Menü

A mami tudja, mi a legjobb nekem

  • Dátum: 2015.02.24., 08:50

A körömvirág méltán híres gyógyerejéről. A régi népi bölcseknek igaza volt: ez az egyik legtökéletesebb bőrápoló és regeneráló szer. Nem véletlen, hogy a különleges felfogásban dolgozó német cég, a Weleda is körömvirág, azaz calendula alapú babaápoló termékeket készít. A gyógynövényeket saját biodinamikus kertészeteikben, szigorúan ellenőrzött feltételek mellett termesztik, és rendkívüli odafigyeléssel készülnek el a legkisebbek számára szánt ápoló kozmetikumok.

Amikor egy nő édesanya lesz, biztos, hogy az a legfőbb gondolata, hogy mindenből a legjobbat adja gyermekének. Legyen tökéletes az ágy, pihe-puha a takaró, kedvesek a dekorációk, kényelmesek a kis rugdalózók, megfelelőek a pelenkák és kényeztetőek a kozmetikumok. Persze, ilyenkor egymás után jönnek a jó tanácsok, hogy kinél mi vált be, de azt valószínűleg mindenki tudja, hogy egy újszülött esetében különösen az a fontos, hogy minél természetesebb, minél jobb minőségű legyen minden, ez vonatkozik a babaápoló kozmetikumokra is.

 „A mami tudja, hogy mi a legjobb nekem” – bár a babák ezt még nem tudják kimondani, de a boldog, mosolygós baba ilyenkor is visszaigazolás arra, hogy jó volt a választás. A Weleda babaápolási termékek segítségével már az első napoktól kezdve a legjobb minőséggel, a tiszta természettel ajándékozzák meg az édesanyák gyermeküket. A termékcsalád alapjául az ellenőrzött biotermesztésből származó, kézzel gyűjtött körömvirág (Calendula) szolgál, mely a bőrre nyugtató, regeneráló hatással van. A calendula, azaz az orvosi körömvirág egynyári növény, a népi gyógyászat egyik igazi kincse, amelynek szárát, levelét, virágát és illóolaját egyaránt hasznosítják. Kitűnő gyulladáscsökkentő, hámosító, bőrápoló, regeneráló hatású. Így a bababőr igazi kényeztetője lehet. A tiszta növényi olajok gyengéden ápolják a bőrt, segítenek a kisgyermek számára különösen fontos meleg burok megtartásában. Jól felszívódnak, és értékes anyagaikkal táplálják a bőrt. A Weleda-babaápolók nem tartalmaznak mesterséges illat- és színezőanyagokat, tartósítószereket, és mentesek a kőolajszármazékoktól is.

Vegyük is végig, mi minden kell a baba-összkomforthoz! Kell tusfürdő és sampon, persze calendulás, amely tetőtől talpig gyengéden tisztítja és ápolja a baba finom bőrét és haját. A biotermesztésből származó körömvirág megnyugtatja a bőrt, a bio mandula- és szezámolaj hidratálják, és védik a kiszáradástól. Jó, ha van kéznél calendula arckrém, amely szintén körömvirág kivonattal, valamint bio mandulaolajjal támogatja a bőr természetes funkcióit. Természetesen gondolni kell a pelenkázás kellemetlen következményeire is, a pelenkakiütések ellen kiváló a calendulás babakrém, hiszen megbízható és tápláló védelmet biztosít a rendkívül érzékeny, irritált bőrnek. A tiszta méhviasz természetes védőfilmet képez a bőrön, amely meggátolja a kisebesedést és a bőr nedvesedését a pelenkával fedett részeken anélkül, hogy a bőrlégzést megakadályozná. Ne feledkezzünk el a babaolajról sem, amely pelenkacserénél, illetve fürdetés után a baba popsijának és testhajlatainak tisztítására, ápolására szolgál. Véd a kiszáradástól, a bőrön jól felszívódik. 

Ha igazán kényeztetnénk a babánkat, jól jöhet a calendulás krémfürdő is. A bio mandula- és szezámolajnak köszönhetően a bőr puhává és rugalmassá válik. Megőrzi és táplálja a bőr természetes védőrétegét, és véd a kiszáradástól. Remek szolgálatot tehet a babaápoló tej is. Könnyen felvihető, és gyorsan felszívódik.

És akkor vannak olyan kellékek is, amelyek nyugodtan lehetnek anyuka immár óriásivá vált „mamatáskájában”, hiszen útközben is bármikor szükség lehet rá. Ilyen a calendula ápoló krém, ami tényleg Ideális a csecsemő vagy a kisgyermek érzékeny bőrének mindennapi ápolására és védelmére. Nem kevésbé az időjárásbalzsam. A hideg és barátságtalan időjárásban a baba bőrét védi a kiszáradástól, kipirosodástól. 

Íme, hát, készen is van a bevásárlólista: ezek a termékek kerüljenek nyugodtan a babaszoba vagy a fürdőszoba polcaira, biztos, hogy a legjobbat adjuk vele a babának!

További információ: http://weleda.hu/  ill. https://www.facebook.com/WeledaH

Forrás, fotó:
Arteregó

Pollenallergia gyerekkorban: asztmát is okozhat

A gyermekeket érintő, gyermekkorban jellemző allergiás betegségek között vannak olyanok, amik csak kiskorban jelentkeznek, míg mások felnőve is megmaradnak. Hazánkban a gyermekkori allergia előfordulási gyakorisága kb. 6-7%.

Alvás a gyerekkel – együtt vagy külön?

Együtt vagy külön aludjunk? Legyen-e külön szobája a gyereknek? Gyermeket nevelő szülők körében ez az egyik legmegosztóbb kérdés. Két határozottan elkülönülő tábor áll egymással szemben.

Mi az az SZMK és mit takar az OSZSZ?

Általában az első szülői értekezleten október táján kéri fel az osztályfőnök a szülőket, hogy válasszanak maguk közül SZMK azaz Szülői Munkaközösségi tagokat és ugyanezt teszi az ovónő is az ovis szülőin, amikor OSZSZ (Óvodai Szülői Szervezet) tagokat választ.

Mindent a diszprexiáról

A programozott mozgásokban, melyek a csecsemő idegrendszeri érésétől függnek (pl.: kúszás, mászás), általában még nincsenek feltűnő eltérések. Később a kisdedkorban fejlődik a szenzoros érzékelés és integráció (szenzomotorika: az észlelés és a cselekvés egysége). A fejlődési diszpraxia a szenzoros integráció zavarainak egyfajta megnyilvánulása.

Ártalmatlannak tűnő, ám veszélyes dolgok a kiságyban

Lehet, hogy veszélytelennek, ártalmatlannak tűnő játékok és kiegészítők, ám valójában veszélyes dolgok, amiket feltétlen tartsunk távol a kiságytól, mikor a babánkat letesszük aludni.