Menü

Ezt próbáld ki! - görkorcsolya

Szinte alig akad olyan ember, aki ne görkorcsolyázott volna gyerekkorában, a felnőtteken mégis kicsit furcsának tűnik az eszköz. De csak elsőre.

A görkori kiváló, közkedvelt szórakozás a fiataloknak, de ez nem jelenti azt, hogy az, aki kilépett a kamaszkorból már nem is húzhat a lábára ilyen sportszert. Miért lenne ez más, mint mondjuk a bicikli?

Maximum abban más, hogy még nem annyira elterjedt a felnőttek közében, azonban mindenképpen növekvő népszerűségű időtöltésről beszélünk. A görkorcsolyázás, amely remekül formában tart, ugyanis rendkívül sokféle módon űzhető. A sima szabadidős stílus mellett ott van a városi betonon, vagy épített pályákon zajló, lépcsőkön, korlátokon, félcsövekben ugrálós görkori, a gyorsasági forma, valamint ezek mellett még számos más változat, például a görhoki, a görtánc, vagy az óriási sebességű downhill.

Természetesen mindegyik stílushoz hozzá illő, speciális görkorcsolya szükséges és nem szabad megfeledkezni a megfelelő védőfelszerelésekről sem. A sisak, térd és könyökvédő mellett érdemes kesztyűt is beszerezni. A görkorcsolya ugyanis sérülésveszélyes mozgásforma, horzsolások, végtagtörések, zúzódások, agyrázkódás is könnyedén összeszedhető.

Az alapvető technikák elsajátítását követően azonban lecsökken a kockázat, főképp, ha odafigyelünk. A görkorcsolya közlekedési eszköznek is használható, de csak azok számára, akik már túlléptek a kezdő időszakon.

Kemping a kertben

Szeretnéd átélni egy kemping hangulatát, de nincs rá lehetőséged, hogy elutazz otthonról? Rendezz be a kertedben egy sátrat, és éld át otthonról a szabadban töltött éjszaka autentikus hangulatát, az otthon közelségének előnyeivel fűszerezve!

Metamorf masszázs, a testi-lelki felfrissülés

Zöldségeinket megannyi módon fogyaszthatjuk, minél színesebb a tál, annál finomabb és egészségesebb, de ne feledkezzünk meg arról, hogy egyes zöldségek levelei is zamatosak, vitamindúsak és ezerféleképpen felhasználhatóak. Nézzük, mik ezek!

Kreatív szépségápolás házilag

Szereted a bőrödet kényeztetni kicsit, de túl drágának, vagy esetleg természetellenesnek érzed a drogériában kapható termékeket? Semmi probléma, hiszen ezeket a szépségápolási termékeket elkészítheted otthon is, ehhez hoztam nektek néhány ötletet ebben a cikkben!

Miért jógázzunk rendszeresen? Mit takar a nevető jóga?

A “jóga” szó a szanksztrit “Yuj” szóból származik, ami hozzáadást, egyesülést jelent. Energia, erő és szépség hozzáadása a szellemhez, testhez és lélekhez. A jóga valódi értelme nem más, mint az elme lecsendesítése a nyugalom és az önmegvalósítás eléréséhez.

Növények, melyek elűzik a kullancsokat

Egyre több embert fertőz meg a kullancs terjesztette halálos kór hazánkban. Tavaly az év első felében még jóval kevesebb esetet regisztráltak. A Lyme-kórt, amelyet egyes kullancsfajok terjesztenek, egyre több embernél mutatták ki hazánkban.