Menü

Ha változásra van szükséged az életben - ötletbörze

Néha úgy érezzük, elég a megszokásból, itt az ideje változtatni. Ilyenkor nekiállunk szelektálni, elmegyünk a fodrászhoz, új stílust keresünk az öltözködésben vagy otthon, a lakásban. A teljesség igénye nélkül vessünk egy pillantást rá, milyen lehetőségeink vannak, ha vágyunk az életünk javítására vagy csak egy kis rendszerezésre, újdonságra.

Stílusváltoztatás

Legyen szó ruhákról vagy bútorokról, az interneten sok ötletet gyűjthetünk. A Pinterest nagy segítségünkre lehet. Ha éppen költözünk, még több lehetőségünk is van valami újdonságot kipróbálni. Nem szükséges nagy dolgokra gondolni, és a legtöbb eszközt szerencsére használtan is be tudjuk szerezni.

A hűtő és a spájz rendszerezése

Ha legközelebb boltban járunk, érdemes beszerezni néhány új üveg tárolóedényt, amik új színt visznek az otthoni rendszerezésbe. Pakoljuk át a hűtőt és a kamrát, így átnézzük, mink van otthon, megszabadulunk a már lejárt termékektől, kitakaríthatunk, és egy tiszta zugot varázsolhatunk az otthonunkba.

A szoba átrendezése

Egy-két apró új bútordarab – akár használtan – nem nagy költség, de feldobhatja az otthoni környezetet. Azonban nem is muszáj másikat vásárolni. Elég, ha az otthoniakat egy alapos takarításnak vetjük alá, majd átrendezzük a szobát. Ez is új arculatot kölcsönöz a szobának, és új érzéssel tölt el bennünket.

Egy apró terület újradekorálása

Válasszunk ki egy sarkot a házban vagy éppen a teraszunkat, és alakítsunk ki ott egy meditatív sarkot, ami kényelmes, otthonos számunkra, és ahol ki tudunk kapcsolni egy-egy nehezebb nap után.

Tervezzük meg előre a heti menüt!

Nagyon jó spontánnak lenni, de a rohanó hétköznapok során jólesik néha egy kis felkészültség is. Ezért érdemes a hétvége egyik napjából kevés időt arra szakítani, hogy megtervezzük a következő heti főfogásokat, így semmi nem érhet készületlenül. Így könnyebb új fogásokat is kipróbálni.

Alakíts ki egy új szokást!

Egy-egy új szokáshoz sok ismétlés szükséges. Határozzunk el valamit, és csináljuk következetesen 30 napon keresztül. Ez kimozdít minket a komfortzónánkból, és segít az egészséges új szokások kialakításában is.

A reggeli rutin átalakítása

Számomra nagyon fontos a reggeli rutin: hogy kiszámítható legyen, és fel is töltsön, ezáltal energikusan kezdhessem az új napot. Ha vannak olyan szokásaink, amik régóta a reggeli rutin részét képezik, pedig nem vagyunk velük megelégedve, itt az ideje, hogy kitartással kiiktassuk őket, és a helyére mást építsünk be. Például a közösségi média reggeli csekkolása helyett olvashatunk néhány oldalt az aktuális könyvünkből, vagy vezethetünk hálanaplót, de az is remek, ha a csendet hallgatjuk egy csésze tea társaságában.

Randi

Vigyük el magunkat egy randira! Öltözzünk fel szépen, sminkeljünk, csináljuk meg a hajunkat, vásároljunk virágot, egy doboz csokit, vagy valamit, aminek általában nagyon örülünk, és üljünk be egy kávézóba sütizni, kávézni, vagy egy étterembe vacsorázni. Fontos, hogy saját magunk számára is értékesek legyünk, és magunkért tegyünk meg dolgokat, ne másokért. Hallgassunk a saját véleményünkre!

Életmentő tanácsok! De szó szerint

Szó szerint életmentő tanácsokat hoztam a kánikula beköszöntével, kérem szívleljék meg ezeket a sorokat és legyünk felelős szülők, felelősségteljes autósok és gazdik!

Az énidő nem önzőség

Az egyéni boldogság megjelenésével egyre lényegesebbé vált a személyes jólét. Olyannyira fontossá, hogy ma már az önmagunkkal való foglalkozás adja társadalmunk alapját. Az énidő napjainkban divatos kifejezés, sok helyen látjuk, de általában elsiklunk felette. Sokan azt gondolják, hogy elegendő időt töltenek el saját testi-lelki egészségük ápolásával, de ez egy jóval hosszabb folyamat tud lenni, mint a pillanatnyi pihenés.

Mit vigyünk magunkkal és mire figyeljünk túrázáskor?

A túrázás, kirándulás, terepfutás hasznos szabadidős tevékenység és egészséges időtöltés. Sokan nem tudják pontosan, hogy miket kell pakolni a hátizsákjukba, mire kell figyelni, ezért mai cikkünkben tanácsokat hozunk, hogy mi is szükséges egy ideális túrázáshoz.

Hogy közlekedjen a gyerek?

Mire figyelsz, ha átkelsz az úttesten? Hogyan közlekedsz biciklivel? Melyek a fényvisszaverő eszközök? Miért kell bekötni a biztonsági övet? Kinek van elsőbbsége és leginkább: tudod mitől véd meg a bukósisak? Ezeket a kérdéseket nyugodtan tegyük fel gyermekeinknek és tanítsuk őket tudatos közlekedésre!

Milyen munka illik hozzám?

A karrier életünk fontos meghatározója, amely szinte minden életszakaszunkat befolyásolja. Felnőttkorban időnk jelentős részét munkánkkal, munkatársainkkal töltjük, és az általunk végzett tevékenység erősen alakítja mindennapjainkat, életstílusunkat, felfogásunkat, és személyes kapcsolati hálónkat is. Nem véletlen, hogy már egészen kicsiként felteszik a kérdést, hogy “mi leszel, ha nagy leszel”.