Menü

Boldog emberek szokásai – ismerjük meg őket!

A boldog emberek nem attól boldogok, hogy gazdagok, vagy szegények, sikeresek, szépek, vékonyak vagy vonzóak. A boldogságuk apró örömökben és néhány szokásban rejlik, melyeket érdemes megismerni.

A boldogsághoz nem kellenek nagy dolgok, a szokások nem bonyolultak, sok minden a hozzáálláson múlik, melyen csak mi magunk tudunk változtatni. Tanuljuk meg a boldog emberek szokásait!

Egy szembetűnő dolog velük kapcsolatban, hogy nem színlelik a boldogságot, nem játsszák el, nem tesznek úgy. Valóban azok. Jól érzik magukat mindennapjaikban, elfogadják a valóságot és nem akarnak másnak tűnni, mint amilyenek.

Empatikusak másokkal szemben! Elnézőbbek, jobban átérzik mások helyzetét, ugyanis önmagukkal szemben sem túl szigorúak, ezért másokkal szemben is gyengédebbek.

Hálásak azért, amijük van. A boldog ember nem irigy másokra, rendben van önmagával, hálás, ez pedig egy erős pozitív érzelem, amelynek rengeteg haszna van az életben.

Elfogadják az élet kínálta nehézségeket, tudják, hogy az élet velejárói, nem tiltakoznak ellene, szükségesnek vélik és tudják, hogy mindenért meg kell dolgozniuk.

Nem dramatizálják a nehezebb élethelyzeteket, elfogadják azokat.

A boldog emberek kiegyensúlyozottabbak, kevesebb stresszt engednek az életükbe, kevesebbet rohannak, kapkodnak, nem engedik meg az idegeskedést, mert tudják, hogy boldogtalanságot okoznak. Igyekeznek egyensúlyra, harmóniára törekedni. Nem „cirkuszolnak” apróságokon, nem aggódnak előre azon, ami jön, vagy jöhetne, a jelenben élnek és nem idegeskednek előre semmin. Ugye milyen jól hangzik?

A boldog emberek szeretnek játszani, szórakozni, nevetni. Nem felejtették el a gyerekkorukat és képesek bármikor újra játszani azokkal, akik erről még szintén nem feledkeztek el.

Nyitottak új dolgokra! Nem félnek kipróbálni valami újat és keresik az új élményeket!

Kevés barátuk van, a kevés viszont minőségi! Nem törekednek a felszínes kapcsolataik fenntartására, beérik azzal a kevéssel, akik viszont mindig mellettük állnak és akikre igazán számíthatnak. A boldog embereknek tudják, van valakijük, akire számíthatnak, ettől pedig biztonságban érzik magukat.

A személyes kedvencem pedig az a szokásuk, hogy élményeket gyűjtenek, nem tárgyakat. Nem anyagi természetű dolgokra koncentrálnak, hanem élményekre, mert tudják, a megvásárolt tárgyakból származó boldogság ideig-óráig tart, ezért költenek inkább élményekre.

A boldog emberek pozitívan gondolkoznak. Számításba veszik a rossz kimeneteleket is, de soha nem ezekre fókuszálnak elsősorban. Pozitív energiát sugároznak és ezt is tudják bevonzani az életükbe.

A boldogság tanulható, a fentiekből látszik, hogy az említett szokásokkal gyakorolhatjuk, hogy miként lehetünk boldogabbak, elégedettebbek. Ehhez kell még egy alapos önismeret és az elhatározás, hogy mostantól valóban változtatunk az életünkön. Remélem ez az elhatározásuk most megszületett.

Könnyen elkészíthető húsvéti dekorációk

Már csak néhány hét és itt a Húsvét, a legfontosabb keresztény ünnepünk. Ahogy más ünnepkor, úgy Húsvétkor feldíszítik sokan a lakásukat, ünnepivé varázsolják az étkezőasztalt, a nappalit, az előszobát, a teraszt. Az ünnepi dekorációt egy kis ügyességgel mi is könnyen elkészíthetjük.

Rendetlenség otthon? Így hat ránk

Milyen hatással van ránk a rendetlenség? Nos sokkal többet számít, mint hinnénk. A rendetlen lakás közvetlenül hat ránk és kapcsolatban áll azzal, ahogy érezzük magunkat. Ha azt a mondást emlegetik nekünk, hogy rend a lelke mindennek, nos annak van alapja.

Március 20., a nemzetközi boldogságnap

Az ENSZ közgyűlése 2012-ben előterjesztette és konszenzussal elfogadta, vagyis naptárba vette a boldogság világnapját, ami március 20-ra illesztett. Itt az idő ünnepelni!

A kevés alvás súlyos következménye

Az alváshiány az egyik legsúlyosabb egészségügyi probléma napjainkban: bármennyire is úgy gondoljuk, hogy a fáradtságon kívül nem lesz következménye, hosszú távon növeli a krónikus betegségek kockázatát.

Új szuperélelmiszer: az algák

Ma már egyre szélesebb körben ismert a tény, hogy az emberiség élelemmel való ellátása többé nem fenntartható. A bolygónak így is sok millió lakóját sújtja már az éhezés, ezért a kutatók egyik célkitűzése, hogy egy fenntarthatóbb módot találjanak az élelmiszertermelésre, és a legújabb eredmények szerint az algák ebben nagy segítségünkre lehetnek.