Menü

Akiknek nehezen indulnak a reggelek…

Jelen! Nekem ismerős a szitu a reggeli kapkodásról, ideges rohanásról, a három gyerek három különböző intézménybe való percre pontos fuvarozásáról, az indulás körüli káoszról. Mivel a reggeli rutin erősen meghatározza a nap hátralévő részét, így nagyon jó lenne néhány tipp arról, hogyan indulhatna zökkenőmentesen a nap. Néhány reggeli rutin, ami talán segíthet ebben!

Első és talán legfontosabb, ám legnehezebben betartható szabály, az előző este időben történő lefekvés. Ha nem tudjuk kipihenni magunkat a világ összes jótanácsa sem változtat a fáradt, álmos és kapkodós reggeli rutinon. Aludjuk ki magunkat!

Ha sikerül időben lefeküdni, az már egy fél siker, ezután folytassuk azzal, hogy állítsuk korábbra az ébresztést, így több idő jut mindenre és nem kell kapkodni. Tapasztalatból tudom, hogy értékes perceket nyerhetünk mindössze 10-15 perces korábbi felkeléssel.

Ne a mobil legyen az első! Ragaszkodunk az üzeneteinkhez, friss hírekhez, munkahelyi emailekhez, pedig ez ráérne később is! Perceket veszítünk ezzel, ráadásul nem hagyjuk, hogy felébredjen az agyunk, egyből dolgozni, olvasni kezdünk, alig hagyva időt a nyugodt ébredésre.

Sokan ajánlják a reggeli meleg, citromos vizet napindításra (még a kávé előtt), mert eltávolítja a méreganyagokat, segíti a fogyást és beindítja az emésztést.

Üljünk le néhány percre a kávénkkal, teánkkal, ha tehetjük egy plédbe csavarva magunkat menjünk ki a teraszra, erkélyre, udvarra. Szívjunk friss levegőt, vegyük át a természet nyugalmát, ne kezdjük kapkodva ébrenlétünk első perceit. Sokat segítget egy rövid meditáció is. A meditálás remek hatással van az agyra, ehhez elég, ha pár percig csak a légzésre figyelünk.

Napi 20-30 perc edzés! Akinek reggel edzéssel, tornával, kocogással indul a nap, ők tudják mennyivel más a napindítás egy kis sportolással! Régóta beütemeztem a reggeleimbe, csak pozitívat tudok róla mondani. Nem kell órákig tartó megerőltető edzésre gondolni, elég egy kis átmozgatás és máris jobban érezzük magunkat egész nap!

Ne maradjon ki a reggeli! Nem mindenki éhes ébredés után, de pár falat egészséges reggeli energiát ad és segít jobban összpontosítani, koncentrálni a napi feladatainkra.

Lista a tennivalókról! Elkerülhető a kapkodás és káosz, ha papíron követni tudjuk a napi dolgainkat és kipipálhatjuk az elvégzett teendőinket.

Nem tudom más hogy van vele, én szeretem rendben hagyni a lakást, beágyazni, elmosni a bögréket, eltenni a pizsamát, elpakolni az edényeket. Munka után hazaérve szeretek szembesülni azzal, hogy nem egyből pakolással és mosogatással kell folytassam a napot és nem fogad rendetlenség otthon.

Ahogy a reggeleink kezdődnek, olyan lesz a napunk is - tartja a mondás. Egy jól induló reggel az egész nap sikerét meghatározza, ám ha nem változtatunk semmin, akkor nem is fog változni semmi. Alakítsuk ki szokásainkat, reggeli rutinunkat ennek megfelelően! Szép napot kívánok!

Energiaforrások sportoláskor: gélek, gumicukor, kóla és társai

A gumicukor, csokoládé, kóla gyakori választás sportolók körében, amikor gyors energiaforrásra van szükségük, mások gélekre, energiazselékre, italporokra, gondosan kimért grammnyi adagokra esküsznek. Vajon melyek a leghasznosabb energiaforrások a sportolók számára?

Az OCD negatív hatásai a magánéletre

Egyszerű meghatározása szerint a kényszerbeteg kénytelen olyasmire gondolni, amire nem akar gondolni, a feszültség oldására kénytelen olyat cselekedni, amit nem akar megtenni. A skizofréniával ellentétben a beteg tökéletesen tisztában van cselekedetei belső eredetével és abszurditásával, nem veszíti el a kapcsolatot a való világgal.

Hogyan tartsuk fent a motivációt?

Ahhoz, hogy elérjük a céljainkat, szükségünk lesz arra, hogy folyamatosan motiváltak maradjunk. Ez azonban nem jön mindig könnyedén, éppen ezért érdemes foglalkozni a motiváció kérdésével.

A social media új biznisze: Az influencer sportitalok

Az utóbbi években egyre több híresség és közösségi média influencer dob piacra saját márkájú sportitalokat, amelyeket gyakran a testmozgás elősegítésére, és az egészség fokozására hirdetnek, a legnépszerűbb ezen termékcsaládból a Prime. Bár ezek a termékek népszerűek lehetnek a követőik körében, fontos megvizsgálni azok valódi összetevőit és káros hatásait. Ezen italok többségében egyáltalán nem kapcsolódnak a sporthoz, csupán az internet egy új lehetőségét használják ki.

Eladó nélküli nonstop boltok nyitnak hamarosan Magyarországon

Új boltok nyílnak Magyarországon: sosem zárnak be, és nem lesz bennük eladó! Kassza és eladó nélküli, éjjel-nappal nyitva tartó boltok érkeznek Magyarországra, az első üzletek pedig várhatóan nyáron nyitnak majd-olvastam a neten a minap.