Répa, cékla,alma – együtt többet érnek
- Dátum: 2013.05.24., 10:06
Gyakran hallunk különböző csodaszerekről, gyógyító hatásukról. Most egy hasonlóról olvashattunk, s csak annyit mondunk: a három összetevő mindegyike egészséges, vitaminnal teli, s feltehetően együttes hatásuk fokozódik. Tehát mindenkinek hasznos lehet fogyasztása. Olvassuk tehát,miért ajánlják!
Miracle Drink nevű italt évtizedek óta isszák a kínaiak, azért hogy egészségesek maradjanak. Csodálatos ital és könnyű is az elkészítése.
Hogy elkészítsük ezt az élettel teli italt csupán egy céklára, egy sárgarépára és egy almára van szükségünk. Megmossuk jól a hozzávalókat, kockákra vágjuk és hozzáöntünk egy kis vizet és összeturmixoljuk. Amint kész, már ihatjuk is.
A tapasztalatok szerint ez az ital megelőzi a rákos sejtek kialakulását, a máj, vese, hasnyálmirigy betegségeit és meggyógyítja a gyomorfekélyt. Megerősíti a tüdőt, megelőzi a szívinfarktust és csökkenti a magas vérnyomást, erősíti az immunrendszert. Ugyanakkor jót tesz a látásnak, lecsökkenti az izomlázat. Méregtelenít, javítja a bélműködést, jó a székrekedésre. Aki rendszeresen fogyasztja, annál meggyógyítja a pattanásokat és szépíti a bőrt, elűzi a kellemetlen leheletet és csökkenti a fájdalomérzetet
Ezek mellett nincs mellékhatása, rendkívül tápláló és könnyen felszívódik, a fogyókúrában is rendkívül hasznos, az mmunrendszered 2 hét alatt megerősödik
A három hozzátevőből és a vízből 250 ml üdítőt kell kapnod.
A maximális hatás érdekében két adagot igyunk egy nap. Reggel éhgyomorra (a reggelit egy órával a turmix után együk) és este, 17 óra után.
Fotó:
sxc.hu
Mi az az unami?
Az elnevezést az "ötödik" íz koncepciójának egyik megalkotója és propagátora, Ikeda Kikunae javasolta a huszadik század elején. Az umami tulajdonképpen egy aminosav, az L-glutamát íze, más ízmolekulákkal társulva fokozza azok intenzitását és az ízlelőbimbóra gyakorolt hatását.
Súlyproblémák és jojó-effektus
Aki fogyókúrázott már valaha, hallott már a jojó-effektusról, de mi állhat a hátterében, mi történik ilyenkor a testünkkel és mi a megoldás arra, hogy elkerüljük?
A sokoldalú rozmaring
A rozmaringot legtöbbünk a konyhából ismeri, azonban ez a növény igencsak sokszínűen felhasználható. Azon kívül, hogy isteni fűszerként funkcionál húsokhoz, gyógynövényként is nagyon régóta ismert, belsőleg és külsőleg is alkalmazható sokféle egészségügyi probléma esetén.
Melyik sófajta a legegészségesebb?
Bár fontos a szervezetünknek, nagy mennyiségben mégsem ajánlott a fogyasztása. Miért van ez így, és melyik fajta mire való, melyiket érdemes fogyasztani? Nézzük a legegészségesebb sófajtákat!
Mit kell tudni az inozitról?
Az inozit a B-vitaminok csoportjába tartozik, melynek szorongásoldó hatást tulajdonítanak, és egyes vélemények szerint kiváló altatószer is. Szerepe van az idegek ingerület-továbbításában és a zsírok szervezeten belüli transzportjában. Szöveteinkben, például a májban, a vesében glükózból (szénhidrátból) keletkezik. Nagy mennyiségben tárolja a gerincvelő, az az agyfolyadék, az agy, innen erős leterheltség mellett felhasználásra kerül.