Menü

ThétaHealing – Gondolatcsere spirituális pszichológiával

„Kipróbáltuk” rovatunkban ismét egy lelki segítő módszert teszteltünk, amely közelebb visz minket a belső valónkhoz, segít minket az önismeretben, és megmutatja, hogy bizonyos élethelyzeteink, vagy nézőpontjaink milyen múltbéli élményeken, történéseken alapulnak. A ThétaHealing segít, hogy negatív gondolatainkat magunk mögött hagyjuk, és pozitívakra cseréljük.

A módszer azt vallja, hogy a Teremtő segítségét hívjuk ehhez a gondolatcseréhez, valamint ahhoz, hogy válaszokat találjunk a fontos kérdésekre. Nem kell azonban hívőnek lenni ahhoz, hogy valaki hatékonyan kipróbálja ezt a segítő módszert. Hívhatjuk akár Istennek, Univerzumnak, vagy felsőbb erőnek, nem ezen van a hangsúly. A lényeg csak az, hogy nyitottak legyünk, és valóban változtatni akarjunk. A módszer révén úgynevezett Théta szintre visz minket a konzulens, ez az alváshoz, vagy a meditatív, transzállapothoz hasonló szint, ahol képesek vagyunk elérni a tudatalattinkban rejtőző információkat.

Ezért a gyakorlatban hasonló dolgokat hívhat elő egy ThétaHealing konzultáció, mintha pszichológushoz mennénk, csak gyorsabban, mivel ebben az állapotban egyszerűbben érjük el a mélyen bennünk lakozó, nem tudatos emlékeket, gondolatokat. Akinek ismerős az agykontroll technika, annak érdekesség lehet, hogy a théta szint az alfa alatti állapot. Ezen szint a legalkalmasabb arra, hogy gyógyítsuk önmagunkat, és felszínre hozzuk a ránk ható, és mélyben szunnyadó emlékeket, gondolatokat, érzéseket.

És hogy hogyan működik egy ilyen konzultáció? Nem kell megijedni tőle, egyáltalán nem bonyolult. A segítő leül velünk szemben elég közel, és a kezeinket az ő kezeire helyezzük. Ezzel egy közös erőtér alakul ki közöttünk. Becsukjuk a szemünket, és nem kell mást tennünk, mint az iránymutatása szerinti dolgokat elképzelnünk, majd válaszolnunk a kérdéseire. Nem kell túlgondolni a válaszokat, egyszerűen csak mondani azt, ami először eszünkbe jut. Itt nincs rossz, vagy helytelen, oda nem illő válasz. Érdekes módon magától kikristályosodik, hogy mely gondolatok, emlékek azok, amik akadályozzák a jelenlegi életünket, a fejlődésünket, a továbblépésünket, hogy mik lehetnek azok a tudatalattiban rejlő dolgok, amik most is hatással vannak a mindennapjainkra, és problémákat okoznak. Végül  a konzulensünk segít, hogy a negatív gondolatokat pozitív gondolatokra cseréljük, és le tudjuk tenni a minket gátló, visszahúzó emlékeket, érzéseket, magunk mögött tudjuk hagyni azt, ami már nem szolgál minket.

Négy szint van, amellyel a ThétaHealing módszer dolgozik, és mind a négy szinten segít pozitív, minket szolgáló irányba fordítani a gondolatainkat. A Lényegi Szinten a tapasztalataink, megszerzett információink laknak, ezek nagy részét gyermekkorunkban, főként 2-7 éves korunk között gyűjtöttük össze. Genetikai Szinten magunkban hordozzuk az őseink élményeit, tapasztalatait, a sejtjeinkben eltárolódnak ezek az információk, melyek ezáltal az egészségünkre is hatással lehetnek. Történelmi Szinten a saját népünk élményeit, szokás- és hitrendszerét, kollektív tudatát hordozzuk magunkban, melyek szintén hatással vannak ránk. A Lélek Szintjét pedig talán kevésbé kell magyarázni: itt tárolódnak az érzéseink, ez adja a lényegünket, az önvalónkat.

Ez a módszer tehát abban különbözik sok másiktól, hogy tudatosan foglalkozik az összes szinttel, nem csupán a lélekkel, vagy nem csupán a lényegi szinttel, ugyanis sok segítő módszer „csak” erre alapoz. Ami szintén nagyon hasznos (a lélekkel foglalkozni kell!), de ezáltal egy komplexebb segítségnyújtással találkozhatunk a Thétában.

Jó fejtegetést kívánunk mindenkinek, aki szeretné kipróbálni ezt az érdekes belső utazást! 

Fotó:
pixabay.com

Flegmatikus személyiség jellemzői

A flegmatikus személyiség konfliktuskerülő, nyugalmas, rohanástól és feszültségektől mentes életmódot folytat, s mindent elkövet azért, hogy ezt meg is őrizze. Soha nem száll szembe senkivel, egyszerűen csak úgy alakítja az életét, ahogy az neki jó legyen.

Önmagunk alábecsülése pusztító szokás

A pszichológiában az atelofóbia egyfajta attitűd, amely gyakran előfordul, de szinte mindig nem tulajdonítanak kellő jelentőséget, mert fokozatosan normalizálódik. Ez a szakzsargon jól példázza a folytatás mechanizmusát alábecsüld magad vezet a pusztító szokás ami kóros viselkedéshez vezethet.

Mi az a Rebecca szindróma?

A pszichológiában hívják így azt a jelenséget, amikor a partnerünk vagy házastársunk exével szemben féltékenységet érzünk, ez a Rebecca-szindróma.

Az érzelmi intelligencia fontossága, fejlesztése

Egyre többet hallani az érzelmi intelligenciáról. Ha eddig nem volt fontos számunkra az érzelmi intelligenciánk és/vagy nem tudtuk, hogyan lehet fejleszteni, továbbá érdekel bennünket, hogy mely csillagjegyek jók kiugróan ezen a téren, akkor érdemes elolvasni erről szóló mai cikkünket.

A kényszerbetegségek okai

A kényszeres páciensek tolakodó gondolatokat élnek meg, melyek szenvedést okoznak és amelyeket más gondolatokkal vagy tevékenységekkel (kényszercselekedetekkel) próbálnak elnyomni vagy semlegesíteni.