Menü

Könyvajánló: Bocsáss meg, Rose Gold!

Általában normálisan olvasok, ám akad néhány kivétel, amikor olyan könyv kerül a kezeim közé, melynél folyamatosan közlöm a - például tévét néző - férjemmel, hogy „aztaaa” „nem hiszem el” „hát ez durva” „micsoda sztori” „jaj nagyon izgalmas, nem tudom letenni”, „úristen micsoda fordulat”. Nos, Stephanie Wrobel könyve ilyen.

Nézzük a cselekményt! Rose Gold Watts 18 éves koráig abban a hitben élt, hogy súlyos beteg. Az egész élete arról szólt, hogy orvostól orvosig járt és mindenféle betegséggel diagnosztizálták. Szondán át táplálták, a haja kihullott, a fogai teljesen tönkrementek, hiszen mindent kihányt, sőt, kerekesszékbe is kényszerült. Az anyja folyamatosan éheztette.

Rose Gold gyerekkorát az orvosok és a betegsége töltötte ki, csakis az anyja társasága maradt neki, aki viszont majdnem megölte.

A szomszédok mindent megtettek, adománygyűjtést szerveztek, mindenféle módon próbáltak segíteni, orvosok hada foglalkozott vele, de senki sem tudta kitalálni, mi a baj a lánnyal.

Egy nap azonban fény derült a sokkoló igazságra: anyja hazudott neki, a rendőrök letartóztatták. Rose Gold egyik napról a másikra hirtelen meggyógyult.

Patty Watts, Rose Gold anyja nagyon jól hazudott. A nő 5 évet ült a börtönben lánya szándékos megbetegítése miatt. Szabadulása után Rose békét köt anyjával és befogadja otthonába, két hónapos kisfia mellé.

A történet innentől elképesztően izgalmassá, feszültté, fordulatossá válik…Vajon meg lehet bízni az asszonyban, vajon Rose tényleg megbocsátott az anyjának, vajon tényleg kibékültek, vagy valamelyikőjük bosszút forral? S mi a helyzet Rose Gold halottnak hitt apjával, akiről kiderül, hogy él? S mit tudni a kisfiú, Adam sorsáról?

Az anya harcba kezd a lányával, akinek szintén megvan a maga terve az anyjával, apjával.

A könyv egy lebilincselő bosszúregény, váratlan fordulattal a végén. Vajon mindenki megfizet a végén?

A történet fájdalmas és nehezen emészthető, ugyanakkor izgalmas és fordulatos, nem lehet sejteni mi lesz a cselekmény vége. A regény két idősíkon fut – a jelenben, illetve megismerjük Rose Goldot korábbi éveiben.

A Chicagóban felnövő írónő, Stephanie Wrobel gyerekkorában hátizsákszám hordta ki a könyveket a könyvtárból. Diplomája megszerzése után szép karriert futott be a reklámiparban, de mindig is az írás volt az igazi álma. Miután férjével és kutyájukkal Londonba költöztek, minden idejét az írásnak szentelte, és ennek lett a gyümölcse a „Bocsáss meg, Rose Gold!”, amely 2020 egyik legnagyobb thriller szenzációjának bizonyult.

A történet végig vezet azon, hogy egy bántalmazott gyermekből hogyan lesz bosszúálló, bántalmazó anya. Felkavaró, azonban izgalmas pszichológiai thriller is. A műfaj kedvelőinek mindenképp ajánlom!

Martinka Dia

Szerencsejáték az élet? - Nyerd meg az életed sorozatkritika

A Netflix új Squid Game című sorozata hatalmasat tarolt. Milyen lenne életre-halálra szóló gyerekjátékokban részt venni? És milyen emberek mennének bele realistán ebbe? A Netflix teljesen koreai színészekkel kiadott alkotása, ezekkel a kérdésfeltevésekkel fordul a nézők felé. A Nyerd meg az életed, nagyon jól beletenyerelt a jelenlegi a korszellembe. Azonban kár, hogy az orbitális közhelyek és elcsépelt fordulatok, valamint az európai szemmel túljátszott színészi játék, rengeteget elvesznek a sorozat érdemeiből.

Lélektani gourmet John Wick? - Pig-filmkritika

Nemrégiben debütált a Pig Nicolas Cage főszereplésével, amely talán a színész egész pályafutásának legjobb alakítása lett. Az elsőfilmes rendező Michael Sarnoski, nagy fába vágta fejszéjét mikor belekezdett ebbe az igencsak bizarr történetbe.

Tíz gyűrű a világ felett

A Marvel Studio ismét valami újba fogott mikor elkezdte forgatni a Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendája című filmet. A film egyértelműen a távol keleti harcművészetek világából táplálkozik, és azt is próbálja bemutatni. Méghozzá egészen jól.

Mindenképpen érdemes megnézni a Toxikomát

Herendi Gábor keze alatt ügyesen futnak a sötét anyagok is: ezt bizonyítja a szeptembertől a mozikban is látható Toxikoma. A Szabó Győző drogmemoárja alapján készült filmet mindenképpen érdemes megnézni.

Mi történt Budapesten? – kritika a Fekete Özvegyről

A Marvel rajongók már egy éve várhatták a Fekete Özvegy megjelenését. Főleg a magyar rajongók várhattak türelmetlenül, ugyanis a Fekete Özvegyet nagyrészt Magyarországon, Budapesten forgatták. Egy év csúszással, de már a mozik vásznán nézhetjük az orosz bérgyilkos történetét.