Menü

Rendetlenség otthon? Így hat ránk

Milyen hatással van ránk a rendetlenség? Nos sokkal többet számít, mint hinnénk. A rendetlen lakás közvetlenül hat ránk és kapcsolatban áll azzal, ahogy érezzük magunkat. Ha azt a mondást emlegetik nekünk, hogy rend a lelke mindennek, nos annak van alapja.

Ha magamból indulok ki, akkor bizton mondhatom, hogy az engem körülvevő környezet, „patika rend” vagy többnapos kupi meghatározza a hangulatom.

Egy felmérés szerint az emberek közel fele érezte úgy, hogy a felfordulástól kevésbé produktív, sőt, kifejezetten ideges és szétszórt. Ez a fordítottjára is igaz, amennyiben a lakásban rend van és tisztaság, az az ember lelkiállapotára jó hatással van. Akiket rend vesz körül, azok sokkal igényesebbek, sokkal jobban bánnak az idejükkel és jobban elkészülnek az elvégzendő feladatokkal.

A rendetlenség és a piszok azért is zavaró, mert az agynak több ingert kell egyszerre feldolgoznia, így figyelemelterelő. Most persze sokan felhördülnek, hogy a zseni pedig átlátja a káoszt, nos az lehet, de eltereli az ember figyelmét, az biztos.

A rendetlen lakás jelenthet következményt is, a depresszió jeleit, stresszes időszakot, betegségeket, vagy egyszerűen csak időhiányt.

A szakemberek szerint ha otthonunk rendetlen, előbb – utóbb megszokjuk és már nem zavar minket. Akinek rendetlen a lakása, később már vendégeket sem fogad egykönnyen, ami elmagányosodáshoz vezethet. Az egészségre sincs jó hatással a kosz és a piszok, míg a takarítás igen. Személy szerint én szeretem a kitakarítás és rendrakás utáni elégedettség érzést, a rend megnyugtat, a tisztaság elégedetté tesz, a rendezett környezet pedig visszahat a hangulatomra.

Annyira szeretem nézegetni a magazinokban a stílusosan berendezett és szép, tiszta, rendezett és ízléses otthonokat! A harmonizáló színárnyalatokat, a rendet! Elképzelem, hogy milyen érzés lehet ilyen otthonba hazaérni a munkából és az milyen üdítő és pihentető, szemet gyönyörködtető érzés!

Nincs egy halom ruha sehol, eldobált játékok, szétszórt könyvek, füzetek, elölhagyott cipők, a mosogatóban pedig egy halom csetres edény.

Aki nem szeret a takarítással bíbelődni, ám szereti a rendet, nekik javasolt lakberendezési stílus a minimál dizájn, könnyebb rendet tartani és takarítani is.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.

Miért fontos a csapatépítés?

A helyi rádióban valamelyik nap a csapat építő tréningek fontossága, haszna volt a téma, így már akkor megfogalmazódott bennem, hogy erről a témáról érdemes írni. Mi a csapatépítés lényege, hogy zajlik, miért van rá szükség és kiknek ajánlott, ezekről szól mai cikkünk.