Menü

Hogyan előzzük meg a rák kialakulását?

Az emberiség egyik legnagyobb kérdésére - hogy gyógyítsuk a rákot? - egyelőre nincs konkrét válasz, ugyanakkor a kockázatokat jelentősen le tudjuk csökkenteni. Ha akarjuk.

Kutatások bizonyítják, hogy a daganatos megbetegedések jelentős hányada kiküszöbölhető akkor, ha betartunk néhány fontos életmódbeli szabályt. Azt eddig is tudtuk, hogy a dohányzás, az elhízás, a mozgásszegény életmód, stb. mind-mind kockázati tényező, azonban arra csak most kezd fény derülni, hogy az egészségesebb út konkrétan, mérhetően segíthet elkerülni a megbetegedést.

A helytelen étrend és az elhízás kéz a kézben járnak, ráadásul komoly a szerepük különböző daganatos megbetegedések kialakulásában. A jóléti, fogyasztói társadalmak folyamatosan híznak, ami nem véletlen, nagyon nehéz meg- és ellenállni a tendenciának. Ugyanakkor nem lehetetlen, csak egy kicsit kell jobban odafigyelni a vörös hús, feldolgozott élelmiszer, illetve a zöldség és gyümölcs beviteli arányára, valamint a megfelelő mozgásmennyiség folyamatos fenntartására. A dohányzást nem kell külön kiemelni, ezzel kapcsolatban már korábban is számos tanulmány megjelent arról, hogy számszerűsítve milyen kockázatot jelent.

Ezeken kívül itt van még a napsugárzásnak való feleslegesen túlzott kitettség, valamint az alkoholfogyasztás. Csupán néhány dolog, amelynek megváltoztatásával az egyén és a társadalom is jóval egészségesebben élhetné életét a jövőben.

Használt ruhát venni menő!

Sokan szeretik a használt ruha piacot, hiszen fantasztikus és egyedi darabok bújnak meg olykor-olykor a túrkálókban, ami manapság már egyáltalán nem kínos dolog.

Mi okozza az utazás utáni depressziót?

Tapasztalták már, hogy nyaralásból hazatérve szomorú hangulatuk lett? Ez az úgynevezett nyaralás utáni depresszió, amely egyáltalán nem ritka jelenség. Szerencsére az ilyenkor fellépő rosszkedv különböző módszerekkel enyhíthető.

Óvjuk okoseszközeinket, gyógyszereinket a melegtől!

Nem csak az emberek viselik nehezen a kánikulát, hanem a technológiai eszközök is megsínylik a szélsőséges időjárást. Az extrém időjárás nem csak az emberek életét nehezíti meg, de használati tárgyainkban is kárt tehet.

Kemping a kertben

Szeretnéd átélni egy kemping hangulatát, de nincs rá lehetőséged, hogy elutazz otthonról? Rendezz be a kertedben egy sátrat, és éld át otthonról a szabadban töltött éjszaka autentikus hangulatát, az otthon közelségének előnyeivel fűszerezve!

Feszültséglevezetés? - Mire jó a stressz?

Azt hihetjük, hogy szükségünk van a stresszre, de közben mégis egyfajta negatív tényezőként gondolunk rá. Holott ha épp megfelelő nyomás helyezkedik ránk, az erőforrásainkat is jobban tudjuk beosztani. Nem utolsó sorban, a stresszes légkörben elért sikereink azok, amelyekre szívesen visszagondolunk: ezek a legnagyobb győzelmeink.