Menü

A kukoricaolaj egészségügyi előnyei

A kukoricaolaj egy egészséges, ehető olaj, amit egyre gyakrabban használnak a főzéshez is. Egészséges is, mert főleg többszörösen telítetlen zsírsavakat tartalmaz. Ipari felhasználása mellett alkalmazzák bőr- és hajápolásban is. Milyen jótékony hatása van az egészségünkre?

Csökkenti a koleszterinszintet

Az elmúlt években ez a terület nagy figyelmet kapott. A kukoricaolaj nagy mennyiségben tartalmaz fitoszterolokat, amelyek szerkezete nagyban hasonlít a koleszterinéhez. Sok ilyen növényi szterol erőteljes képességgel rendelkezik arra, hogy csökkentse a koleszterin felszívódását, míg „szterol fajták” „ráveszik” a szervezetet, hogy több koleszterint használjon fel, így a vérben lévő mennyiség kevesebb lesz.

Egészséges a szívnek

Az egészséges mennyiségben fogyasztott kukoricaolaj jótékony hatással lehet a szív egészségére magas linolsav és más, többszörösen telítetlen zsírsav tartalma révén.

Csökkenti a magas vérnyomást

A magas vérnyomást körülbelül 10%-kal képes csökkenteni, amely hatás szintén a többszörösen telítetlen zsírsavak fogyasztásának köszönhető. Természetesen ezt a fajta zsírfogyasztást is csak bizonyos keretek között engedhetjük meg magunknak.

Jót tesz a bőrnek

Használhatjuk masszázsolajként, hiszen remek lágyító hatással bír. Igaz, nem annyira profi, mint a legismertebb masszázsolajok, illata azonban finom és gyengéd. A bőr működését fokozza a linolsav és E-vitamin tartalma által. Számos bőrápolási, otthon is elkészíthető termék alapanyagaként is alkalmazhatjuk: ajakápolók, krémek, éjszakai olajok, balzsamok. A kukoricaolajnak körülbelül 59%-a linolsav, ezért rendkívül gyorsan szívódik fel a bőrbe.

Hajápolóként betöltött hatása

Hagyományosan inkább hajolajnak tekintik. A heti egy-két alkalommal történő forró olaj kezelés segítheti a száraz és igénybevett haj gyógyulását. Ápolja és puhává teszi a hajszálakat.

Alkalmazás házi kedvenceink esetében

A kukoricaolajat állatok esetében is alkalmazzák. Számukra is finom és nagyszerű bőrápolási termék lehet. Ha kutyusunk bőrét masszírozzuk vele, a bundája sokkal egészségesebbé válik. Lovak esetében is segíthet a szőrzet kifakultságának visszaállításában. A kukoricaolaj a megfelelő zsírsavakkal és energiával tölti fel a szőrzetüket.

Azonban az állatok étrendjének tartalmaznia kell valami olyan összetevőt, amely gazdag omega-3 zsírsavakban, hogy a kukoricaolajból származó omega-6 zsírsav túltengést kiegyensúlyozza.

Forrás: http://oilhealthbenefits.com/corn-oil/

Használt ruhát venni menő!

Sokan szeretik a használt ruha piacot, hiszen fantasztikus és egyedi darabok bújnak meg olykor-olykor a túrkálókban, ami manapság már egyáltalán nem kínos dolog.

Mi okozza az utazás utáni depressziót?

Tapasztalták már, hogy nyaralásból hazatérve szomorú hangulatuk lett? Ez az úgynevezett nyaralás utáni depresszió, amely egyáltalán nem ritka jelenség. Szerencsére az ilyenkor fellépő rosszkedv különböző módszerekkel enyhíthető.

Óvjuk okoseszközeinket, gyógyszereinket a melegtől!

Nem csak az emberek viselik nehezen a kánikulát, hanem a technológiai eszközök is megsínylik a szélsőséges időjárást. Az extrém időjárás nem csak az emberek életét nehezíti meg, de használati tárgyainkban is kárt tehet.

Könnyű ételek meleg napokra

Szeretnél valami finomat enni, de nincs kedved a kánikulában órákat tölteni főzéssel a tűzhely felett? Itt van néhány egyszerű recept, amelynek segítségével egészséges és laktató ételeket tudunk készíteni, főzés nélkül, akár tíz perc alatt!

Édesítőszerektől depresszió

A depresszió gyakori betegség, amely szinten minden felnőttet érint valamilyen formában az élete során. Jellemző rá, hogy negatívan befolyásolja az érzelmeket, a gondolkodást és a viselkedést is. Számos tünete van, ezek közül leggyakoribb a lehangoltság és az érdeklődés vagy az öröm hiánya. Viszont adódik a kérdés, hogy mi okozza a problémákat, hogyan lehetünk letörtek az édesítőszerektől?