Menü

Rendetlenség otthon? Így hat ránk

Milyen hatással van ránk a rendetlenség? Nos sokkal többet számít, mint hinnénk. A rendetlen lakás közvetlenül hat ránk és kapcsolatban áll azzal, ahogy érezzük magunkat. Ha azt a mondást emlegetik nekünk, hogy rend a lelke mindennek, nos annak van alapja.

Ha magamból indulok ki, akkor bizton mondhatom, hogy az engem körülvevő környezet, „patika rend” vagy többnapos kupi meghatározza a hangulatom.

Egy felmérés szerint az emberek közel fele érezte úgy, hogy a felfordulástól kevésbé produktív, sőt, kifejezetten ideges és szétszórt. Ez a fordítottjára is igaz, amennyiben a lakásban rend van és tisztaság, az az ember lelkiállapotára jó hatással van. Akiket rend vesz körül, azok sokkal igényesebbek, sokkal jobban bánnak az idejükkel és jobban elkészülnek az elvégzendő feladatokkal.

A rendetlenség és a piszok azért is zavaró, mert az agynak több ingert kell egyszerre feldolgoznia, így figyelemelterelő. Most persze sokan felhördülnek, hogy a zseni pedig átlátja a káoszt, nos az lehet, de eltereli az ember figyelmét, az biztos.

A rendetlen lakás jelenthet következményt is, a depresszió jeleit, stresszes időszakot, betegségeket, vagy egyszerűen csak időhiányt.

A szakemberek szerint ha otthonunk rendetlen, előbb – utóbb megszokjuk és már nem zavar minket. Akinek rendetlen a lakása, később már vendégeket sem fogad egykönnyen, ami elmagányosodáshoz vezethet. Az egészségre sincs jó hatással a kosz és a piszok, míg a takarítás igen. Személy szerint én szeretem a kitakarítás és rendrakás utáni elégedettség érzést, a rend megnyugtat, a tisztaság elégedetté tesz, a rendezett környezet pedig visszahat a hangulatomra.

Annyira szeretem nézegetni a magazinokban a stílusosan berendezett és szép, tiszta, rendezett és ízléses otthonokat! A harmonizáló színárnyalatokat, a rendet! Elképzelem, hogy milyen érzés lehet ilyen otthonba hazaérni a munkából és az milyen üdítő és pihentető, szemet gyönyörködtető érzés!

Nincs egy halom ruha sehol, eldobált játékok, szétszórt könyvek, füzetek, elölhagyott cipők, a mosogatóban pedig egy halom csetres edény.

Aki nem szeret a takarítással bíbelődni, ám szereti a rendet, nekik javasolt lakberendezési stílus a minimál dizájn, könnyebb rendet tartani és takarítani is.

A jóga segít a testtartás javításában

Ismerd meg a jóga gyakorlásának fantasztikus hatásait, valamint azt, hogy miként segíthet neked a fizikai erőnléted fejlesztésében és a lelki egészséged megőrzésében.

A 3 legerősebb természetes fertőtlenítő

Ha szereted mindig tisztán és takarosan tudni a lakást, aminek részeként gondosan ügyelsz arra, hogy megszabadulj a vizeshelyiségekben és a konyhában is gyakori baktériumoktól, erős szerekre van szükséged.

Mi is az Ex libris?

Amikor egy régi könyv kerül a kezünkbe, akkor tudjuk, hogy már sok mindenen keresztülment és saját történettel rendelkezik. De vajon tudjuk-e, hogy ha találunk egy kis képecskét a belső oldalon az vajon mit jelent? Ma már az ex libris túlnyúlik azon, amire a neve utal. Hatalmas fejlődésen és formai jegyeken ment keresztül az évszázadok alatt.

Futás esőben? Pro és kontra

Ma rendesen eláztam futás közben és hazáig azon gondolkoztam, hogy miért szeretem én mégis, ha meglep egy zápor edzés közben. Egyébként vannak, akik kimondottan szeretnek esőben futni, mert jobb a levegő és mert nincs tömeg a futópályákon, másokat egyáltalán nem inspirál az elázás.

Megzavarja a pihenést az alkohol

Bár az alkoholról úgy tartják, hogy segít megnyugodni és elaludni, egy új kutatás megállapította, hogy az alkohol éppen azokra a szabályozó rendszerekre hat, melyek az alvást szabályozzák, így megzavarhatja a pihenésünket és álmatlanságot is okozhat.