Menü

Barbi edzésnaplója 4.

  • Dátum: 2013.05.07., 09:44

Késve bár, de törve nem, az edzést rendesen megcsináltam, csak a jelentéssel maradtam el. A hét jelszava a kitartás volt.

A keddi edzést már nagyon vártam. Egyre jobban érzem magam a bőrömben, és ezt már mások is észreveszik. Nem csak a testem változik, de a lelkem is. Többet mosolygok, önfeledten tudok nevetni, és nem szontyolodok el, ha tükörbe kell néznem. Azt hiszem, ez a legjobb eddig, ami történhetett. Na de elég a lelkizésből, komoly edzések vannak, amihez aztán tényleg kell a kitartás.

Azt eddig is gondoltam, hogy a kifújt levegő fontos, és bevallom, kicsit elmosolyogtam magam, mikor a kondiban mindenki csak fújtatott. Hát, kedden megtanultam, hogy igenis lényeges, hiszen így még jobban a tudtára adhatom testemnek, hogy most egy kicsit szusszanunk. Ráadásként még erőt is ad a folytatáshoz.

Az edzés nagy részét egy swing challenge tette ki, ami arról szólt, hogy egy percen keresztül, fokozatosan növekvő ismétléssel kellett swingeket csinálni. Ami maradt az egy percből, az volt a pihenő. Így sikerült körülbelül 400 swinget összehoznom, no meg másnap egy kis has-, comb-, és popsi izomlázat. Az utolsó pár körben már csak ez a jel mondat motoszkált a fejemben: „Akkor jó, ha fáj és akkor fáj, ha jó!”. Persze ez kizárólag a fáradtságra értendő, ha valamelyik gyakorlat közben komoly fájdalmat észlelsz, azonnal abbahagyod a gyakorlatot és szólsz az edzőnek!!!

Péntekre már nem kaptam ilyen kemény kiképzést, (sajnos), a törököt gyakoroltam súllyal illetve a cleant, ami végül is egy kezes felhúzás, de mégsem, mert nem a bicepsszel kell felhúzni a súlyt, hanem a swingből már jól ismert, comb-has-popsi-csípő kombóval. Bevallom, ez még annyira nem megy, túl nagy ívben hozom fel a súlyt. Hogy segítsek magamnak, előtte szoktam csinálni pár swinget, hogy az alap mozdulat meglegyen.

Tudom, hogy már mindenki tűkön ül az adatokért, úgyhogy nem húzom tovább az időt:
comb: 48,5 cm
has: 75,5 cm
csípő: 86,5 cm
kar: 28 cm

Bár a változás szemmel látható, azért le is írom. A combomból 2,5 cm ment le, hasból és csípőből másfél centi, karból egy centi. Juhúú! :)

Az edzőm látja a lelkesedést és kitartást, úgyhogy úgy döntött, beiktatunk plusz egy hétvégi edzést, így remélem még hamarabb elérem a célom, úgy érzem a kitartás meg van hozzá. Fejlemény még, hogy a 6 kg-os bellt, lecseréltem 8-as ra, és így egy hét után azt mondom, kezdem megszokni a változást.

A hétvégén még most nem volt edzésem, úgyhogy maradt a görkori, de mivel majdnem az egész hétvégén dolgoztam, így csak egy gyors 7 km fért bele, de már tervezzük a görkoris hétvégét, ami jó 80 km-es lesz majd, arról, ígérem, külön beszámolót készítek :) .

Fotó:
kettlebell.hu

A visszahízás okai

A fogyókúrázók klasszikus, 22-es csapdája előbb-utóbb minden fogyni vágyót utolér. A jelenség maga arra utal, hogy a diétázók eleinte gyors fogyásnak indulnak, majd - a fogyókúra abbahagyását követően - visszatérnek eredeti súlyukhoz. (Vagy rosszabb esetben akár plusz kilókkal is gyarapodhatnak.)

Jelek, hogy nem mozogsz eleget

Mozogsz eleget a hétköznapokban? Mikor néztél rá utoljára a telefon lépésszámlálójára? Meglepetten tapasztalhatod, hogy akár még a néhány ezer lépést sem éri el a napi teljesítményed, nemhogy a szakemberek által javasolt minimum 10 ezer lépést. Mi a helyzet a testmozgással? Van olyan edzésforma, amit szívesen végzel?

Mire utalhat a hirtelen fogyás?

Manapság nagyon sok ember túlsúllyal küzd, és minden vágya az, hogy gyorsan lefogyjon. A nagyon gyors súlyvesztés még akkor sem jó, ha ezt akarattal tesszük karcsúságunk érdekében. Sokkal nagyobb lehet azonban a baj, ha a fogyás akaratunktól függetlenül, változatlan étrend mellett következik be.

4 tipp gyors fogyáshoz

Nyaralásra vagy különleges eseményekre, mint esküvőre, esetleg egy versenyre bizony előfordulhat, hogy kevés idő alatt kell leadni néhány felesleges kilót. Ugyanakkor a gyors fogyás nem feltétlenül a legjobb módja a súlyvesztésnek, ha valóban tartós eredményt szeretnél elérni, hiszen ezek a diéták tápanyaghiányra apellálnak, amit a szervezet később visszakövetel.

Testzsír csökkentés okosan - Erre figyelj!

Testünk az energiát alapvetően zsírban vagyis testzsírban tárolja. Így kijelenthető, hogy a magas testzsírarány vagyis testzsírszázalék, krónikus energiatöbbletet jelent. Ennek oka, hogy több energiát viszünk be, mint amennyit testünk felhasznál, eléget. Ezt érdemes tovább fejtegetni, mivel ilyenkor jön az egyél kevesebbet, mozogj többet javaslat, ami nem mindig célravezető. Van ugyanis aki ehet bármennyit, nem hízik, míg más akkor is hízik, ha ránéz az ételre, pedig még mozog is.