Menü

Pókember újra akcióban

Gyerekkorunk közkedvelt identitáspárja Pókember pár éve kapott egy csinos Marvel kompatibilis eredet sztorit. A Hazatérés óta megéltünk egy nagy háborút és a Föld kiürült szuperhősökből. Mindenki az új Vasembert keresi. Peter mégcsak (megint) 16 éves és nagyon szemez az osztálytársnőjével, MJ-vel. Tom Holland főszereplésével lehetne ez is egy sima New York-i kaland, de ezúttal Európába (Velence, Prága, Berlin) utazunk el Parker osztályával, ahol a baj utoléri. Pókembernek meg kell küzdenie félelmeivel és fel kell nőnie különben lesz had el had. Természetesen a félszemű Nick Fury (Samuel L. Jackson) is laza beszólásaival feltűnik a színen a gyönyörű helyszínek közt.

Adott tehát egy európai vakáció, pár tinis „probléma” és a világot veszélyeztető új gigaszörnyek, az elementálok, amelyeket meglehetősen lazán leveri az egyik messziről jött (?) új repülő hős, Mysterio (Jake Gyllenhaal). Persze a főgonosz kiléte is hamar felsejlik és innentől kezd igazán beindulni ez a nagy betűs popcorn mozi. Igen jól olvastátok, ezt a filmet kifejezetten a nyári meleg ellen írta fel a Disney és a helyi forgalmazó nagy sikerrel. Laza, elegáns és leszámítva pár európai filmes klisét (holland tulipánföldek, üres!!! esti Károly híd Prágában) meglehetősen életszerű, már amennyire persze ez lehetséges. A rossz fiú soha nem volt még ilyen életszerű, megkockáztatom, hogy az előző rész Michael Keatonjánál is realisztikusabb. A néző, pedig gyarló lény, önfeledten szórakozik a poénokon és az újfent jól felépített sztorin.

A Pókember: Idegenben csont nélkül hozza az első rész laza, de bájos hangulatát. Remek számunkra is jobban megfogható európai helyszíneken hódítja meg a szívünket. Minden a helyén van, talán csak a kissé túltolt tinihangulat lehet zavaró a felnőtt nézőknek, de hát mégis családi mozit nézzünk, amely mindenkinek szól. Külön piros pont a fő rosszfiú támadásaihoz, amelyek a legszebb képregényes hangulat világhoz visznek el, helyenként még a számomra feldolgozás etalon Fekete lovagot is lepipálja. Tom Holland és a Marvel egy nagyon szerethető karaktert alkotott, amelynek a zajos nemzetközi sikerből ítélve hosszútávon meg van ágyazva a vásznon. Ez a Pókember vicces, laza és a haverunk, immáron Vasember árnyékából kilépve menti meg a világot és robbantja a bankot. Reméljük egyszer még eljön az általam várt szép világ és a felnőtt Peter Parker kalandjainak is örülhettünk. Addig is irány a klímás mozi erre az európai ízű Marvel filmes desszertre.

Mi az a chi futás? – Könyvajánló futóknak

Miért ajánlják a módszer követői a chi futást? Mert tökéletes azoknak, akik fogyni vagy erősödni szeretnének, esetleg egy sérülés után kell felépülniük, s számos más pozitív hozadékai is vannak. A Chi futás kifejezetten a sérülésveszély elkerülésére hívja fel a figyelmet és a megelőzésre épít, megfelelő futótechnika alkalmazásával.

A Mátrix: Feltámadások, avagy micsoda nő ez a férfi

A Mátrix 1999-es trendteremtő kultfilmjét miután egy bibliai kerettel megáldott trilógia filozófiaórává bővítették, amely a rendezők, most már rendezőnők szerint is a transzneművé, pontosabban a nővé válásról szólt, a punk és a kiberkultúra világának alapművét elérte végzete. Folytatást kapott. Az új darab egyszerre lett önmaga újragondolása, werkfilmje, nosztalgiája és paródiája egyben. Nézzük a részleteket.

Játék a szegedi vaksötétben

A szegedi Kisszínházban javában zajlik a Black Comedy című előadás. Az eredeti művet Peter Shaffer írta 1965-ben, ennek most a felújított verzióját láthatjuk.

Szerencsejáték az élet? - Nyerd meg az életed sorozatkritika

A Netflix új Squid Game című sorozata hatalmasat tarolt. Milyen lenne életre-halálra szóló gyerekjátékokban részt venni? És milyen emberek mennének bele realistán ebbe? A Netflix teljesen koreai színészekkel kiadott alkotása, ezekkel a kérdésfeltevésekkel fordul a nézők felé. A Nyerd meg az életed, nagyon jól beletenyerelt a jelenlegi a korszellembe. Azonban kár, hogy az orbitális közhelyek és elcsépelt fordulatok, valamint az európai szemmel túljátszott színészi játék, rengeteget elvesznek a sorozat érdemeiből.

Lélektani gourmet John Wick? - Pig-filmkritika

Nemrégiben debütált a Pig Nicolas Cage főszereplésével, amely talán a színész egész pályafutásának legjobb alakítása lett. Az elsőfilmes rendező Michael Sarnoski, nagy fába vágta fejszéjét mikor belekezdett ebbe az igencsak bizarr történetbe.