Menü

Le a melltartókkal!

Nők, figyelem! Legalább ma ne foglalkozzatok a buta társadalmi elvárásokkal, és dobjátok le a melltartóitokat a Nemzetközi Melltartó Nélküli Nap alkalmából! A legtöbb nőnek így kényelmesebb, az egészségről nem is beszélve, mégis nap, mint nap szenvednek a melltartó szorításában. Hogy miért? Mert ezt várja tőlük a társadalom.

Milyen romboló elvárásokkal találkozunk rendszeresen a női mellek kapcsán? A szilikoncicik világában szinte követelmény, hogy a mellek jól tartsanak, formájuk pedig kerek legyen. Nyilván ez a trend csak alkalmazkodik a szépségipar és a retusáló magazinok által kreált tökéletes nő képéhez. Persze a mellbimbó sem látszódhat a ruha alatt – kivéve akkor, ha a mellek egy Playboy-nyusziéhoz hasonlatosak. A kicsi melleket szivaccsal kell nagyobbítani, a logó melleket feljebb polcolni, a túlméreteset optikailag kicsinyíteni…

Ne álltassuk magunkat, ebben hatalmas üzlet rejlik. Gondoljunk csak a tonnányi eladott melltartóra, és a plasztikai sebészekhez óránként becsengető kliensekre, vagy a mellfeszesítő krémekre. A „földi halandó” nyilván első körben megoldásként a melltartókhoz nyúl, mert ez az a ruhadarab, amellyel műtét, krémek, vagy Photoshop nélkül is formálhatja kebleit. És amely nem utolsó sorban alapszett egy igazi nő számára. Hiszen egy magára valamit adó nő „nyilván” hord melltartót, sőt, lehetőleg a bugyival megegyező kivitelben.

Pedig a kutatások már régóta igazolták, hogy a melltartóviselés egyáltalán nem egészséges. Sőt, a lelki okokat leszámítva a leginkább felelős a mellrák kialakulásáért! Noha ezt a tényt az emlegetett szépségipar nyilvánvalóan próbálja tagadni. A nők jórésze bevallja, hogy nem szeret melltartót hordani, és amint hazaér, leveszi magáról ezt a ruhadarabot. Sokan pedig bevallják: fogalmuk sincs, hogy magát a melltartóviselést szeretik-e, vagy éppen gyűlölik, mert már nem tudnak megszabadulni az emlegetett társadalmi elvárásoktól önmagukkal szemben sem, melltartó nélkül például nem szívesen nézik meg magukat a tükörben. Talán mondani sem kell, hogy ez a tény igencsak szomorú.

Éppen ezért üdvözítő, hogy meghirdették a Nemzetközi Melltartó Nélküli Napot! Végre a közvélemény is megmozdul, hogy a helyzet pozitívabb, elfogadó irányba változzon.

Az esemény hírét kommentáló elszomorító, vagy éppen kifejezetten szexista megjegyzésekből láthatjuk, hogy sok még a dolgunk. Mindenesetre a legfontosabb, amit tehetünk, hogy megpróbáljuk elfogadni önmagunkat, és kizárjuk a figyelünk köréből a romboló, mihaszna véleményeket. Legalább ezen a napon tegyük meg önmagunkért, hogy úgy élünk, ahogy nekünk tetszik: ha úgy tartja a kedvünk, a kényelmünk és az egészségünk, akkor igenis melltartó nélkül!

Házi praktikák tyúkszem ellen

Mielőtt nekilátnánk a tyúkszem kezeléséhez, bizonyosodjunk meg, hogy tényleg arról van-e szó. A vírusok által okozott tyúkszemek inkább a fiatalokra jellemzőek.

Hogyan feküdjünk, hogy jól aludjunk?

Az alvásnak kiemelten fontos szerepe van életünkben, hiszen ha nem tudunk pihenni, annak komoly egészségügyi következményei vannak és hosszú távon igen veszélyes lehet. Mai cikkünkben összeszedtük, milyen pózban ajánlott piheni és hogyan lehet pihentető az alvásunk.

Göndör haj ápolása

A göndörhajúakat sokan irigylik természetesen szép fürtjeikért, ők maguk pedig néha legszívesebben cserélnének azokkal, akiknek egyenes haja van, - az egyenes hajúak meg hullámos hajról álmodnak-, való igaz a göndör haj akkor szép, ha megfelelő ápolást kap, mely sokszor többet jelent egy egyszerű hajmosásnál.

Rendszeresen fellángol az ajakherpesze? Ez okozza a kiújulását

Akinek egyszer már kialakult az ajkán herpesz, annak sajnos fel kell készülnie arra, hogy a kellemetlen, fájdalmas hólyagok újra megjelennek.

5 gyakori, gondolati síkon történő önbántalmazás

Külső szemmel talán úgy tűnhet, hogy a fiatalok számára az élet könnyű, lehetőségekkel teli és még bárhogy alakulhatnak a dolgaik a karrier, párválasztás, vagy családalapítás szempontjából. Ez azonban egy idealizált és sztereotip kép, amely eltakarja azt, hogy a fiatal felnőttek milyen nehézségekkel küzdenek, hogy valóban megéljék önmagukat és az eléjük táruló lehetőségeket.