Menü

Önbizalmunk fejlesztése

Mikor van erre szükségünk? A következő állítások közül, ha több is igaz ránk, akkor érdemes elgondolkodni azon, hogy szükségünk van-e önbizalmunk, önismeretünk fejlesztésére, és ha igen, hogyan tegyük ezt.

Akinek kevés az önbizalma, állandó önigazolásban él. Egy probléma kapcsán mindig másokat hibáztat, kivonja magát a felelősség alól. Akinek az önbizalma nincs rendben, nehezen dönt, sokára cselekszik. Vannak álmai, de nem indul meg feléjük, kifogásokat keres és talál, mert valójában nem hisz önmagában, vagy nem eléggé.

Az önbizalomhiányos emberek általában pesszimisták, egyből a legrosszabbra gondolnak, amivel talán a csalódást próbálják elkerülni, ha pedig mégis belekezdenek valamibe, nincs hozzá kitartásuk, hamar feladják, a kudarcokon pedig hosszú ideig rágódnak.

Aki nem rendelkezik egészséges önbizalommal, azok állandóan azon rettegnek, hogy vajon mit szólnak mások, mit gondolnak róluk más emberek, másokhoz hasonlítják magukat, - amiben rendszerint alulmaradnak -, s ez szinte irányítás alá vonja az életüket.

Aki ezeket végig gondolván magára ismer, nos neki szükséges foglalkoznia önbizalma fejlesztésével.

A világhálón számtalan írás született a témában, ha valaki nem szeretne egyből szakemberhez fordulni, rengeteg ötlet, apró kis trükk, tréning segít abban, hogy egy egészséges önbizalomra, önismeretre tegyen szert. Az önbizalom fejlesztése nem olyan bonyolult és lehetetlen feladat.

Az előző pontokat sorra visszaolvasva, meg kell találni a helyes magatartást, a helyes hozzáállást.

Az önigazolás helyett tegyük meg, hogy vállaljuk a felelősséget tetteinkért, ezzel elindulunk az önfejlesztés útján. Tudnunk kell, hogy csakis mi vagyunk a felelősek a problémáinkért és csak mi tudjuk azokat megoldani. Nem vagyunk tökéletesek az életben, de ha felismerjük, hogy mi magunk tudjuk megoldani élethelyzeteinket, akkor már legalább nem másoktól várjuk a segítséget és nem másokat hibáztatunk. Ez a legfontosabb lépés az önbizalmunk fejlesztésében.

Ez már a gyógyulás útja.

Pozitív gondolkodás. A másik legfontosabb, hogy a gondolataink óriási erővel bírnak. A pozitív gondolkodás pedig – jó hír - tanulható, gyakorolható!

Önbizalmunk erősebb lesz, ha nem engedjük, hogy mások véleménye irányítsa az életünket. Azoknak az embereknek kell keresni a társaságát, akik pozitívan gondokodnak, akik már elértek valamit az életben, rájuk érdemes figyelni és tőlük mintát kapni.

S végül, de nem utolsó sorban: legyünk hálásak, tudjunk örülni! A legszebb dolog ezt elérni az életben. Hogy tudjunk lelkesedni, örülni, vidámnak lenni, szeretni.

Használt ruhát venni menő!

Sokan szeretik a használt ruha piacot, hiszen fantasztikus és egyedi darabok bújnak meg olykor-olykor a túrkálókban, ami manapság már egyáltalán nem kínos dolog.

Mi okozza az utazás utáni depressziót?

Tapasztalták már, hogy nyaralásból hazatérve szomorú hangulatuk lett? Ez az úgynevezett nyaralás utáni depresszió, amely egyáltalán nem ritka jelenség. Szerencsére az ilyenkor fellépő rosszkedv különböző módszerekkel enyhíthető.

Óvjuk okoseszközeinket, gyógyszereinket a melegtől!

Nem csak az emberek viselik nehezen a kánikulát, hanem a technológiai eszközök is megsínylik a szélsőséges időjárást. Az extrém időjárás nem csak az emberek életét nehezíti meg, de használati tárgyainkban is kárt tehet.

A túlzott engedékenység nem tesz jót

Mennyi engedékenység fér össze a gyerekneveléssel? A humánus nevelésnek része a „megengedés”, tehát az a szülői magatartás, hogy nem teljes mértékben kontroll nélkül, de viszonylagos rugalmassággal engedjük érvényre jutni a gyerek akaratát. Az engedékenység nem egyenlő a megengedéssel. A „megengedés” önmagában még nem valami nagylelkű dolog, hanem elvárható valakitől, aki nem kívánja rabságban tartani a másikat.

Kemping a kertben

Szeretnéd átélni egy kemping hangulatát, de nincs rá lehetőséged, hogy elutazz otthonról? Rendezz be a kertedben egy sátrat, és éld át otthonról a szabadban töltött éjszaka autentikus hangulatát, az otthon közelségének előnyeivel fűszerezve!