Menü

Kézápolás télen

A tél, a fagyos idő, a szél komoly megterhelést jelent az arcunknak, a nyakunknak, a kezünknek, ahol vékonyabb és érzékenyebb a bőrünk. Épp ezért különösen fontos, hogy gondoskodjunk ezen testrészeink ápolásáról a hideg időjárásban.

Kezeink ápolása a zimankóban kiemelt figyelmet kap. Sokan szenvednek attól, hogy az erős hőmérséklet ingadozás, a szél, a fagy miatt kipirosodik, kiszárad, kirepedezik a kezükön a bőr. Valamennyi tünet fájdalmas, kellemetlen és kényelmetlen.

A legfontosabb, hogy mielőbb megszabaduljunk ezektől a tünetektől, hogy hidratáljuk a bőrünket. A szakemberek azt tanácsolják, először is érdemes elvégezni egy bőrradírozást. Nem muszáj speciális arcradírt vásárolni ehhez, hanem otthon is elkészíthetjük az ehhez szükséges anyagot. Egy kanál olívaolajat egy kanál cukorral összekeverve remek bőrradírt kapunk, de a tengeri sós változatban sem fogunk csalódni. Miután az olajos, cukros/sós masszával alaposan bedörzsöltük a kezeinket, langyos, szappanos vízzel öblítsük le.

Ebben a formában a kézbőrünk már sokkal könnyebben tudja felvenni a hidratáló készítmények tápanyagait. Aztán jöhet a hidratálás. A krémek palettája gyakorlatilag végtelen, ám érdemes minél természetesebb készítményt választani. A sheavaj natúr formában kiváló hidratáló, sőt vizes kézre felkenve különösen hatékony. Ha mást szeretnénk, akkor próbáljunk olyat választani, ami lehetőleg bőrnyugtató, esetleg gyulladás csökkentő hatású és gyógynövényes krém.

Az olívaolaj, az aloe vera önmagában is segít. Ha már nagyon odavan a kezünk, akkor próbáljuk ki, hogy éjszakára alaposan bekenjük valamilyen zsíros, hidratálóval a bőrünket, vékony cérnakesztyűt húzunk és reggelig nem válunk meg tőle.

Próbáljunk odafigyelni arra is, hogy mosogatáskor, takarításkor húzzunk gumikesztyűt, így is kímélni tudjuk az érzékeny bőrfelületeket. A vegyszerek egyébként is ártalmasak a bőrnek.

Fotó:
pixabay.com

A homályos látás gyakori okai

Homályos látás esetén a látott dolgok nem tűnnek tisztának. Egyszerre tapasztalhatja mindkét szemen vagy csak az egyiken, attól függően, hogy mitől alakult ki. Előfordulhat, hogy minden, amit lát, homályos lesz, míg néha csak a látómező egy része tompa. A tünet fennállása esetén hunyorítással válhatnak élesebbé a dolgok.

A fènyérzèkeny szem okai

A fényérzékeny szem, az idegek ingerlése maga a látás jelensége – de ha az bizonyos fényérzékenysèg pontosabban hasító fájdalmat jelent, akkor már baj van. Nem tekinthető jó jelnek, ha valaki legszívesebben egész nyáron az árnyékba húzódna. Ki kell deríteni , hogy mi húzódik. háttérben!

Alvásproblémák elleni gyógynövények

A felborult cirkadián ritmus hosszú távon nem csupán koncentrációzavarokhoz vezethet, de akár még a rákos daganatok növekedését is elősegítheti. Azt eddig is tudni lehetett, hogy a sok éjszakázással járó munkahelyek nagyon egészségtelenek, hiszen felborítják a biológiai órát, csökkentik a melatonin-termelés hatékonyságát, és az is köztudomású, hogy a hét közben kihagyott alvásidőt sajnos nem lehet hétvégénként bepótolni.

Skinimalizmus – minimalista bőrápolás

Rengeteg trend létezik bőrünk ápolására, mindenki kedvére válogathat közülük, hogy számára melyik a legmegfelelőbb, de mi van azokkal, akik már szinte elvesztek a kínálatban
és nem vágynak órákig tartó rutinra? Na, akkor figyelem, itt a megoldás!

Prebiotikum, probiotikum, szimbiotikum

A Prebiotikum és a probiotikum között csupán egyetlen betű a különbség, de ennek ellenére merőben eltérő funkciókat töltenek be az emberi szervezetben. Nézzük melyek ezek!