Menü

Mit vigyen a gyerek a kollégiumba?

A tanév nemcsak a bejáró és helyi diákoknak, hanem a bentlakóknak, kollégistáknak is megkezdődik, ezért némely szülőknek még az is plusz dilemmát okoz, hogy mit vigyen a gyerek a kollégiumba?

A tanévkezdés a szülőknek, a gyerekeknek és a pénztárcáknak is igen megterhelő időszak. A szülő próbál mindent fejben tartani, mentálisan is felkészülnie és a gyermekét is felkészítenie az iskolakezdésre, beszerezni mindent, ami szükséges.

Ez fokozódik, ha a gyerek középiskolás vagy a felsőoktatási éveit kezdi, hiszen ez sokszor a kollégiumba való beköltözést is jelenti. Sokan idén kezdik kollégista éveiket és ebben a cikkben összegyűjtöttük, hogy mit is érdemes feltétlen vinni a gyermeknek a kollégiumba?

Kisebb edények, serpenyő

Általában a főzőedények fontosak, hiszen ezekben lehet levest, tésztát, rizst főzni. Egy kisebb serpenyőben lehet tojást, zöldséget, húst sütni, ha esetleg arra van szükség.

Hajszárító

Szintén egy olyan darabja a bőröndnek, mely könnyen elfelejtődhet, pedig hiányozni fog, ha gyermekünk vizes hajjal mászkál majd télen a kollégium folyosóján. Vannak már kicsi eszközök, egy pici összecsukható hajszárító nem foglal sok helyet.

Pohár és bögre, evőeszköz

A bögre arra jó, hogy kávét, teát, meleg italokat készítsünk el benne, vagy akár bögrés levest is, míg a pohár jobb, ha megmarad víznek, üdítőnek.

Papucs

Ez bizony nagyon fontos, mert legyen szó közösségi tusolóhelységről, vagy akár a szobához tartozó mosdóról, az esetleges lábgombák elkerülése érdekében, higiéniai szempontból elengedhetetlen a papucs viselése.

Tartós élelmiszer

Érdemes néhány doboz egytálételt beszerezni, amit csak bedob a gyerkőc a mikróba vagy forró vízbe állítja, a konzervek és a többi hűtés nélküli tartós vagy száraz élelmiszer sokszor életmentő lehet. Voltam kollégista, tudom, emlékszem.

Papír zsebkendő, wc papír, törlőkendő, fertőtlenítő spray vagy különböző nedves törlőkendők.

A legtöbb koliban ezek nincsenek, pedig egy tekercs törlőpapír, fertőtlenítő kendő szükséges lesz a takarításhoz, mosdóhasználathoz.

Minden diák szeretik a nyári időszakot, hiszen nincsen iskola, azonban a szeptember vészesen közelít és sokaknak ez azzal is jár, hogy be vagy esetleg visszaköltöznek a kollégiumba. Sokan idén kezdik kollégista éveiket és ebben a cikkben összegyűjtöttük, hogy mit is érdemes magatokkal vinnetek, mi az, ami esetleg hanyagolható a beköltözésre.

Inkább legyen több mint kevesebb! A beköltözésnél a legtöbben kocsival jönnek és ebben az esetben érdemes ilyenkor elvinni a legtöbb ruhát, cipőt vagy a nagyobb mindennapi használati eszközöket.

Hogyan vezess biztonságosan eső esetén

Az elmúlt hétben országszerte rengeteg csapadék leesett, megnehezítve ezzel a közlekedést. Csapadékos időben megváltoznak az útviszonyok, és érdemes óvatosabban vezetni, illetve odafigyelni néhány dologra, ha úgy döntünk ilyen időben is útra kelünk!

Zeneszeretők - A zenehallgatás előnyei és miértje

A velünk és bennünk élő zene már az emberiség kezdete óta a mindennapjaink része. Manapság sokan el sem tudják képzelni az életüket dalok nélkül, mindez nemcsak a hangulatunkra hathat pozitívan, hanem a saját és mások érzelmeinek megértésében is segíthet. Emellett pedig rengeteg pozitív emóció is kapcsolódik a zenehallgatáshoz.

Az internetes csalások veszélyei, megelőzése

Az internetes csalások egyre nagyobb kihívást jelentenek napjainkban, különösen a digitalizáció előrehaladtával sok áldozatot szednek az internetes, vagy éppen telefonos megtévesztések. Ennek formája lehet banki átverés, online vásárlásokkal való visszaélés. A probléma pedig összetett, hiszen nehéz megfogni a csalókat, a tényleges sérelem a virtuális térben történik meg, az áldozatok pedig sokszor önhibából esnek áldozatul. Azonban mit lehet tenni, mit tehet az egyén, és mit tesznek a hatóságok?

Szeptember avagy a vakáció vége

A szeptember kezdete hasonlóan ikonikus, mint az év első napja. Az ősz beköszöntével még akkor is felvesszük a „valóság fonalát”, ha az időjárás még mindig nyárias, a gyerekeknek elkezdődik az iskola, az emberek újult erővel térnek vissza a munkába, új kihívások és friss hobbik után néznek. Az iskolában hozzászoktunk ahhoz, hogy az ősz kezdetével indul el ismét a tanév, és ez az élmény annyira belénk ivódhat, hogy felnőttként is gondolhatunk a szeptemberre új kezdetként, egyfajta nem hivatalos évkezdésként, amit az iskolából viszünk magunkkal.

Hogyan lehetünk hatékonyak csapatban?

A hatékony csapatmunka előnyeit, jelentőségét, szabályait kutatva arra voltam kíváncsi, hogyan működik a csapatmunka, melyek a szabályai, hogyan lehet hatékonyabbá tenni a munkavállalók közötti együttműködést? Erre kerestem meg a válaszokat!