Menü

A csapatépítés fontossága

Mindig azt gondoltam, a csapatépítő kirándulások csak ivászatról és tivornyázásról szólnak, feleslegesnek tűnő kiruccanások, minek vegyek én részt ilyesmiken. Aztán gyökeresen megváltozott a véleményem.

A Rám-szakadékban túráztunk a kollegáimmal kétnapos csapatépítő kirándulás keretében múlt hétvégén, s bár a munkahelyemen nagyon jó a társaság és a légkör, ez a kis csapatépítés remekül összekovácsolta a közösséget, annyira fantasztikus volt, hogy még most is a hatása alatt vagyok. Bizony nem igaz, hogy feleslegesek a csapatépítő hétvégék! Ezeknek az összeröffenéseknek minden látszat ellenére nagyon is van értelme, rendkívül fontosak, valóban építik a közösséget! A kollégák közötti jó viszony kialakítása és fenntartása, a munkahelyi légkör miatt nagyon fontos.

Segít egymásra hangolódni, egymást jobban megismerni. Van olyan kolleganőm, aki nehezen oldódik fel, de ilyenkor ő is kicsit el tudja engedni magát, valamint a vezetőknek is ilyenkor lehet megismerni az emberi arcát. Az átélt élményeknek köszönhetően összetartóbb kollektíva születik, ez pedig a későbbi munkavégzésre is pozitívan hat.

Egy csapaépítő kirándulás után máris kellemesebb a munkahelyi légkör, jobb a hangulat az irodában, a közös poénokból pedig szállóigék lesznek és ez a jövőre nézve nagyon sok vidám pillanatot szül. A munkatársakkal való kirándulások nem szimpla időtöltések, időfecsérlések, hanem nagyon fontos építő jellegű együttlétek.

A csapatépítő tréningek, utazások, túrák, vacsorák, bulik lényege az, hogy a munkavállalók közötti kommunikáció és kapcsolat javuljon, a bizalom elmélyüljön. Ezért pedig nagyon is megéri részt venni a kollegákkal szervezett közös programokon. A csapatépítő rendezvényeken jobban megismerhetjük kollégáinkat, a munkahelyi kollegális kapcsolatokon továbblépve egymás magánéletéről is beszélgethetünk.

Sajnos manapság kevés olyan ember van, aki olyan humorral és kisugárzással rendelkezik, hogy jókedvet hozzon az irodába, az ilyen embereket nagyon meg kell becsülni és segítségével megszervezni a közösségépítő programokat. A folyamatot csak elkezdeni nehéz, a többi már jön magától. A közös kirándulások nemcsak az egymáshoz hasonló beosztású emberek között épít hidat, de gyakornok, karbantartó, takarító és portás között is elmélyülnek az ismeretségek. A csapatépítés hidat képez a munkahelyi csoportok között. Ha nincs csapatépítő tréning, lehet, hogy sosem találkoznak, és nem beszélgetnek.

Most pedig képzeld el a munkahelyedet, a munkatársaidat! Mindenki kedves, mosolygós? Aranyosak? Milyen a munkahelyi légkör? Vidám? Kellemes? Reggelente szívesen mész dolgozni, örülsz, hogy találkozol a kollégáiddal? Ha nem, akkor mindenképp gondolkodj el azon, hogy megszervezel egy csapatépítő programot!

Használt ruhát venni menő!

Sokan szeretik a használt ruha piacot, hiszen fantasztikus és egyedi darabok bújnak meg olykor-olykor a túrkálókban, ami manapság már egyáltalán nem kínos dolog.

Mi okozza az utazás utáni depressziót?

Tapasztalták már, hogy nyaralásból hazatérve szomorú hangulatuk lett? Ez az úgynevezett nyaralás utáni depresszió, amely egyáltalán nem ritka jelenség. Szerencsére az ilyenkor fellépő rosszkedv különböző módszerekkel enyhíthető.

Óvjuk okoseszközeinket, gyógyszereinket a melegtől!

Nem csak az emberek viselik nehezen a kánikulát, hanem a technológiai eszközök is megsínylik a szélsőséges időjárást. Az extrém időjárás nem csak az emberek életét nehezíti meg, de használati tárgyainkban is kárt tehet.

Kemping a kertben

Szeretnéd átélni egy kemping hangulatát, de nincs rá lehetőséged, hogy elutazz otthonról? Rendezz be a kertedben egy sátrat, és éld át otthonról a szabadban töltött éjszaka autentikus hangulatát, az otthon közelségének előnyeivel fűszerezve!

Feszültséglevezetés? - Mire jó a stressz?

Azt hihetjük, hogy szükségünk van a stresszre, de közben mégis egyfajta negatív tényezőként gondolunk rá. Holott ha épp megfelelő nyomás helyezkedik ránk, az erőforrásainkat is jobban tudjuk beosztani. Nem utolsó sorban, a stresszes légkörben elért sikereink azok, amelyekre szívesen visszagondolunk: ezek a legnagyobb győzelmeink.