Menü

Mit, mivel, hogyan? 5. - Szépségápolás

  • Dátum: 2013.04.11., 23:56

Ezúttal, otthon egyszerűen kivitelezhető szépségápolási tippeket gyűjtöttünk össze, többnyire olyan praktikákat olvashat következőekben az olvasó, amelyek egyszerűek és költségkímélőek.

Olyan örökzöld, mégis tavasszal kifejezetten aktuális témákat érintünk, mint például az arcápolás, arctisztítás, kézápolás és így tovább. Jelszavunk most is, az egyszerűen és természetesen.

A szépségápolás alapja köztudottan az arctisztítás, amely az első lépés arcbőrünk ápolásakor. Különböző bőrtípusok vannak, általában mindenki tudja, melyikbe tartozik. Néhány példa a bőrtípusra: száraz, zsíros, mitesszeres, normál. Ennek megfelelő rendszerességgel tisztítsuk bőrünket. Vagyis, ha valakinek száraz bőre van kevesebb arcmosást igényel, a zsíros bőr pont ellenkezőleg. Általában legalább egyszer, esténként mindenképpen érdemes elvégezni az arctisztítást. Fáradt bőrre tegyünk répamaszkot!

Főzzünk puhára néhány répát, törjük meg péppé, kenjük fel egy tiszta gézre, tegyük arcunkra úgy, hogy a géz kerüljön a bőr felületére. Hagyjuk rajta 10- 15 percig, majd langyos vízzel öblítsük le az arcunkat.

Ha zsíros a bőrünk, akkor tejes pakolást érdemes rátenni. Egy kanálnyi tejport meleg vízben péppé keverünk, ezt a pépet az esti mosakodás után belemasszírozzuk a bőrbe. Ne mossuk le, a felesleget papírzsebkendővel töröljük le!

Nagyon hatásos tisztítóoldat mitesszeres bőrre a következő: egy csomó petrezselyemzöldet tegyünk egy forró vízzel telt tálba, takarjuk le, és hagyjuk kihűlni. Naponta 20-30 percig vattával ecseteljük ezzel az arcunkat.

Még mindig az arctisztításnál maradva, kevesen tudják csak, hogy a citrom kiváló pórustisztító. Kezeljük naponta többször citromos vattával arcbőrünket!

Köztudott praktika, az uborkaszeletek használata fáradt szemre. Ezen kívül különböző borogatásokat is készíthetünk szemünkre például, teafőzetekből, kamillából, borsmentából. Itassunk át egy vattacsomót a langyos főzettel, simítsuk a szemhéjra és kihűlésig tartsuk a szemen.

Régi és természetes praktika a kézápolásra, a citromlé használata. Tegyünk egy csésze vízbe egy fél citrom levét. Öt percig áztassuk benne ujjhegyünket, majd törlés nélkül szárítsuk meg. Toljuk fel a kellően felpuhult bőrt, és dörzsöljük be a fél citrom héjával a körmünket. Végezetül puha kendővel fényezzük ki! Ha különösen érzékeny a bőrünk, megelőzésként ajánlatos kesztyűt használni takarításkor vagy kertészkedéskor!

A cikksorozat előző részei:
Mit, mivel, hogyan? 4.- Mosás
Mit, mivel, hogyan? 3.- Növényápolás
Mit, mivel, hogyan? 2.- Nagytakarítás
Mit, mivel, hogyan? 1.- Folttisztítás természetesen

Fotó: sxc.hu

Milyen problémák esetén alkalmazható a piócakezelés?

A piócás kezelés köztudottan egy ősi természetes gyógymód, több ezer éve használják a gyógyításban. Hatékonyságát eredmények bizonyítják. Vajon milyen problémák esetén alkalmazható a piócakezelés?

Az elektromos cigi káros hatásai

Az elektromos cigaretta egyszeri használata is ártalmas és bajt okozhat, ennek ellenére nagyon népszerű: több millió ember érintett. Akik ezt az eszközt használják, vagy csak kipróbálták, azoknál egy nagyon veszélyes betegség kockázata nő meg. Az elektromos cigi káros hatásait vizsgáljuk.

Ösztrogén dominancia a változókori panaszok hátterében

Nők sokasága szenved a menstruációt megelőző panaszoktól, amiket premenstruációs szindrómának nevezünk, viszont kevesen gondolnak hormonháztartásuk más jellegű felborulására, amit az ösztrogén dominancia okozhat.

A homályos látás gyakori okai

Homályos látás esetén a látott dolgok nem tűnnek tisztának. Egyszerre tapasztalhatja mindkét szemen vagy csak az egyiken, attól függően, hogy mitől alakult ki. Előfordulhat, hogy minden, amit lát, homályos lesz, míg néha csak a látómező egy része tompa. A tünet fennállása esetén hunyorítással válhatnak élesebbé a dolgok.

A fènyérzèkeny szem okai

A fényérzékeny szem, az idegek ingerlése maga a látás jelensége – de ha az bizonyos fényérzékenysèg pontosabban hasító fájdalmat jelent, akkor már baj van. Nem tekinthető jó jelnek, ha valaki legszívesebben egész nyáron az árnyékba húzódna. Ki kell deríteni , hogy mi húzódik. háttérben!