Menü

Vegyük fel a harcot a cellulit ellen!

  • Dátum: 2015.05.26., 08:09

Tudtad-e, hogy a nyírfa igazi csodaszer? Nem? Pedig a vikingek, az indiánok és az ősi sámánok egyaránt hirdették, hogy a nyírfa kiűzi a rosszat a testből. A tavaszi méregtelenítésnek hasznos kísérője lehet a Weleda által fejlesztett nyírfa-termékcsalád, amely kívül-belül segíti a test megújulását.

Tavasz van, éled a természet, újjászületés van a levegőben. Ez a vágy a fák, bokrok, virágok mellett teljesen magától értetődően ragadja magával a hölgyeket is, életkortól, súlytól, szokásoktól függetlenül. Hiszen lassan előkerülnek a lengébb ruhák, jön a bikiniszezon, mindenki felfrissülésre vágyik, no meg arra, hogy a hosszú tél nyomait eltüntesse magáról.

Erdei kirándulás közben egészen biztosan sokan rácsodálkoznak a fehér törzsű, égig érő óriásokra, a nyírfákra, amelyek hazánk számos domboldalán és hegyvidékén megtalálhatóak. Kevesen tudják viszont a nyírfáról, hogy már nem sokkal az időszámítás kezdete után használták gyógyító tulajdonságait, például a lappok és a vikingek, majd később az amerikai indiánok is. A nyírfát a bölcsesség és világmindenség fájának is tartják, állítólag a sámánok a nyírfa törzsét megmászva jutottak közelebb az éghez, ahol a gyógyulást keresték. Világszerte elterjedt a legenda, hogy a nyírfa kiűzi a rosszat a testből.

És ez igazából nem is legenda, hiszen a nyírfa levele, kérge és nedve is jótékony hatással bír. Levelei vértisztító hatásúak, szabályozzák a veseműködést, tisztítják a mirigyrendszert, de a flavonoid tartalom miatt reumára és ízületi betegségekre is nagyon hasznos szer. A nyírfakéreg lázcsillapító hatású, a törzsből csapolt nedv pedig kitűnő méregtelenítője a szervezetnek. Nem véletlen tehát, hogy a Weleda is felfigyelt erre a kitűnő növényre, hiszen a cég 1920 óta képviseli azt a filozófiát, hogy az emberi test képes a természetes egyensúly helyreállítására, mesterségesen előállított vegyi anyagok használata nélkül is. Így készült el az a termékcsalád, amely egész évben képes gondoskodni a bőr megújításáról és a méregtelenítésről, de a legtöbben vélhetően tavasszal vágnak bele egy hasonló kúrába. Belülről tisztít és hozzásegíti a szervezetet az egészséges és szép bőr kialakulásához a nyírfalevél kivonatot tartalmazó bio étrend-kiegészítő, amelyből 3 héten keresztül napi kétszer egy evőkanállal ajánlott fogyasztani, vízben, teában vagy gyümölcslében elkeverve. Ennek a készítménynek az alapja, hogy a tisztító hatású, életerős, zsenge nyírfalevelek segítik a test természetes tisztulását, aktivizálják a folyadékháztartást és segítenek a szervezetnek megszabadulni a lerakódott salakanyagoktól.

És ha elkezdtük a belső tisztítást, folytassuk is zuhanyozás közben a Weleda nyírfa bőrradiír használatával, amely különösen kíméletesen távolítja el az elhalt szaruréteget és selymessé varázsolja a bőrt. A természetes Carnauba- és méhviasz gyöngyöcskék finoman stimulálják a bőrt és támogatják annak természetes megújulását, a hidratálásról pedig a barackmagolaj gondoskodik. Hetente 1-2 alkalommal tusolás közben masszírozzuk a nedves bőrbe, utána pedig öblítsük le. A nyírfa család harmadik tagja a cellulit olaj igazi kényeztetést nyújt. Persze a cellulit elkerüléséhez, megelőzéséhez, csökkentéséhez kiegyensúlyozott táplálkozásra és sportra is szükség van, de a rendszeres masszázs is sokat segíthet, hiszen a bőr rugalmasabbá és simábbá válik, érezhetően feszesebb lesz. Ennek az olajnak az innovatív hatásformulájához a kézzel szedett nyírfalevélkivonat mellett a rozmaring és a mediterrán cserje, a ruszkusz segítsége járul még hozzá. Értékes növényi olajok, jojoba-, búzacsíra- és barackmagolajak szállítják ezeket a hatóanyagokat a mélyebb bőrrétegekbe, ahol a hatásukat kifejtik. Ajánlott kúra: négy hétig reggel-este masszírozzuk a bőrbe körkörös mozdulatokkal, utána pedig használjuk naponta.

Hívjuk segítségül hát a nyírfa varázslatos erejét idén tavasszal is!

Bővebb információ: www.weleda.hu

www.facebook.com/WeledaHungary

Forrás, fotó:
Arterego

Mi az az SZMK és mit takar az OSZSZ?

Általában az első szülői értekezleten október táján kéri fel az osztályfőnök a szülőket, hogy válasszanak maguk közül SZMK azaz Szülői Munkaközösségi tagokat és ugyanezt teszi az ovónő is az ovis szülőin, amikor OSZSZ (Óvodai Szülői Szervezet) tagokat választ.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.