Menü

Bach-virágterápia – gyógycseppek a léleknek

Hallott már a csodálatos Bach-virágterápiáról? A vadvirágokból nyert cseppekkel különböző lelkiállapotokat lehet kezelni, és ezzel gyógyítani a testet és a lelket. Az esszenciák 38 csodálatos növényből készülnek, mellékhatásoktól mentesek, és felnőtteknél-gyerekeknél egyaránt alkalmazhatóak.

Az angol Dr. Edward Bach találta fel a módszert, amikor olyan homeopátiás szereket akart kikísérletezni, amelyek egyszerűen, szájon át bevehetőek injekciók helyett. Könyvében rávilágított a boldogság és az egészség szoros kapcsolatára, és arra, hogy a betegség egy lehetőség az ember kezében, hogy észrevegye: tévúton jár, és eltávolodott céljaitól, erényeitől. Véleménye szerint pedig minden bennünk rejlik, ami szükséges a helyes útirány megtalálásához és a gyógyuláshoz.

Erre szabva fejlesztette ki a kedélyállapotokra szabott cseppjeit, mivel úgy vélte – helyesen, hogy minden betegség lelki eredetű. A Bach-virágterápiában így nem különböző betegségekre, vagy szervekhez kapcsoltan találunk esszenciákat, hanem azt kell megvizsgálnunk, hogy milyen élethelyzetekkel, lelki problémákkal, hangulatokkal küzdünk, és ehhez lehet társítani a vadvirágokból készült cseppeket. Néhány érdekes példát kiragadva találunk belőlük önbizalomhiányra, döntésképtelenségre, levertségre, hárításra valót. Így hát a segítségével könnyebben képessé válhatunk a harmonikus, békés és nyugodt lelkiállapot elérésére.

Hogy kinek milyen cseppek szükségesek, abban szakember tud segíteni, valamint kineziológiai teszttel, továbbá a Bach-virágterápia a mindennapokban c. könyv segítségével világíthatunk rá. A cseppeket sokszor kiegészítő kezelésként alkalmazzák, bármilyen más terápia mellett kiválóan használhatóak. Nincs semmiféle allergiás mellékhatásuk, mert nem tartalmaznak virágport. Még túladagolni sem lehet, így sok esetben gyerekeknél is használják. Hasznosságuk éppen ezért is bizonyított, mert a kicsiknél is bizonyított a pozitív hatásuk, ahol a placebo hatás még nem érvényesülhet. A cseppek alkalmazása nagyon egyszerű: vízhez kell adni akár naponta többször, és ezt meginni. Egyszerű és nagyszerű, szó szerint gyógyír a léleknek!  

Fotó:
pixabay.com

Flegmatikus személyiség jellemzői

A flegmatikus személyiség konfliktuskerülő, nyugalmas, rohanástól és feszültségektől mentes életmódot folytat, s mindent elkövet azért, hogy ezt meg is őrizze. Soha nem száll szembe senkivel, egyszerűen csak úgy alakítja az életét, ahogy az neki jó legyen.

Önmagunk alábecsülése pusztító szokás

A pszichológiában az atelofóbia egyfajta attitűd, amely gyakran előfordul, de szinte mindig nem tulajdonítanak kellő jelentőséget, mert fokozatosan normalizálódik. Ez a szakzsargon jól példázza a folytatás mechanizmusát alábecsüld magad vezet a pusztító szokás ami kóros viselkedéshez vezethet.

Mi az a Rebecca szindróma?

A pszichológiában hívják így azt a jelenséget, amikor a partnerünk vagy házastársunk exével szemben féltékenységet érzünk, ez a Rebecca-szindróma.

Az érzelmi intelligencia fontossága, fejlesztése

Egyre többet hallani az érzelmi intelligenciáról. Ha eddig nem volt fontos számunkra az érzelmi intelligenciánk és/vagy nem tudtuk, hogyan lehet fejleszteni, továbbá érdekel bennünket, hogy mely csillagjegyek jók kiugróan ezen a téren, akkor érdemes elolvasni erről szóló mai cikkünket.

A kényszerbetegségek okai

A kényszeres páciensek tolakodó gondolatokat élnek meg, melyek szenvedést okoznak és amelyeket más gondolatokkal vagy tevékenységekkel (kényszercselekedetekkel) próbálnak elnyomni vagy semlegesíteni.