Menü

Tippek túlköltekezés ellen I.

Anyám valószínűleg röhögőgörcsöt kapna, hogy én írok ilyen cikket, aki igazából nem nagyon mestere a spórolásnak, na de én is elolvasom majd a cikkem, amit írok, és jól megtanulom belőle, hogy álljak ellen a bolti trükköknek és hogyan ne kétszatyornyi ezzel-azzal távozzak, mikor csak egy tejfölért indultam.

Ki ne járt volna már így, őszintén! Elugrom két dologért a boltba, aztán alig bírom cipelni a sok akciós holmit, mert hát ugye ez most milyen jó árban van…

Hazaviszünk egy halom felesleges holmit, mikor a hűtőből az előző se fogyott el, aztán csodálkozunk, hogy kifolyik a kezünkből a pénz.

Figyeljünk néhány bolti trükkre, amivel vásárlásra csábítanak bennünket.

A reklámokat már jól ismerjük, belevésődnek a vásárlók fejébe, ahogy a hangzatos szlogenek és zenék is, akciók és figyelemfelkeltő plakátok.

Az egyet fizet kettőt kap akciók már szinte hozzátartoznak a vásárlásokhoz, mert így jobban megéri, nyilván bekerülnek a kosarunkba, a kiárusítás is csábító és a kifutó termékek is jóval olcsóbban kerülnek eladásra.

De vegyük az ajándékokat a termékekhez. Bögre plüssállattal, ezzel-azzal, hogy csak egy jellemző példát vegyünk, de a kupongyűjtő, pontgyűjtő akciók, edényvásárlás pontokkal, lényeg, hogy visszajárjunk és még több pénzt otthagyjunk.

Napjaink egyik legnagyobb üzlete az áruhitel, a részletvásárlás, az alacsony kamatú, vagy kamatmentes költekezés. Nem gond, ha nincs pénzünk, azonnal megkínálnak valamilyen hitellel.

Vegyünk egy óriási bevásárlókocsit és már pakolhatjuk is tele, a kasszánál meg jön a meglepetés.

A nagyobb bevásárlóközpontok nagyon figyelnek az áruk elhelyezésére. Az alapvető élelmiszereket általában a bolt hátuljában helyezik el, jó messzire, hogy minden más terméken keresztül kelljen menni, szemmagasságban az akciós holmikkal, s mire végig sétálunk a hosszú polcok között, már félig tele is a kocsink, pedig tejért és kenyérért indultunk. Ez megvan, ugye?

A pénztárak környéke tele nassolnivalóval, ha éhesen vásárolunk, biztosan landol egy kis csoki a kosárban meg müzli vagy cukorka, esetleg egy kóla még vagy rágó, nápolyi.

A gyerek úgyis nyafog érte, amíg sorban állunk.

A kedvencem, mikor átrendezik a boltokat és újra át kell verekedni magunkat minden polcon, mert fogalmunk sincs, merre vagyunk arccal előre.

A fenti trükkök nemcsak a pénztárcánkat fogyasztják le, hanem megnövelik a vásárlásra fordított időt is, s persze fogékonyabbá válunk a fenti trükkökkel a vásárlásra, reklámok befogadására.

Hogy mit tehetünk, hogy kevesebb fölösleges holmi kerüljön a kosarunkba és több pénz maradjon a pénztárcánkban? Erről írunk a folytatásban.

Martinka Dia

A többműszakos munkarend hatásai az egészségre

Sokan gondolják azt, hogy 8-tól 4-ig vagy 9-től 5-ig dolgozni nagyon megterhelő, ám ha így van, akkor mit mondjanak azok, akik váltott műszakokban dolgoznak, és sokszor vannak szolgálatban olyankor, amikor pihenünk vagy alszunk. A többműszakos munkarend komoly hatással van az egészségre.

Mi az az SZMK és mit takar az OSZSZ?

Általában az első szülői értekezleten október táján kéri fel az osztályfőnök a szülőket, hogy válasszanak maguk közül SZMK azaz Szülői Munkaközösségi tagokat és ugyanezt teszi az ovónő is az ovis szülőin, amikor OSZSZ (Óvodai Szülői Szervezet) tagokat választ.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.