Menü

Meggy vagy cseresznye?

Végre itt a nyár, a meggy és a cseresznye évszaka. Na, de melyik gyümölcs rendelkezik jobb tulajdonságokkal, mik a hasonlóságok köztük, hogy lehet őket megkülönböztetni? Olvass tovább, és választ kapsz kérdéseidre.

Korábban 2 növényt tekintettek egy növénynek, de a 19. században néhány jellemzővel kezdték megkülönböztetni őket. Összetételét tekintve a gyümölcsök szinte azonosak. Mindkettő előnye nyilvánvaló, mivel hatalmas mennyiségű vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak. Különösen sok aszkorbinsav és nikotinsav van bennük. Az emberi test fő előnyös tulajdonságai közül a következőket különböztetjük meg:

az immunrendszer erősítése;

a vér koleszterinszintjének csökkentése;

a vérnyomás stabilizálása;

emelkedett hemoglobin;

az erek és a szív falainak megerősítése;

pozitív hatás az urogenitális szervekre;

metabolikus folyamatok kialakulása a testben;

jótékony hatással van az idegrendszerre.

Így a pépet és a gyümölcslevet vérszegénység, urolithiasis, köszvény, megfázás, magas vérnyomás, elhízás, bőrbetegségek, hasnyálmirigy-gyulladás és prosztatagyulladás esetén ajánlják.

Nem igazán lehet megválaszolni azt a kérdést, hogy melyik a jobb és hasznosabb. Minden a személy preferenciáitól függ. A meggy kissé savanykás ízű, míg a cseresznye édes. A cseresznyét előszeretettel tartják télen, mivel alacsonyabb a cukortartalma, és tartósításban nem annyira agyagos.

A meggyek általában kisebbek és oválisabbak, míg a cseresznyék nagyobbak és kerekdedek lehetnek.

A meggy és a cseresznye szezonja is eltérő lehet. Általában a meggyek júniusban érnek be, míg a cseresznyék júliusban vagy augusztusban. Azonban ez is függ a fajtájuktól és a termőhelyüktől.

Mi a különbség a cseresznyefa és a meggyfa között?

A cseresznye akár 10 m hosszú is lehet, a törzs egyenletes, egyenes, az ágak elrendezése többszintű. Az első években kérge vörösbarna, majd ezüstös árnyalatot kap, sok keresztirányú csíkkal. A korona ovális, és az életkorral kúpos.

A meggy gyakran törzs alakban növekszik, néha egy szétterülő fára hasonlít, inkább bokorra emlékeztet. A fajták túlnyomó többsége eléri a 3-4 m magasságot, és csak néhány faj nő magasabbra. A fa törzsét sűrű barna kéreg különbözteti meg, amelyen néha borostyángyanta tűnik ki.

Én a cseresznyére szavazok ugyan, de a meggyet is szívesen fogyasztom. Tegyetek ti is hasonlóan!

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Dolgok, amik a fehérjeszegény diéta hatásai

30 éves korunkig a szervezet gyorsan regenerálja önmagát, 30 év után azonban sokkal könnyebben törnek a csontok, mint gyógyulnak. Hogy erősítheted meg tested vázát? Természetesen kalciummal, amelynek a fehérje a legjobb forrása.

Sör a női és férfi szépségért és fiatalságért

Hogyan fiatalít, szépít? Jótékony az alvásra és az intelligenciára. Hogyan használjuk a sört külsőleg? Kutatási eredmények a sör hatásáról.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!