Menü

Testesebb krémek kellenek

Az őszi, hideg, szeles időjárás új kihívások elé állítja arcbőrünket. Több tápláló anyagra és gondoskodásra van szüksége, mint nyáron. Mit tegyünk, hogy megóvjuk bőrünk, arcunk szépségét?

A hűvösebb és igen változékony időjárás komoly hatással van a szervezetünkre kívül és belül. A belső tünetek egyike a fáradékonyság és lustaság. A külső tünetek közül pedig az arcbőr szárazságát, a száj kicserepesedését említhetnénk. Éppen ezért a bőrünk, az arcunk, az ajkaink fokozott figyelmet igényelnek.

Nem árt, ha szakember segítségét kérjük annak érdekében, hogy megtudjuk, pontosan, milyen bőrtípusba is tartozunk. Egy precíz bőrdiagnózis után akár otthon is elvégezhetjük a szükséges teendőket, de a legjobb kozmetikusra bízni az arcunkat.

A nyár, a napsütés okozta károkat, a barnaság fakulását, a bőrhámlást alapos bőrmegújító, regeneráló kezeléssel tudjuk enyhíteni, eltüntetni. A legfontosabb, hogy mielőtt bármihez kezdenénk, tisztítsuk meg az arcunkat, nyakunkat, dekoltázsunkat lúgmentes, pH semleges kozmetikummal. Ezután következhet a bőrradírozás, szaknyelven peelingezés. Ennek segítségével lekoptathatjuk a nyáron felvastagodott bőrt, eltávolíthatjuk az elhalt hámsejteket, szinte megkönnyebbül, fellélegzik a kezelt terület. A tonizálás a következő lépés, amely során a bőr pH-ját visszaállítjuk. Ilyenkor a szakember, érfalerősítő, antioxidáns, vitaminokban és tápanyagokban gazdag, nyugtató és regeneráló készítményeket visz fel a bőrre. Otthon hasonló hatást a különböző pakolások segítségével tudunk elérni. Érdemes, hetente, kéthetente pakolásokkal segíteni az arcbőrünket.

A napi teendők közül nem maradhat ki a napi kétszeri arckrémezés is. Nappal inkább hidratáló jellegű, könnyedebb krémek ajánlottak, míg éjszakára nehezebb, zsírosabb készítményeket vigyünk fel.

Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy az alapozó is megvédi a bőrünket az időjárástól. A hidegebb évszakokban a magasabb olajtartalmú, kompakt és folyékony alapozók használata ajánlott.

A szájápolásról sem szabad megfeledkeznünk, az algát és hialuronsavat tartalmazó ajakápolókkal tudunk igazán jó hatást elérni.

Ahhoz, hogy tartósan megőrizhessük bőrünk rugalmasságát, szépségét, fontos, hogy ne csak krémek segítségével hidratáljuk, hanem fogyasszunk elegendő ásványvizet, naponta legalább két litert, ősszel és télen is.

Fotó:
pixabay.com

Ösztrogén dominancia a változókori panaszok hátterében

Nők sokasága szenved a menstruációt megelőző panaszoktól, amiket premenstruációs szindrómának nevezünk, viszont kevesen gondolnak hormonháztartásuk más jellegű felborulására, amit az ösztrogén dominancia okozhat.

A homályos látás gyakori okai

Homályos látás esetén a látott dolgok nem tűnnek tisztának. Egyszerre tapasztalhatja mindkét szemen vagy csak az egyiken, attól függően, hogy mitől alakult ki. Előfordulhat, hogy minden, amit lát, homályos lesz, míg néha csak a látómező egy része tompa. A tünet fennállása esetén hunyorítással válhatnak élesebbé a dolgok.

A fènyérzèkeny szem okai

A fényérzékeny szem, az idegek ingerlése maga a látás jelensége – de ha az bizonyos fényérzékenysèg pontosabban hasító fájdalmat jelent, akkor már baj van. Nem tekinthető jó jelnek, ha valaki legszívesebben egész nyáron az árnyékba húzódna. Ki kell deríteni , hogy mi húzódik. háttérben!

Alvásproblémák elleni gyógynövények

A felborult cirkadián ritmus hosszú távon nem csupán koncentrációzavarokhoz vezethet, de akár még a rákos daganatok növekedését is elősegítheti. Azt eddig is tudni lehetett, hogy a sok éjszakázással járó munkahelyek nagyon egészségtelenek, hiszen felborítják a biológiai órát, csökkentik a melatonin-termelés hatékonyságát, és az is köztudomású, hogy a hét közben kihagyott alvásidőt sajnos nem lehet hétvégénként bepótolni.

Skinimalizmus – minimalista bőrápolás

Rengeteg trend létezik bőrünk ápolására, mindenki kedvére válogathat közülük, hogy számára melyik a legmegfelelőbb, de mi van azokkal, akik már szinte elvesztek a kínálatban
és nem vágynak órákig tartó rutinra? Na, akkor figyelem, itt a megoldás!