma miatt rendkívül előnyös a szemre. Nagyszerű gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatása van. Segíthet a makula degenerációban és még a retina gyulladását is csökkenti. Még a látásélességet is javítja.

Zöld tea: Segít enyhíteni a szemek alatti táskák eltűnését és a ráncokat. Segít csökkenteni a szem körüli duzzanatot. A benne található összetevők nagyon jók a szívre és a májra.

Kurkuma: Nagyon előnyös hatásai vannak. Meggátolja a szemlencse oxidációját ami az egyik fő oka lehet a szembetegségeknek. Rendkívüli gyulladáscsökkentő hatással bír ami száraz szem megelőzésében is segíthet.

Szőlőmag kivonat: Ez az egyik legjobb gyógynövény a szemre. A szőlőmag kivonat számos fitokémiai anyagot tartalmaz amelyek nagyon előnyösek a szemre.

Sárgagyökér: Összehúzó hatással rendelkezik, csökkenti a gyulladást és antibiotikus hatása is van.

A gyógynövények mellett érdemes még megemlíteni a vitaminokat is. Nagyon fontos szerepe van az A-vitaminnak a szem egészségében.

A szemgolyókat kívülről borító szaruhártya egészségéhez járul hozzá. Az A-vitamin hiánya akár farkasvaksághoz is vezethet valamint könnyebben fog károsodni a szaruhártya. Nagyszerű forrásai az A-vitaminnak a sárgarépa, az édesburgonya és a sütőtök is.

Mindent a diszprexiáról

A programozott mozgásokban, melyek a csecsemő idegrendszeri érésétől függnek (pl.: kúszás, mászás), általában még nincsenek feltűnő eltérések. Később a kisdedkorban fejlődik a szenzoros érzékelés és integráció (szenzomotorika: az észlelés és a cselekvés egysége). A fejlődési diszpraxia a szenzoros integráció zavarainak egyfajta megnyilvánulása.

Fényvédők, smink, napsütés

A tudatos bőrápolás alapja, hogy már kora tavasszal, az első napsugarak megjelenésekor elkezdjük a fényvédő krémek használatát, azonban mit tegyünk, ha a fényvédelem mellett a sminkről sem szeretnénk lemondani nyáron?

Létezik krónikus napfényhiány

A D-vitamin a bőrön keresztül termelődik, a természetes napsütés hatására. Zsírban oldódik. Márciustól szeptemberig elegendő a napfény ahhoz, hogy elegendő vitaminhoz jussunk, ám a télen a vitaminkészleteink megcsappannak. Mit okoz a napfény hiánya és mit tehetünk ellene egészségünk megőrzéséért?

Mi mindenre jó a CT-vizsgálat, és mikor lehet rá szükséged?

Bizonyos betegségek esetén a röntgen- vagy az ultrahangvizsgálat nem elegendő a diagnózis felállításához. Ilyenkor szükség lehel a komputertomográfia (CT) képalkotó eljárásra, amely háromdimenziós felvételeket készít a test egy adott szegmenséről, így részletesebb képet biztosít a szövetekről, az erekről és a csontokról. Milyen esetekben rendelnek el az orvosok CT-vizsgálatot?

Lúgosításra fel

Jön a jó idő, nem csak a kedvünknek kell jobbnak lennie, hanem a testünknek is ideje kiadni magából a káros anyagokat. Irány a lúgosítás!