Menü

Barbi edzésnaplója 11.

  • Dátum: 2013.07.01., 16:14

Tudom, megint elcsúsztam…Sajnos beteg is voltam, így egy hét edzés is kimaradt. Szerencsére erőben és külsőben nem látszik.

Még a betegség előtt viszont még meghajtottam magam. A keddi edzésen rengeteg swinget csináltunk, az egész edzés csak erről szólt. Kétkezes-egykezes, dupla. Lépcsősen emelkedős, tabata, volt minden, mi szem-szájnak ingere. A legdurvább az volt, mikor elkezdtük az egykezes swinget, mindkét oldalra 10-10, aztán jobb oldalra 8, balra 12, majd 6-14 egészen 0-20-ig, úgy, hogy 15 mp munka, 15 mp pihenő. Ha a munka alatt nem tudtad befejezni, akkor a pihenő időben csináltad tovább. 0-20 után pihenő, aztán csere, akkor a jobb oldalra növeltük az ismétlésszámot értelemszerűen. Hát…másnap nehéz volt fogat mosni :).

Pénteken sem volt könnyebb, nem csak a gyakorlatok miatt, hanem a forróság miatt. Egyszerűen semmi levegőnk nem volt, kint vagy 40 fok, szelőztetni esélytelen. Folyt rólunk a víz, ami persze nem baj, csak mikor az ember már szédül az oxigén hiánytól, az kicsit rossz. No de, gyorsan lerendeztem a hisztit, aztán csináltam is tovább a gyakorlatokat, amik általában guggolás, egykezes swing, clean és nyomás volt. Az edzés végén megpróbálkoztam 8 kilóval csinálni a szakítást, és meglepetésemre egész jól ment :). Nem szabad félni a súlytól, ez a titka. A súly növelésével Te is fejlődsz és nem leszel Gyurma Gyuri.

Az adatok:
Adatok:
Comb: 43 cm
Has: 71 cm
Csípő: 85 cm
Kar: 26 cm

Ahogy látjátok szépen mennek a centik, amit viszont én látok, hogy egyre jobban kezdek izmosodni. Persze mivel még van rajtam felesleg, ez csak feszítésnél látszik, de érzem is és jó is, és nem akarom abbahagyni.

Fotó:
pixabay.com

A visszahízás okai

A fogyókúrázók klasszikus, 22-es csapdája előbb-utóbb minden fogyni vágyót utolér. A jelenség maga arra utal, hogy a diétázók eleinte gyors fogyásnak indulnak, majd - a fogyókúra abbahagyását követően - visszatérnek eredeti súlyukhoz. (Vagy rosszabb esetben akár plusz kilókkal is gyarapodhatnak.)

Jelek, hogy nem mozogsz eleget

Mozogsz eleget a hétköznapokban? Mikor néztél rá utoljára a telefon lépésszámlálójára? Meglepetten tapasztalhatod, hogy akár még a néhány ezer lépést sem éri el a napi teljesítményed, nemhogy a szakemberek által javasolt minimum 10 ezer lépést. Mi a helyzet a testmozgással? Van olyan edzésforma, amit szívesen végzel?

Mire utalhat a hirtelen fogyás?

Manapság nagyon sok ember túlsúllyal küzd, és minden vágya az, hogy gyorsan lefogyjon. A nagyon gyors súlyvesztés még akkor sem jó, ha ezt akarattal tesszük karcsúságunk érdekében. Sokkal nagyobb lehet azonban a baj, ha a fogyás akaratunktól függetlenül, változatlan étrend mellett következik be.

4 tipp gyors fogyáshoz

Nyaralásra vagy különleges eseményekre, mint esküvőre, esetleg egy versenyre bizony előfordulhat, hogy kevés idő alatt kell leadni néhány felesleges kilót. Ugyanakkor a gyors fogyás nem feltétlenül a legjobb módja a súlyvesztésnek, ha valóban tartós eredményt szeretnél elérni, hiszen ezek a diéták tápanyaghiányra apellálnak, amit a szervezet később visszakövetel.

Testzsír csökkentés okosan - Erre figyelj!

Testünk az energiát alapvetően zsírban vagyis testzsírban tárolja. Így kijelenthető, hogy a magas testzsírarány vagyis testzsírszázalék, krónikus energiatöbbletet jelent. Ennek oka, hogy több energiát viszünk be, mint amennyit testünk felhasznál, eléget. Ezt érdemes tovább fejtegetni, mivel ilyenkor jön az egyél kevesebbet, mozogj többet javaslat, ami nem mindig célravezető. Van ugyanis aki ehet bármennyit, nem hízik, míg más akkor is hízik, ha ránéz az ételre, pedig még mozog is.