Menü

Akiknek nehezen indulnak a reggelek…

Jelen! Nekem ismerős a szitu a reggeli kapkodásról, ideges rohanásról, a három gyerek három különböző intézménybe való percre pontos fuvarozásáról, az indulás körüli káoszról. Mivel a reggeli rutin erősen meghatározza a nap hátralévő részét, így nagyon jó lenne néhány tipp arról, hogyan indulhatna zökkenőmentesen a nap. Néhány reggeli rutin, ami talán segíthet ebben!

Első és talán legfontosabb, ám legnehezebben betartható szabály, az előző este időben történő lefekvés. Ha nem tudjuk kipihenni magunkat a világ összes jótanácsa sem változtat a fáradt, álmos és kapkodós reggeli rutinon. Aludjuk ki magunkat!

Ha sikerül időben lefeküdni, az már egy fél siker, ezután folytassuk azzal, hogy állítsuk korábbra az ébresztést, így több idő jut mindenre és nem kell kapkodni. Tapasztalatból tudom, hogy értékes perceket nyerhetünk mindössze 10-15 perces korábbi felkeléssel.

Ne a mobil legyen az első! Ragaszkodunk az üzeneteinkhez, friss hírekhez, munkahelyi emailekhez, pedig ez ráérne később is! Perceket veszítünk ezzel, ráadásul nem hagyjuk, hogy felébredjen az agyunk, egyből dolgozni, olvasni kezdünk, alig hagyva időt a nyugodt ébredésre.

Sokan ajánlják a reggeli meleg, citromos vizet napindításra (még a kávé előtt), mert eltávolítja a méreganyagokat, segíti a fogyást és beindítja az emésztést.

Üljünk le néhány percre a kávénkkal, teánkkal, ha tehetjük egy plédbe csavarva magunkat menjünk ki a teraszra, erkélyre, udvarra. Szívjunk friss levegőt, vegyük át a természet nyugalmát, ne kezdjük kapkodva ébrenlétünk első perceit. Sokat segítget egy rövid meditáció is. A meditálás remek hatással van az agyra, ehhez elég, ha pár percig csak a légzésre figyelünk.

Napi 20-30 perc edzés! Akinek reggel edzéssel, tornával, kocogással indul a nap, ők tudják mennyivel más a napindítás egy kis sportolással! Régóta beütemeztem a reggeleimbe, csak pozitívat tudok róla mondani. Nem kell órákig tartó megerőltető edzésre gondolni, elég egy kis átmozgatás és máris jobban érezzük magunkat egész nap!

Ne maradjon ki a reggeli! Nem mindenki éhes ébredés után, de pár falat egészséges reggeli energiát ad és segít jobban összpontosítani, koncentrálni a napi feladatainkra.

Lista a tennivalókról! Elkerülhető a kapkodás és káosz, ha papíron követni tudjuk a napi dolgainkat és kipipálhatjuk az elvégzett teendőinket.

Nem tudom más hogy van vele, én szeretem rendben hagyni a lakást, beágyazni, elmosni a bögréket, eltenni a pizsamát, elpakolni az edényeket. Munka után hazaérve szeretek szembesülni azzal, hogy nem egyből pakolással és mosogatással kell folytassam a napot és nem fogad rendetlenség otthon.

Ahogy a reggeleink kezdődnek, olyan lesz a napunk is - tartja a mondás. Egy jól induló reggel az egész nap sikerét meghatározza, ám ha nem változtatunk semmin, akkor nem is fog változni semmi. Alakítsuk ki szokásainkat, reggeli rutinunkat ennek megfelelően! Szép napot kívánok!

Szaloncukor házilag! Ajándéknak is tökéletes

Ha nem szeretnénk drága szaloncukrokat vásárolni, vagy egyszerűen a bolti ízvilág helyett a háziasabb jellegű édességeket részesítjük előnyben, akkor készítsünk idén saját magunk alkotta szaloncukrokat, ehhez mutatunk néhány szuper receptet.

Emberéletbe kerülhet egy téves riasztás

Nemcsak jelentős anyagi kárt okoz, de akár emberéleteket is veszélybe sodorhat, ha valaki szándékosan jelent be valamilyen hamis esetet a 112-es segélyhívó számon. Mindez szabálysértésnek minősül, így a szándékos megtévesztés következményeket von maga után.

Szupergyors házi praktikák megfázás ellen

Amikor legyengül az immunrendszerünk, könnyebben betegszünk meg, könnyebben kaphatunk el különféle megfázásos betegségeket. A megelőzés természetesen az elsődleges teendőnk vitaminokkal, megfelelő étrenddel, sporttal, azonban, ha mégis sikerült összeszedni valami megfázásos nyavalyát, akkor jól jön néhány szuperhatékony otthoni praktika!

Nagy a stressz? Hallgass jazzt!

Sokunkkal előfordult már, hogy egy-egy művészetterület, stílus vagy alkotás befogadásába beletört a bicskánk. A jazz-zene ebből a szempontból különösen „veszélyeztetett”, hiszen a közgondolkodás jó pár olyan címkét ragasztott rá, mint: érthetetlen, disszonáns, öncélú. E matricák mögé merészkedve azonban izgalmas dolgokra bukkantam: a jazz tulajdonképpen a karrier C-vitaminja, a lelki egészség füvesembere – ja, és főleg koncertteremben, ágyban és golfpályán hallgatandó.

Miről árulkodik a bioritmus?

A Föld minden évben megtesz egy kört a Nap körül és minden nap alatt körbefordul a saját tengelye körül – ezalatt mi, a Földön érzékeljük az év leforgását, a hónapok váltakozását, a nappalok és az éjszakák kezdetét. Mind a világegyetemben, mint a természetben, sőt, az emberi szervezetben is megfigyelhető egy láthatatlan óra működése - különböző, periodikusan ismétlődő jelenségek határozzák meg életfolyamatainkat.