Menü

Húsvéti dekoráció, amit gyerekekkel készíthetünk

Bár a húsvéti rokonlátogatás a hagyományos személyes formájában sajnos a járványhelyzet miatt idén nem kivitelezhető, vagy legalábbis nem tanácsos, ettől függetlenül a húsvéti hangulatot, húsvéti dekorációkat elkészíthetjük. A közös móka ráadásul hasznos időtöltés is unatkozó gyermekeinkkel.

Mivel most amúgy sem tudunk a boltokban dekorációt vásárolni, így kapóra jön a lehetőség, otthon, magunk készíteni. A tojásfestésről már írtunk bővebben, most a dekorációk készítése a feladat. Nagyon ötletesek a színes lufik, melyeket most elő lehet venni, s ki lehet tenni a lakás különböző pontjaiba.

Húsvéti ajtódíszeket is alkothatunk, ehhez mindössze egy koszorúalap szükséges, amit kidekorálhatunk húsvéti díszekkel. Ragasztópisztollyal, húsvéti elemekkel, szalagokkal pompás díszt tehetünk a bejárati ajtóra.

Hagyományos ünnepi asztaldíszünk a tojásfa, vagy a különböző technikákkal színesre festett tojásokkal tele kosár. Ha nem akarunk sokat bajlódni a tojásfával, akkor csak fogjunk néhány faágat vagy barkát, és lógassunk rájuk színes, kifújt tojásokat.

Modern megoldás egyszerű fahasábból nyuszit készíteni és a bejárati ajtó elé állítani, de egy nyuszifüzér is mutatós színes papírokból.

Vázákat is festhetünk, hiszen mindig akar egy-két használaton kívüli üveg, vagy váza, aminek új külsőt kölcsönözhetünk.

A húsvéti asztalt is ünnepi díszbe öltöztethetjük egy mutatós húsvéti asztali futó elkészítésével, vagy feldobhatjuk a terítéket törött és színesre festett üres tojáshéjjal, melyekbe kis figurákat, vagy édességet rejthetünk.

Sok helyen egy hatalmas csokor tulipán a legegyszerűbb és leghangulatosabb látványosság az asztalon, vagy rusztikus, vagy vintage stílusú húsvéti dekoráció is szemet gyönyörködtető.

Az otthon készíthető húsvéti díszekben az a legjobb, hogy nem kell hobbiboltokból drága kellékeket vásárolni, hanem az otthon is fellelhető ágakból, tojástartóból, üvegekből, virágokból, festékekből is készülhetnek csodás dekorációk, az alkotásoknak csak a képzelet szab határt, s ráadásul ebben a tevékenységbe bizony a legmorcosabb, unatkozó gyermekek is örömmel részt vesznek.

Vendégház VS Szálloda

Sok turista gyakran nem tudja a vendégház és egy privát szálloda közötti különbséget. Egyesek naiv módon hiszik, hogy nincs különbség köztük. Ez azonban nem így van.

Óvd a környezetet, vegyél vászontáskát…?

Műanyag zacskó helyett vászontáska. Tényleg használ vagy inkább árt a környezetnek a pamut szatyrok előállítása?

Ne bántsd a pókokat!

A Magyarországon előforduló pókfajok közül azok, amik lakásokban is előfordulhatnak, mind veszélytelenek. A legtöbb pókunk ártalmatlan, ezért semmi értelme rettegni tőlük.

Mostantól okos SMS figyelmeztet

Egy éves kor alatt kapják a legtöbb oltást a gyermekek, a friss szülők pedig gyakran tanácstalanok, mikor, melyik esedékes éppen, és mit kell róluk tudni. A probléma megoldására jött létre a VaccInTime oldal, egy okos SMS rendszer, mely tíz nappal előre emlékezteti a szülőket gyermekük soron következő védőoltásaira, és segít eligazodni az oltásokkal kapcsolatos tudnivalókban. A szolgáltatás ingyenes és egy szülő több gyermekének oltásait is fejben tartja a szülők helyett.

Hogy álljunk fejben hozzá az államvizsgához?

Az államvizsgák során nagyon fontos, hogy hogyan kapcsolunk ki a tanulás közben, hogyan dolgozzuk fel azt a sokszor mérhetetlen anyagot, amit elénk kérdezhetnek tőlünk. Nem csak az lehet azonban fontos, hogy mit fogyasztunk, hogyan mozgunk kikapcsolódásképpen, hanem az is, hogy egyáltalán fejben hogyan állunk hozzá ehhez az egészhez.