Cukor álruhában
A feldolgozott cukrot sokféle álnéven eladják nekünk, sokszor tudtunkon kívül, méghozzá a kristálycukor árának többszöröséért, jól csengő neveken. A hozzáadott cukor általában szacharóz (répacukor, nádcukor), glükóz, vagy fruktóz szokott lenni, melyeket hangzatos neveken említenek a gyártók, de vannak még számtalan más megnevezései is.
Tippek túlköltekezés ellen I.
Ki ne járt volna már úgy, hogy elugrik két dologért a boltba, aztán alig bírja cipelni a sok akciós holmit, mert hát ugye ez most milyen jó árban volt…Hazaviszünk egy halom felesleges holmit, mikor a hűtőből az előző se fogyott el, aztán csodálkozunk, hogy kifolyik a kezünkből a pénz. Figyeljünk néhány bolti trükkre, amivel vásárlásra csábítanak bennünket.