Menü

Le a melltartókkal!

Nők, figyelem! Legalább ma ne foglalkozzatok a buta társadalmi elvárásokkal, és dobjátok le a melltartóitokat a Nemzetközi Melltartó Nélküli Nap alkalmából! A legtöbb nőnek így kényelmesebb, az egészségről nem is beszélve, mégis nap, mint nap szenvednek a melltartó szorításában. Hogy miért? Mert ezt várja tőlük a társadalom.

Milyen romboló elvárásokkal találkozunk rendszeresen a női mellek kapcsán? A szilikoncicik világában szinte követelmény, hogy a mellek jól tartsanak, formájuk pedig kerek legyen. Nyilván ez a trend csak alkalmazkodik a szépségipar és a retusáló magazinok által kreált tökéletes nő képéhez. Persze a mellbimbó sem látszódhat a ruha alatt – kivéve akkor, ha a mellek egy Playboy-nyusziéhoz hasonlatosak. A kicsi melleket szivaccsal kell nagyobbítani, a logó melleket feljebb polcolni, a túlméreteset optikailag kicsinyíteni…

Ne álltassuk magunkat, ebben hatalmas üzlet rejlik. Gondoljunk csak a tonnányi eladott melltartóra, és a plasztikai sebészekhez óránként becsengető kliensekre, vagy a mellfeszesítő krémekre. A „földi halandó” nyilván első körben megoldásként a melltartókhoz nyúl, mert ez az a ruhadarab, amellyel műtét, krémek, vagy Photoshop nélkül is formálhatja kebleit. És amely nem utolsó sorban alapszett egy igazi nő számára. Hiszen egy magára valamit adó nő „nyilván” hord melltartót, sőt, lehetőleg a bugyival megegyező kivitelben.

Pedig a kutatások már régóta igazolták, hogy a melltartóviselés egyáltalán nem egészséges. Sőt, a lelki okokat leszámítva a leginkább felelős a mellrák kialakulásáért! Noha ezt a tényt az emlegetett szépségipar nyilvánvalóan próbálja tagadni. A nők jórésze bevallja, hogy nem szeret melltartót hordani, és amint hazaér, leveszi magáról ezt a ruhadarabot. Sokan pedig bevallják: fogalmuk sincs, hogy magát a melltartóviselést szeretik-e, vagy éppen gyűlölik, mert már nem tudnak megszabadulni az emlegetett társadalmi elvárásoktól önmagukkal szemben sem, melltartó nélkül például nem szívesen nézik meg magukat a tükörben. Talán mondani sem kell, hogy ez a tény igencsak szomorú.

Éppen ezért üdvözítő, hogy meghirdették a Nemzetközi Melltartó Nélküli Napot! Végre a közvélemény is megmozdul, hogy a helyzet pozitívabb, elfogadó irányba változzon.

Az esemény hírét kommentáló elszomorító, vagy éppen kifejezetten szexista megjegyzésekből láthatjuk, hogy sok még a dolgunk. Mindenesetre a legfontosabb, amit tehetünk, hogy megpróbáljuk elfogadni önmagunkat, és kizárjuk a figyelünk köréből a romboló, mihaszna véleményeket. Legalább ezen a napon tegyük meg önmagunkért, hogy úgy élünk, ahogy nekünk tetszik: ha úgy tartja a kedvünk, a kényelmünk és az egészségünk, akkor igenis melltartó nélkül!

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

Mi az a CGM hajápolás?

A CGM rövidítése a Curly Girl módszernek, mely egy speciális, göndör hajra való hajápolási módszert jelent. A CGM jelölés azt jelenti, hogy göndörbarát termékről van szó, mely megfelel ezeknek a kritériumoknak.

A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai

Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.