Menü

Beltéri projektek esős időre

A tavalyi tikkasztó nyár után talán senki nem gondolta, hogy az idei ennyire másképp indul, és az esős időszak hosszan uralkodik majd felettünk. Ilyen esetekben sokszor kreatívnak kell lennünk, mit is csinálhatunk bent a házban, akár egyedül, akár gyerekekkel, hogy a mindennapok ne legyenek unalmasak se.

Persze mindig ott van a lehetőség, hogy filmezős délutánt vagy napot tartsunk, de azért rengeteg más lehetőség is adott, nemcsak az, hogy a képernyőt bámulva várjuk az esőzések végét. Ebben a cikkben szeretnék néhány ötletet adni, milyen remek beltéri projektekhez nyúlhatunk, ha éppen nincs ötletünk.

1.Főzés, sütés

Nagyon egyszerű, de rendkívül kreatív tevékenységet kreálhatunk belőle. Akár önállóan, akár a gyerekekkel végezzük, a konyhai elfoglaltság mindig szórakoztató tud lenni. Próbáljunk ki új recepteket, főzzünk előre pár napra, vagy akár tárazzunk be a fagyasztóba, hogy ha aztán beköszönt a napos idő, legyen elég időnk a kinti szórakozásra, és ne kelljen a mindennapos meleg étel miatt aggódnunk.

2.Befőzés

Lassan jönnek a finom, Magyarországon termett gyümölcsök, így a befőtt-, illetve lekvárkészítés szuper ötlet egy-egy esős napra, délutánra. Nem kell száz meg száz üveggel készíteni, néhány házi üvegcse is feldobja majd az őszi, téli napokat, amikor már nincs lehetőség a friss gyümölcsfogyasztásra. Itt a remek időpont egy kis eperdzsem készítésre!

3. Szelektálás

Mi sem jobb, mint rendet teremteni a ruhák és a kacatok között. Nézd át a komódokat, fiókokat, szekrényeket, és tegyél ki mindent, amit nem viseltél az előző szezonokban. Ma már rengeteg platform van, ahol megpróbálhatod eladni őket, vagy hirdethetsz egy garázsvásárt is a településen, ahol laksz.

4. Nagytakarítás

Egy-egy esős hétvégi napon akár meditatív tevékenységet is kreálhatsz a takarításból. Ilyenkor van idő áttörölni mindent, amit egyébként halogatsz, vagy a hétköznapi rohanás során meg sem látsz. Rendet teremthetsz magad körül, átgondolhatod a lakásod elrendezését, készíthetsz új dekorációt.

5. Kézműveskedés

Sosem lehet elég korán kezdeni, így számomra például egy-egy esős nap a karácsonyt idézi, amikor inkább bent maradunk a fűtött házban, és nem kívánkozunk ki a kertbe. Ezért a hosszantartó nyári esőzések is arra sarkallnak, hogy elgondolkodjak a karácsonyi ajándékokon. Sokszor, ha ezeket kézzel kívánom készíteni, nem is korai egy júniusi esős napon nekiugrani. Az interneten remek ötleteket lehet találni kézzel készült takarókhoz.

6. Kutyajátékok

Egy esős nap, amikor a kutyával is csak rövid sétára megyünk ki, szuper időzítés, hogy új trükköket tanítsunk neki. Minket is szórakoztathat, illetve őt is kellőképpen le tudjuk fárasztani mentálisan, ha fizikailag éppen nem is.

Hosszan tudnám még a listát folytatni, de talán már a fentebb olvasható ötletek közül is talál magának mindenki valamit, amiért egy esős hétvégi reggelen is érdemes felkelni.

Az érzelmi stabilitás nem egy adottság

Csecsemőként kétségbeesetten ordítunk az értetlen felnőttekkel, és – amikor nem kapjuk meg azonnal a magunkét – sokszor felnőttként sem jutunk jobb megoldásra. Vajon miért viselkedünk felnőtt fejjel is gyerekként, amikor nem érjük el a célunkat? Hogyan lehet az, hogy egy nyelvet beszélünk, de hiába, mert mégsem értjük meg egymást? Miért mennek füstbe nagy lánggal indult kapcsolatok, nagy lelkesedéssel indított közös munkák, projektek?

Alufólia kisokos

Számtalan háztartásban megtalálható az alufólia a konyhai eszközök között. A legtöbb ember, sütéshez, vagy élelmiszer csomagolására használja, de számos további lehetőségeket is rejt magába. Az elmúlt években pedig arra keresik a kutatók a választ, hogy egészséges-e a használata.

A legerősebb és legtermészetesebb tisztítószerek

Szeretnék mindenkit lebeszélni a vegyszerekről, erős kemikáliákról, vessünk be helyettük éppoly hatásos, ám természetes, házi tisztító – és fertőtlenítőszereket!

Ne dobj ki ételt!

Előfordul, hogy a hűtő mélyéről olyan finomságok kerülnek elő, melyekről megfeledkeztünk, s mire a tányérunkra kerülne, már lejárt a szavatosságuk, így a szemétben landolnak. Ismerős a helyzet? Ígérjük meg magunknak, hogy mostantól tudatosabb fogyasztók leszünk!

Pörgesd fel az energiaszintedet pár apró trükkel!

Kimerülten minden cselekedet óriási erőfeszítést igényel, ezért folyton azon vagyunk, hogy újabb és újabb praktikákat kipróbálva mozgósítsuk az energiatartalékainkat. Az alábbi tippek is ezt a célt szolgálják.