Menü

Könyvajánló: Bocsáss meg, Rose Gold!

Általában normálisan olvasok, ám akad néhány kivétel, amikor olyan könyv kerül a kezeim közé, melynél folyamatosan közlöm a - például tévét néző - férjemmel, hogy „aztaaa” „nem hiszem el” „hát ez durva” „micsoda sztori” „jaj nagyon izgalmas, nem tudom letenni”, „úristen micsoda fordulat”. Nos, Stephanie Wrobel könyve ilyen.

Nézzük a cselekményt! Rose Gold Watts 18 éves koráig abban a hitben élt, hogy súlyos beteg. Az egész élete arról szólt, hogy orvostól orvosig járt és mindenféle betegséggel diagnosztizálták. Szondán át táplálták, a haja kihullott, a fogai teljesen tönkrementek, hiszen mindent kihányt, sőt, kerekesszékbe is kényszerült. Az anyja folyamatosan éheztette.

Rose Gold gyerekkorát az orvosok és a betegsége töltötte ki, csakis az anyja társasága maradt neki, aki viszont majdnem megölte.

A szomszédok mindent megtettek, adománygyűjtést szerveztek, mindenféle módon próbáltak segíteni, orvosok hada foglalkozott vele, de senki sem tudta kitalálni, mi a baj a lánnyal.

Egy nap azonban fény derült a sokkoló igazságra: anyja hazudott neki, a rendőrök letartóztatták. Rose Gold egyik napról a másikra hirtelen meggyógyult.

Patty Watts, Rose Gold anyja nagyon jól hazudott. A nő 5 évet ült a börtönben lánya szándékos megbetegítése miatt. Szabadulása után Rose békét köt anyjával és befogadja otthonába, két hónapos kisfia mellé.

A történet innentől elképesztően izgalmassá, feszültté, fordulatossá válik…Vajon meg lehet bízni az asszonyban, vajon Rose tényleg megbocsátott az anyjának, vajon tényleg kibékültek, vagy valamelyikőjük bosszút forral? S mi a helyzet Rose Gold halottnak hitt apjával, akiről kiderül, hogy él? S mit tudni a kisfiú, Adam sorsáról?

Az anya harcba kezd a lányával, akinek szintén megvan a maga terve az anyjával, apjával.

A könyv egy lebilincselő bosszúregény, váratlan fordulattal a végén. Vajon mindenki megfizet a végén?

A történet fájdalmas és nehezen emészthető, ugyanakkor izgalmas és fordulatos, nem lehet sejteni mi lesz a cselekmény vége. A regény két idősíkon fut – a jelenben, illetve megismerjük Rose Goldot korábbi éveiben.

A Chicagóban felnövő írónő, Stephanie Wrobel gyerekkorában hátizsákszám hordta ki a könyveket a könyvtárból. Diplomája megszerzése után szép karriert futott be a reklámiparban, de mindig is az írás volt az igazi álma. Miután férjével és kutyájukkal Londonba költöztek, minden idejét az írásnak szentelte, és ennek lett a gyümölcse a „Bocsáss meg, Rose Gold!”, amely 2020 egyik legnagyobb thriller szenzációjának bizonyult.

A történet végig vezet azon, hogy egy bántalmazott gyermekből hogyan lesz bosszúálló, bántalmazó anya. Felkavaró, azonban izgalmas pszichológiai thriller is. A műfaj kedvelőinek mindenképp ajánlom!

Martinka Dia

Mi történt Budapesten? – kritika a Fekete Özvegyről

A Marvel rajongók már egy éve várhatták a Fekete Özvegy megjelenését. Főleg a magyar rajongók várhattak türelmetlenül, ugyanis a Fekete Özvegyet nagyrészt Magyarországon, Budapesten forgatták. Egy év csúszással, de már a mozik vásznán nézhetjük az orosz bérgyilkos történetét.

Erős idegzetűeknek – MINDHUNTER

Befejeztem a Netflixen található Mindhunter című sorozatot, de sajnos nem tölt el izgalommal a következő évad megjelenése – mert nem is lesz. Nagyon szomorú vagyok miatta, mert ez a streamingszolgáltatás egyik legérdekfeszítőbb sorozata, amit tényleg ajánlok megtekintésre.

Hiánypótló képregény jelent meg tanulási zavarral küzdő iskolások számára

Diszlexiával, magatartászavarral, autizmussal küzdő fiatalok számára hiánypótló képregény jelent meg a Vadaskert Gyermek- és Ifjúságpszichiátriai Kórház szakmai támogatásával. Az esernyőcsapat kalandjai című modern képregény a mai fiatalok világát idézi, a főszereplők története segíthet az érintetteknek abban, hogy ne az iskolai küzdelmeikre, hanem inkább „szupererejükre” figyeljenek, és megértsék azt, mitől mások, mint a többiek.

Újabb sorozatajánló karantén idejére

Több mint egy éve már, hogy a koronavírus okozta korlátozások szerint élünk. Az emberek legnagyobb része home officeban dolgozik, vagy távoktatásban tanul és amíg a szórakozóhelyek, kávézók és éttermek is zárva tartanak, a barátokkal is veszélyes találkozni, a filmek és sorozatok nézése lett az új hobbink.

Kultúra a koronavírus alatt

Koronavírus előtt sokan jártak moziba, színházba, könyvtárba és egyéb olyan helyekre, ahol egy kis kultúrát tudott magába szívni az ember. Sajnos egyre jobban eléri az emberek ingerküszöbét az, hogy nincsenek nyitva üzletek, szórakozóhelyek és persze azok az intézmények, amelyek a kultúráért felelősek.