Menü

Könyvajánló: The Innocent Wife - Az ártatlanság börtönében

„Ha leteszem a könyvet, a szereplők még valamit nélkülem csinálnak. Így inkább le sem teszem” - olvastam a helyi könyvtárban a találó mottót, s ez a minap elolvasott könyvről szintén elmondható. The Innocent Wife - Az ártatlanság börtönében című regényt fejeztem be ma.

Az olvasás talán az egyik legjobb hobbi a világon. Akár egy női magazint, akár szépirodalmat, akár egy krimit vagy verset olvasok, az olvasás mindig kikapcsol, szórakoztató és pihentető is. Az olvasás előnyeiről már számtalanszor írtunk, s vitathatatlanul az egyik legjobb (nálam a sport mellett fej-fej mellett haladva) stresszcsökkentő tevékenység.

Sokan teszik le a voksukat a filmek mellett inkább, a könyvekkel szemben, ám az olvasni szeretők jellemzően sokszor csalódásnak tartják az irodalmi alkotások filmes feldolgozásait, mondván könyvben sokkal jobb. A filmnél adott egy gazdagon kidolgozott képi világ, az olvasás során azonban mi alkotjuk meg ezt a világot, éppen ezért tesz minket kreatívabbá az olvasás.

Amy Lloyd: The Innocent Wife - Az ártatlanság börtönében (eredeti cím: The Innocent Wife) 320 oldalas regénye pedig pont ilyen! Lebilincselően izgalmas thriller! A könyv 2018. június 06-án jelent meg, magyar fordítását pedig Iváncsics Irmának köszönhetjük, de nézzük picit bele a történetbe!

Samantha a húsz évvel ezelőtti gyilkosságért letartóztatott és börtönbüntetését töltő Dennis ügyének megszállottja lesz. Sam levelezni kezd a férfival, beleszeret és hátrahagyva régi életét hozzámegy feleségül, összeházasodnak. Mindent megtesz férje ártatlanságának bebizonyításáért, - melyről dokumentumfilm is készül - s amikor Dennis kiszabadul, összeköltöznek, azonban ahogy telnek a hetek, Sam furcsa dolgokra jön rá.

Vajon férje mégsem ártatlan és köze lehet egy fiatal lány, Holly brutális meggyilkolásához és több lány rejtélyes eltűnéséhez? Vajon akarja-e tudni az igazat a szerelmes feleség? Mi a valóság és mi köze Dennisnek a döbbenetes fényképekhez, melyet Sam a pincében talált?

Amy Lloyd „The Innocent Wife” című könyve briliánsan megírt, lebilincselő pszichológiai thriller.

A brit írónő Amy Lloyd a Cardiffi Metropolitan Egyetemen tanult irodalmat és kreatív írást. Fiatal íróként 2016-ban megnyerte a Daily Mail bestseller versenyét a The Innocent Wife – Az ártatlanság börtönében című regényével. Jelenleg Cardiffban él író párjával.

Filmajánló: Elveszett város

Amikor egy háromgyerekes anyuka eljut moziba, (fényévente) akkor annak „nyoma kell, hogy legyen” így, ha a kedves olvasók valami könnyed, hétvégi, vagy hétköznap esti filmre vágynak, engedjék meg, hogy ajánljam Az elveszett város című, 112 perces akciókalandvígjátékot, Sandra Bullock és Channing Tatum főszereplésével!

Halál a Níluson – Filmkritika

Kenneth Branagh öt évvel ezelőtt egy sztárparádét hozott össze amiatt, hogy rendezőként és főszereplőként is adaptálja Agatha Christie talán legismertebb művét, a Gyilkosság az Orient expresszent. Hosszas latolgatás után pedig megérkezett idén a mozikba a Halál a Níluson legújabb feldolgozása, melynek sűrű cselekményébe még Poirot bajszának történelme is belefért.

Coda filmkritika

A CODA című film a tavalyi évben debütált a Sundance filmfesztiválon és már ott is nagy sikereket ért el, idén pedig megkapta az alkotás a legjobb filmnek járó Oscar-díjat. A film története egyfajta családtörténetként fogható fel, valamint mellette húzódik egy coming-of-age sztori is, azaz felnövéstörténet. A film mindkét műfajban megállja a helyét, megnevettetve és mégis egy nagyon komoly történetet elmesélve a nézőknek. Azonban jó helyre került-e az idei “arany szobor”?

Mo Farrah: No Easy Mile

Nem kell feltétlenül élsportolónak lenni ahhoz, hogy szívesen nézzünk sporttal, sportolókkal kapcsolatos sportfilmeket, dokumentumfilmeket. „Mo Farah: Az élet egy maraton” című életrajzifilmjét a napokban láttam a Netflixen és annyira tetszett, hogy szívesen ajánlom másoknak is.

A fiatal Batman élete se nem játék és mese

Matt Reeves rendező miután megreformálta a Majmok bolygója szériát nekilátott a fiatal denevérember hősi újragondolásának az Alkonyat szomorú szemű vámpírszamurájával, Robert Pattinsonnal a címszerepben. A végtermék nyomasztó krimi lett, amely kerek egész és lerázza az elődjei béklyóit. Szórakoztat de ugyanakkor felkavar is.