Menü

Méregtelenítő csodaszer

  • Dátum: 2013.04.16., 23:39

A Psyllium Huskot, magyarul az útifű maghéjat csak kevesen ismerik, pedig az egyik legtökéletesebb méregtelenítő szer, ami csak a létezik ezen a bolygón.

Az emésztőrendszer hatékony működése elképzelhetetlen a megfelelő mennyiségű rost (napi 25 gramm), illetve folyadék (napi két liter) nélkül.

Sokan erről megfeledkeznek, ráadásul a rengeteg finomított élelmiszer, a sok tartósítószer, a különböző adalékanyagok, ízesítőszerek is gátolják a belek hatékony és helyes működését. Pedig a rostok segítik a salakanyagok gyors távozását a szervezetből, és egy szennyezett, „bedugult” emésztőrendszer akár különböző betegségeket is okozhat.

Az útifű maghéj ezen segít igen egyszerűen, ugyanis folyadékkal érintkezve mintegy hússzorosára képes megdagadni, s ez a megduzzadt, zselés anyag mindenféle lerakódott salakanyagot kiszed a bélredőkből, s minden oda nem illő dolgot eltávolít a bélfalakról, a belekből. Ezzel együtt megkíméli a bélbolyhokat és nyugtató hatással van az érzékeny belekre, amit a búza és egyéb gabonák rostjai alaposan kidörzsölhetnek.

Hasmenés esetén magába szívja a felesleges és felgyülemlett folyadékot, székrekedéskor pedig a zselés anyag lágyítja a székletet, illetve az útifű nyomást gyakorol a bélfalra, ami segíti, fokozza a bélmozgást.

Összességében az útifű maghéj nem felszívódó rostként segít visszaállítani a bélrendszer helyes működését és mozgását.

Az útifű maghéjat a reggeli és az esti étkezés előtt fél órával kell fogyasztani. Az elkészítése igen egyszerű, két deciliter vízbe, gyümölcslébe, esetleg joghurtba kell két teáskanálnyi magot összekeverni, majd gyorsan meginni, hogy a zselésedés már a szervezetben menjen végbe.

Fotó: betegsegeinkesgyogyitasuk.network.hu

Mi az az unami?

Az elnevezést az "ötödik" íz koncepciójának egyik megalkotója és propagátora, Ikeda Kikunae javasolta a huszadik század elején. Az umami tulajdonképpen egy aminosav, az L-glutamát íze, más ízmolekulákkal társulva fokozza azok intenzitását és az ízlelőbimbóra gyakorolt hatását.

Súlyproblémák és jojó-effektus

Aki fogyókúrázott már valaha, hallott már a jojó-effektusról, de mi állhat a hátterében, mi történik ilyenkor a testünkkel és mi a megoldás arra, hogy elkerüljük?

A sokoldalú rozmaring

A rozmaringot legtöbbünk a konyhából ismeri, azonban ez a növény igencsak sokszínűen felhasználható. Azon kívül, hogy isteni fűszerként funkcionál húsokhoz, gyógynövényként is nagyon régóta ismert, belsőleg és külsőleg is alkalmazható sokféle egészségügyi probléma esetén.

Melyik sófajta a legegészségesebb?

Bár fontos a szervezetünknek, nagy mennyiségben mégsem ajánlott a fogyasztása. Miért van ez így, és melyik fajta mire való, melyiket érdemes fogyasztani? Nézzük a legegészségesebb sófajtákat!

Mit kell tudni az inozitról?

Az inozit a B-vitaminok csoportjába tartozik, melynek szorongásoldó hatást tulajdonítanak, és egyes vélemények szerint kiváló altatószer is. Szerepe van az idegek ingerület-továbbításában és a zsírok szervezeten belüli transzportjában. Szöveteinkben, például a májban, a vesében glükózból (szénhidrátból) keletkezik. Nagy mennyiségben tárolja a gerincvelő, az az agyfolyadék, az agy, innen erős leterheltség mellett felhasználásra kerül.