Menü

Húsvéti dekoráció, amit gyerekekkel készíthetünk

Bár a húsvéti rokonlátogatás a hagyományos személyes formájában sajnos a járványhelyzet miatt idén nem kivitelezhető, vagy legalábbis nem tanácsos, ettől függetlenül a húsvéti hangulatot, húsvéti dekorációkat elkészíthetjük. A közös móka ráadásul hasznos időtöltés is unatkozó gyermekeinkkel.

Mivel most amúgy sem tudunk a boltokban dekorációt vásárolni, így kapóra jön a lehetőség, otthon, magunk készíteni. A tojásfestésről már írtunk bővebben, most a dekorációk készítése a feladat. Nagyon ötletesek a színes lufik, melyeket most elő lehet venni, s ki lehet tenni a lakás különböző pontjaiba.

Húsvéti ajtódíszeket is alkothatunk, ehhez mindössze egy koszorúalap szükséges, amit kidekorálhatunk húsvéti díszekkel. Ragasztópisztollyal, húsvéti elemekkel, szalagokkal pompás díszt tehetünk a bejárati ajtóra.

Hagyományos ünnepi asztaldíszünk a tojásfa, vagy a különböző technikákkal színesre festett tojásokkal tele kosár. Ha nem akarunk sokat bajlódni a tojásfával, akkor csak fogjunk néhány faágat vagy barkát, és lógassunk rájuk színes, kifújt tojásokat.

Modern megoldás egyszerű fahasábból nyuszit készíteni és a bejárati ajtó elé állítani, de egy nyuszifüzér is mutatós színes papírokból.

Vázákat is festhetünk, hiszen mindig akar egy-két használaton kívüli üveg, vagy váza, aminek új külsőt kölcsönözhetünk.

A húsvéti asztalt is ünnepi díszbe öltöztethetjük egy mutatós húsvéti asztali futó elkészítésével, vagy feldobhatjuk a terítéket törött és színesre festett üres tojáshéjjal, melyekbe kis figurákat, vagy édességet rejthetünk.

Sok helyen egy hatalmas csokor tulipán a legegyszerűbb és leghangulatosabb látványosság az asztalon, vagy rusztikus, vagy vintage stílusú húsvéti dekoráció is szemet gyönyörködtető.

Az otthon készíthető húsvéti díszekben az a legjobb, hogy nem kell hobbiboltokból drága kellékeket vásárolni, hanem az otthon is fellelhető ágakból, tojástartóból, üvegekből, virágokból, festékekből is készülhetnek csodás dekorációk, az alkotásoknak csak a képzelet szab határt, s ráadásul ebben a tevékenységbe bizony a legmorcosabb, unatkozó gyermekek is örömmel részt vesznek.

Ne tabuként kezeljük a halált!

A Magyar Hospice Alapítvány megalakulásával, 30 éve indult el a hazai hospice mozgalom. Jelentős eredményeket hozott a három évtized, ám a társadalom nagy része még mindig félelemmel, tabuként tekint a halálra.

Mutasd az aszcendensed, megmondom ki vagy!

A csillagjegyünket jól ismerjük, azonban köztudottan, az aszcendens az a horoszkóp elem, amely a lehető legtöbbet elárul rólunk. Az aszcendens a születési óra és perc következménye, ha ismerjük a pontos születési időnket, megismerhetjük részletes jellemrajzunkat.

Hibák, amiket lehet, hogy te is elkövetsz szelektív hulladékgyűjtésnél

Minden jó szándékú tenni akarás ellenére is sokan vannak, akik rosszul válogatnak hulladékot. Összegyűjtöttük a leggyakoribb hibákat. Soha nem késő változtatni.

Hogyan hat ránk az állandó borongós idő?

Mostanság rossz időket élünk! Noha most ez nem lelki értelemben értendő, hanem a tényleges időjárásra. Valahogy az az érzése az embernek, hogy “az időjárás szólt a Napnak, hogy ne kapcsolja be a fűtést, legalábbis Magyarország felett biztosan ne”. Mi nem sok mindent tehetünk ez ellen azon kívül, hogy várjuk a jobb időt és a tartós tavaszi időjárást, ami lassan már nyár lesz.

Aszcendens-deszcendens, melyik mit jelent számunkra?

A saját csillagjegyét valószínűleg mindenki ismeri, esetleg a tizenkét jegyből néhányan a családtagjaik, barátaik, ismerőseik tulajdonságait, jellemzőit is elolvassák, tanulmányozzák. A csillagjegy mellett az aszcendens és a deszcendens fogalmát azonban már kevesebben ismerik meg alaposabban, pedig érdekes dolgokat tudhatunk meg saját magunkról.