Menü

Kánikula kisbabával

Sokan szeretjük a nyarat, a strandolást, a nyaralást, az utazást, azonban kisbabánkat a nyári nagy melegben különösen óvni kell, hiszen a hőség rájuk nézve veszélyes lehet. néhány tanács betartásával elkerülhetjük a kánikula okozta kellemetlenségeket, problémákat.

A kiszáradás, a napszúrás, a túlhevülés, a hőguta, ezek mind nagyon veszélyes betegségek, ugyanis a babák szervezete érzékenyebben reagál a kánikulára, nyűgösebbek, nehezebben alszanak, kevesebbet esznek, többet kell itatni őket…stb.

Semmiképp sem kell túlöltöztetni őket nyáron, hőség idején az én fiam egy pelusban van és esetleg egy trikóban, vagy bodyban, így érzi jól magát és gyakran így is alszik éjjel is. A babák közérzete is változó a nyári melegben, hogy ezen kicsit segítsünk, mindig gondoskodjunk a megfelelő folyadékpótlásról, hiszen ők is szomjasak.

A csak anyatejes babákat a nagy hőségben sem kell külön itatni. Az anyatej bőven elég lesz nekik, ám a baba többször kérheti a szoptatást a nap folyamán. Tápszeres babákat kínáljuk meg gyakran vízzel, teával.

Ha tényleg extrém a hőség, akkor az anyatejes babákat is kínálhatjuk babavízzel.

A bőséges folyadékbevitel nagy melegben kiemelten fontos, ezért hívják fel rá a védőnők a figyelmet, hogy gyakran kínáljuk őket folyadékkal, vízzel, teákkal, magas víztartalmú gyümölcsökkel, levesekkel.

A cukrozott italok ebben az életkorban sem alkalmasak a szükséges folyadékbevitel pótlására, ezek felesleges, üres kalóriák, melyek árthatnak a kibújó fogacskáknak is.

Nyáron, ha lehet, fürdessük, zuhanyoztassuk le őket naponta többször, vagy utazáskor töröljük őket vizes ruhával, szivaccsal, hiszen nekik is nagyon melegük van.

Válasszunk könnyű anyagú, világos színű ruházatot, ne feledkezzünk meg a napellenzős sapkáról sem, a babakocsira pedig használjunk árnyékoló napellenzőt, napernyőt, ezek védenek a káros sugarak ellen, a sétát, kintlétet pedig semmi esetre se délelőtt 11 óra és délután 15 óra közötti időszakra tegyük, sokkal inkább a korai és késő délutáni, esti órákra időzítsük.

Otthon és a kocsiban a klíma egyszerű és gyors megoldásnak tűnhet, ám ezt óvatosan kapcsoljuk kisbaba, kisgyerek közelében, ugyanis egy rosszul beállított hőmérséklet könnyen a megbetegedésüket okozhatja.

Mindössze 6-8 foknyi különbség lehet a kinti levegőhöz képest, illetve figyeljünk arra, hogy sohasem közvetlenül a huzatban, vagy légáramlat alatt tartózkodjon a kicsi.

A klíma megfelelő tisztítás nélkül megbetegíthet, tartsuk karban, hívjunk hozzá szakembert, aki minden évben a szezon előtt kitisztítja a berendezést.

Újszülött babával egyáltalán nem ajánlott napozni, vagy napra menni. Ha strandolunk, mindenképpen kenjük be a picik érzékeny bőrét magas faktorú fényvédő krémmel, lehetőleg az 50 faktorú készítményeket vásároljuk, vigyázva arra, hogy a gyermek bőrét fokozatosan szoktassuk hozzá a naphoz.

A 10 legjobb kutyafajta kisgyerekes családokba

A kutya az ember legjobb barátja, az egyik legszebb mondásunk nem véletlen ilyen ismert és népszerű. Az állatoktól kapott feltétel nélküli, tiszta és őszinte szeretet és hűség, ami miatt családtagnak számítanak. Vajon kisgyerekek mellé milyen kutyatípusokat keressünk, melyik a legideálisabb a kicsik mellé? Ennek nézünk ma utána!

Ha pótvizsgázik a gyerek…

Több okból is előfordulhat, hogy valakinek osztályozóvizsgát, javítóvizsgát kell tennie, nem feltétlen hanyag volt, lehet, hogy betegség miatt maradt ki sokáig az iskolából, vagy egész más oka van annak, hogy tanév közben nem sikerült valamely tantárgyat kellőképp elsajátítani, az augusztusi pótvizsgákon újra lehetőséget kapnak a diákok. Hogyan készítsük fel a gyereket a pótvizsgára?

Anya, aki nélkül nem menne

Az anya az a személy, aki mindent egyben tart. Anya főz, mos, takarít, gyereket rendez, életet koordinál, bevásárol. Félreértés ne essék, a férfiak szép szerepet vállalhatnak ebben, de mi van akkor, ha túl sok tennivaló hárul anyára és kidől a sorból?

Az úszás jótékony hatásai gyermekkorban

Amikor a középső fiam az iskolai szűrésről egy ortopédiai beutalóval és egy hanyagtartásról, gerincferdülésről szóló papírral érkezett haza, kissé megijedtem. Kicsi kora óta odafigyelek milyen cipőt hord, sportol, egészségesen eszik, most mihez kezdjek ezzel a problémával. Akik hasonló cipőben járnak, nekik ajánlott mai írásomat.

Hogyan foglaljuk le a gyerekeinket nyári szünetben?

Három gyerekkel vagyok itthon a nyári szünetben. Szerintem ennyi bevezető a témához pont elég. Elképesztően nehéz feladat a három fiamat szórakoztatni, pláne, ha ezt pénztárcabarát módon szeretném megoldani. Összeállításunkban erre gyűjtöttem tippeket, szerencsére a világháló segít az ötletelésben, én pedig most csokorba szedtem a legjobbakat.