Menü

Relaxáció otthon

Ahhoz, hogy otthon relaxációs gyakorlatokat végezz, nem kell profinak lenni, elég csupán pár dolgot tudnod. Persze ez nem helyettesíti azokat az órákat, amelyeket erre szakosodott terapeuták végeznek, de elég ahhoz, hogy a napjaidat nagyobb lelki egészséggel élhesd.

Először is, találd meg rá az időt. Nem olyan időt kell hagynod, amelybe éppen bele tudsz iktatni három mély légzést, miközben már a telefonodat figyeled, vagy az ajtót, hogy ki mikorra fog megérkezni, és milyen teendőid vannak még addig. Olyan időt kell találnod, amely során nem kifelé, hanem befelé tudsz fordulni. Nem szabad, hogy megzavarjanak benne, ugyanis ha nem tudsz helyesen koncentrálni, akkor épp az űzné el a nyugalmadat, ami miatt szeretnéd azt kialakítani.

Ha sikerült megtalálnod a napjaidban azt a húsz-huszonöt percet, amit erre szánhatsz, akkor jöhet maga a módszer. Figyelem, ez nem egy profi módszer, hanem otthoni, és mindennapos. Minden nap vagy legalább majdnem minden nap végezned kell ezt a gyakorlatsort ahhoz, hogy hosszú távú hatásait érezd.

Kapcsolj természethangokat, relaxációs vagy nyugtató zenét nagyon halkan, de azért olyan hangerővel, amely segít a külvilág zajait kizárni. Ülj le előre nyújtott lábakkal vagy törökülésben a földre vagy egy matracra. A hátad legyen kihúzva, és érezd, ahogy a levegő beáramlik a tüdődbe.

Vegyél öt nagyon mély levegőt, miközben a benned lévő „külvilágot” is megpróbálod elcsendesíteni.
Képzeld el, ahogy a nyugalom a friss, tiszta levegővel együtt beáramlik a testedbe. Vizualizáld, ahogy a szorongás távozik. Koncentrálj az elmédre, mert annak segítségével fogod tudni elnyomni a nyugtalanságodat.
Fókuszálj egy olyan dologra, ami téged a leginkább nyugalommal tölt el. Próbáld meg minden alkalommal, mikor ideges vagy, ezt a képet elképzelni. Ha hozzátársítod ezt a helyes légzéshez és a nyugalomhoz, akkor maga a kép később előidézheti ezt az állapotot.
Ha legalább negyed órán keresztül nyugodtan lélegeztél, nyújtsd meg a végtagjaidat, majd lassan felállva egyenesítsd ki a hátadat is. Néhány fejkörzéssel és lábrázással fejezzük be a relaxációt.

Ha erre minden nap húsz percet szánsz, egy hét múlva már jelentős javulást tapasztalhatsz.

Márciusban óraátállítás!

A nyári időszámítás március utolsó vasárnapján kezdődik, és október utolsó vasárnapjáig tart, ennek kezdete 2024-ben március 31. vasárnap hajnalban 2:00 órakor 3:00 órára kell előre állítani az órát.

A korán érkezett tavasz meghozta a kullancsokat

Az enyhe tél sajnos a vérszívóknak is kedvezett. A tavasz idén korábban köszöntött be és meghozta a kullancsokat. Mit tehetünk és hogyan védekezhetünk a kullancsok ellen, illetve mi a megoldás, ha már megtörtént a baj?

Vasárnapig tart a jótékonysági akció!

Vasárnapig lehet még csatlakozni a jótékonysági akcióhoz, melyben tartós élelmiszert gyűjtenek a katolikus templomokban.

A 4 legjobb májvédő gyógynövény

A májvédő és májméregtelenítő gyógynövényt - pontosabban kivonataikat -, nyugodtan kombinálhatod is! Hiszen egymással szinergiában, azaz egymás hatását felerősítve működnek a máj egészségéért.

Hogyan legyünk sikeresek egy rapid randin?

Jelentkeztem egy rapid randira, de mi a jó isten ez az egész? Hogy kell egy ilyen helyen beszélgetni, viselkedni? Sikeres szeretnél lenni az este alatt, de nem tudod, hogy hogyan kezdj hozzá majd a beszélgetésekhez. Értelemszerűen mindenki pozitív visszajelzéseket szeretne kapni. Az alábbi cikkben arra kaphatunk választ, hogy milyen formában és milyen kérdésekkel érdemes egy ilyen estére felkészülni.