Menü

Égési sérülések kisgyermekkorban

A kisgyermekkorban sajnos gyakori mindenféle baleset, hiszen az örökmozgók folyton lendületben vannak, szaladgálnak, kúsznak-másznak, felmásznak, belenyúlnak, kipakolnak, bemásznak, bebújnak, leesnek, nekiszaladnak, beütik, megégetik és még sorolhatnám. Sajnos a kisgyermekkor egyik leggyakoribb sérülését - statisztikák szerint - az égések okozzák.

Mivel a kicsik igen kíváncsiak, nagyon gyakori valamely forró tárgy pl. fűtőtest, villanykörte, vasaló érintése, de forrázásos balesetek is előfordulnak, a baj pedig hamar megvan.

Az égési sérülések fokozatai közül az elsőfokú égés a bőr felső rétegét érinti, bőrpír, duzzanat a jellemző, elsőfokú égési sérülés keletkezhet például napon is, helytelen napozás után.

A másodfokú égés az egész hámréteget és az alatta lévő irhát is károsítja, hólyagok képződnek, a seb igen fájdalmas, a gyógyulás 7-14 napig is eltart.

Harmadfokú égésnél a bőr teljes vastagságában sérül, ez a legsúlyosabb égési sérülés.

A sérült ellátása nagyban függ a seb mélységétől és nagyságától. A megégett bőrfelületet mielőbb hideg vízzel kell hűteni, legjobb, ha az érintett testrészt hideg víz alá tartjuk. A seb ellátása után annak tisztántartására kell törekedni, illetve a folyadékot azonnal szükséges pótolni.

Az égési sérülések kapcsán kérem engedjék meg a kedves olvasók, hogy segítséget kérjek egy kisfiúnak.

Juhász Gergő, 17 hónapos kisfiú és családja kér segítséget! Gergőt május elején baleset érte, a bal karja, háta, lába sérült, 2. fokú égési sérüléseket szenvedett, teste 9-10 százalékban égett meg. Jelenleg kórházban vannak édesanyjával, akit három gyermeke vár otthon. A kisfiút a napokban hazaengedik, de háromnaponta kórházi ellátást, kötözést igényel, amíg nem regenerálódik az alkar és a felkar, illetve a lábszár része, melyet bőrpótlással műtöttek a combjából kivett résszel. A kisfiú csak autóval szállítható, különben nem engedélyezett a kórházi távollét.

A kötözések hosszadalmasak, fájdalmasak a családnak pedig nincs saját autója, anyagilag támogatásra szorulnak, az anyagi segítséget az útiköltség fedezésére használnák fel. Kérjük Önöket, ha tudják, segítsék a családot!

Adományaikat a következő számlaszámra juttathatják el:

Gyuró Mónika

1177346301247567

Közleménybe kérjük írni "Gergő adomány".

Támogatásukat és a cikk megosztását nagyon köszönjük! Gergőnek mielőbbi gyors felépülést kívánunk!

Természetes gyomornyugtatók

Sokszor hangsúlyozzuk a természetes gyógymódok előnyeit, de van néhány kifejezetten egyszerű és elérhető alternatíva is, egészen pontosan a kertünkben.

Hatékony energetizáló gyógynövény

Fáradt és lehangolt? Sajnos nem léteznek varázslatok, amelyektől egy pillanat alatt felfrissülünk. Léteznek azonban természetes gyógynövények, amelyek fellendítik az energiaszintjeinket. Adjunk erőt a testünknek ezzel a tíz növénnyel, hogy leküzdhesse az ilyen lehangolt pillanatokat!

Dióhéjban a lézeres szemműtétről

Ha szemüveges vagy, nyilvánvalóan hallottál már a különböző műtéti lehetőségekről. Ennek egyik leggyakoribb típusa a lézeres szemműtét. Másik lehetőség lehet a lencseimplantátum, ami rövidlátók esetében még jobb megoldásnak bizonyulhat. De ki az alkalmas jelölt egy szemműtétre?

Avokádóval a bőrért

A ketogén diéta egyik legkedveltebb alapanyaga az avokádó, de bárkinek az étrendjébe beilleszthető. Mutatjuk, milyen hatása van a szervezetünkre.

Amit az élelmiszerpazarlás ellen tehetünk…

A világ számos országában éheznek az emberek, másutt meg hatalmas mennyiségű élelmiszer végzi a kukában. Nagyon nagy mértékű probléma az élelmiszerpazarlás manapság. Mit tehetünk ellene?