Menü

Akiknek nehezen indulnak a reggelek…

Jelen! Nekem ismerős a szitu a reggeli kapkodásról, ideges rohanásról, a három gyerek három különböző intézménybe való percre pontos fuvarozásáról, az indulás körüli káoszról. Mivel a reggeli rutin erősen meghatározza a nap hátralévő részét, így nagyon jó lenne néhány tipp arról, hogyan indulhatna zökkenőmentesen a nap. Néhány reggeli rutin, ami talán segíthet ebben!

Első és talán legfontosabb, ám legnehezebben betartható szabály, az előző este időben történő lefekvés. Ha nem tudjuk kipihenni magunkat a világ összes jótanácsa sem változtat a fáradt, álmos és kapkodós reggeli rutinon. Aludjuk ki magunkat!

Ha sikerül időben lefeküdni, az már egy fél siker, ezután folytassuk azzal, hogy állítsuk korábbra az ébresztést, így több idő jut mindenre és nem kell kapkodni. Tapasztalatból tudom, hogy értékes perceket nyerhetünk mindössze 10-15 perces korábbi felkeléssel.

Ne a mobil legyen az első! Ragaszkodunk az üzeneteinkhez, friss hírekhez, munkahelyi emailekhez, pedig ez ráérne később is! Perceket veszítünk ezzel, ráadásul nem hagyjuk, hogy felébredjen az agyunk, egyből dolgozni, olvasni kezdünk, alig hagyva időt a nyugodt ébredésre.

Sokan ajánlják a reggeli meleg, citromos vizet napindításra (még a kávé előtt), mert eltávolítja a méreganyagokat, segíti a fogyást és beindítja az emésztést.

Üljünk le néhány percre a kávénkkal, teánkkal, ha tehetjük egy plédbe csavarva magunkat menjünk ki a teraszra, erkélyre, udvarra. Szívjunk friss levegőt, vegyük át a természet nyugalmát, ne kezdjük kapkodva ébrenlétünk első perceit. Sokat segítget egy rövid meditáció is. A meditálás remek hatással van az agyra, ehhez elég, ha pár percig csak a légzésre figyelünk.

Napi 20-30 perc edzés! Akinek reggel edzéssel, tornával, kocogással indul a nap, ők tudják mennyivel más a napindítás egy kis sportolással! Régóta beütemeztem a reggeleimbe, csak pozitívat tudok róla mondani. Nem kell órákig tartó megerőltető edzésre gondolni, elég egy kis átmozgatás és máris jobban érezzük magunkat egész nap!

Ne maradjon ki a reggeli! Nem mindenki éhes ébredés után, de pár falat egészséges reggeli energiát ad és segít jobban összpontosítani, koncentrálni a napi feladatainkra.

Lista a tennivalókról! Elkerülhető a kapkodás és káosz, ha papíron követni tudjuk a napi dolgainkat és kipipálhatjuk az elvégzett teendőinket.

Nem tudom más hogy van vele, én szeretem rendben hagyni a lakást, beágyazni, elmosni a bögréket, eltenni a pizsamát, elpakolni az edényeket. Munka után hazaérve szeretek szembesülni azzal, hogy nem egyből pakolással és mosogatással kell folytassam a napot és nem fogad rendetlenség otthon.

Ahogy a reggeleink kezdődnek, olyan lesz a napunk is - tartja a mondás. Egy jól induló reggel az egész nap sikerét meghatározza, ám ha nem változtatunk semmin, akkor nem is fog változni semmi. Alakítsuk ki szokásainkat, reggeli rutinunkat ennek megfelelően! Szép napot kívánok!

Könnyen elkészíthető húsvéti dekorációk

Már csak néhány hét és itt a Húsvét, a legfontosabb keresztény ünnepünk. Ahogy más ünnepkor, úgy Húsvétkor feldíszítik sokan a lakásukat, ünnepivé varázsolják az étkezőasztalt, a nappalit, az előszobát, a teraszt. Az ünnepi dekorációt egy kis ügyességgel mi is könnyen elkészíthetjük.

Rendetlenség otthon? Így hat ránk

Milyen hatással van ránk a rendetlenség? Nos sokkal többet számít, mint hinnénk. A rendetlen lakás közvetlenül hat ránk és kapcsolatban áll azzal, ahogy érezzük magunkat. Ha azt a mondást emlegetik nekünk, hogy rend a lelke mindennek, nos annak van alapja.

Március 20., a nemzetközi boldogságnap

Az ENSZ közgyűlése 2012-ben előterjesztette és konszenzussal elfogadta, vagyis naptárba vette a boldogság világnapját, ami március 20-ra illesztett. Itt az idő ünnepelni!

A kevés alvás súlyos következménye

Az alváshiány az egyik legsúlyosabb egészségügyi probléma napjainkban: bármennyire is úgy gondoljuk, hogy a fáradtságon kívül nem lesz következménye, hosszú távon növeli a krónikus betegségek kockázatát.

Új szuperélelmiszer: az algák

Ma már egyre szélesebb körben ismert a tény, hogy az emberiség élelemmel való ellátása többé nem fenntartható. A bolygónak így is sok millió lakóját sújtja már az éhezés, ezért a kutatók egyik célkitűzése, hogy egy fenntarthatóbb módot találjanak az élelmiszertermelésre, és a legújabb eredmények szerint az algák ebben nagy segítségünkre lehetnek.