Menü

Ha te nem is, a ruhád színe elárulhatja, hogy vagy

Reggel belenézel a szekrényedbe és anélkül, hogy túl sokat agyalnál a dolgon, előveszed a kedvenc sötét farmeredet és a fekete pólódat. Nem tudod megmagyarázni miért, de hiába van tele a gardrób kék, sárga és fehér cuccokkal, te akkor is ebben a szettben érzed magad a legkomfortosabban. Gondolkoztál már rajta, hogy ez miért lehet?

Ha gyakran hordasz narancssárgát. Érdemes megfigyelni, hogy az emberek mennyire ritkán viselnek narancssárgát. Pedig érdemes lenne, ugyanis ez az aktív és meleg szín nem csak a hangulatodat dobhatja fel, de még immunerősítő és öngyógyító hatása is van.

Ha gyakran hordasz narancssárgát, akkor aktív, életteli személyiség vagy.

Fun fact: ez a színárnyalat fokozza az éhséget, így nem véletlen, hogy sok étterem, köztünk a McDonalds is ezt a színt választotta a logójukhoz és az éttermeikhez.

Ha gyakran hordasz citromsárgát…

A citromsárga a köldökcsakra színe. Amellett, hogy jó hatással van a hangulatunkra, még a méregtelenítő szerveinkre is ösztönzően hat. A kineziológus szerint ha szellemi tevékenységet szeretnénk végezni, de nem jön az ihlet, akkor a citromsárga segíthet az összpontosításban és életre kelteni a fantáziánkat.

Ha viszont valaki elutasítja ezt a színt, az azt jelentheti, hogy hajlamos a búskomorságra.

(Ennél a pontnál elgondolkoztam, hogy az egyedüli citromsárga szín miért csak egy félig elfonnyadt citrom a hűtőmben…)

Ha gyakran hordasz zöldet…

Tapasztaltad már, hogy az erdőben sétálva elfog egyfajta kellemes, megnyugtató érzés? A zöld a szívcsakra színe, emellett pedig a természeté, növekedésé, és regenerálódásé - nem véletlenül festik zöldre a kórházak falait.

Segíthet helyre billenteni a bizonytalanság érzését és mozgósítani az öngyógyító erőket.

Ha gyakran hordasz feketét…

Manapság a fekete nemcsak a lemondás és elmúlás színe, hanem az eleganciáé is.

Ellentétben a szürkével, aki feketét visel, nem akar beleolvadni a tömegbe, inkább ezzel az árnyalattal ellensúlyozza, ha túl sok inger éri.

Észrevetted már, hogy egy nagyon színes, csili-vili divatbemutató végén a tervező is feketében mutatkozik a közönség előtt?

Goethe színelméletének központi színei a fekete és a fehér, mely a sötétség és a világosság tulajdonságain alapul. Szerinte a sötétség és a világosság között minden szín megtalálható, e kettő között lüktet az egész világ.

Eddig bármilyen hitet is tápláltunk a színek világáról, tanulmányozva tulajdonságaikat, talán a mi életünknek is jó szolgálatot tehetnek. A kékről most már tudjuk, hogy a nyugodt elme, a gyógyító erők, a kimozdíthatatlanság szimbóluma.

Hogyan legyünk sikeresek egy rapid randin?

Jelentkeztem egy rapid randira, de mi a jó isten ez az egész? Hogy kell egy ilyen helyen beszélgetni, viselkedni? Sikeres szeretnél lenni az este alatt, de nem tudod, hogy hogyan kezdj hozzá majd a beszélgetésekhez. Értelemszerűen mindenki pozitív visszajelzéseket szeretne kapni. Az alábbi cikkben arra kaphatunk választ, hogy milyen formában és milyen kérdésekkel érdemes egy ilyen estére felkészülni.

Iskolai telefonhasználat pro és kontra

Mai témánk apropóját az adta, amit a minap olvastam a világhálón: a brit iskolákban szigorú ellenőrzési rendszert vezetnek be: az iskolák felelőssége lesz, hogy a diákok ne használhassák a mobiltelefonjukat a tanórákon. Iskolai telefonhasználat pro és kontra.

Alkohol és sport: rontja a teljesítményt?

Vajon tényleg visszaveti a sport teljesítményünket, ha olykor megiszunk egy kis bort, vagy röviditalt, vagy alkalmanként ennyi belefér és ne fogja negatívan befolyásolni a sportteljesítményt?

A rossz főnök jellemzői

Jó vezetőnek lenni kemény munka, rossz vezetőnek lenni viszont igazán könnyű. Ám semmi sem fekete vagy fehér: senki sem állhat a spektrum két végpontján, vagyis nincs teljesen tökéletes vezető, ahogy ördögtől való, rossz főnök sem. Ha a vezetők odafigyelnek arra, hogy ne kövessék el ezeket a hibákat, számos buktatót elkerülhetnek.

Mi okozza a tavaszi fáradtságot és mit tehetünk ellene?

A tavaszi fáradtság nem betegség, sokkal inkább egy fizikai és pszichés tünetekkel járó, ideiglenes állapot, jellemző rá a kimerültség, a letragikus hangulat, olykor a fejfájás, migrén vagy alvási nehézségek.