Menü

4 tuti könyv, ha angolul szeretnél olvasni

Egy idő után az ember hiába jár nyelvtanárhoz, úgy érzi, nem fejlődik. Ha éppen nem jut időnk a nyelvórákra, nyugodtan fordulhatunk a könyvek világa felé.

Shonda Rhimes: A Year of Yes

Ez a könyv egy személyes kedvencem, a Grace klinika (Grey’s anatomy) című sorozat szülőanyjától, aki egy évéről számol be, amelyben az addigi „nem” válaszok helyett igennel válaszolt olyan helyzetekben is, amelyekben előtte nem tette volna ezt. Az életében bekövetkezett változásokról olvashatunk ebben a könyvben. Aki csípi az amerikai angolt, az örömét fogja lelni benne.

Elizabeth Gilbert: Big Magic

Elizabeth Gilbert Ízek, imák, szerelmek című önéletrajzi ihletésű könyvével vált világhírűvé, s azóta karrierje még inkább felfelé ível. Ha az elvárások nélküli kreativitásról és önút keresésről szeretnénk angolul olvasni, ez a könyv szuper választás! Sőt, mivel már magyarul is elérhető, akár olvashatjuk párhuzamosan is, vagy egymás után.

A Flow Book: A Book That Takes Its Time

Ebből a könyvből mindent megtudhattok a ma oly divatos mindfulness hétköznapi alkalmazásáról. Aki imádja a színeket, a papírárut, az apró feladatokat, a könnyed pszichológiai cikkeket és az egyensúly megtalálásához vezető úton kóborol valahol, azoknak tiszta szívvel ajánlom ezt a csodás kép- és színvilággal megáldott könyvet!

Anuschka Rees: The Curated Closet

Kötelező darab minden ruhaimádónak, illetve azoknak, akik szeretik a praktikus, jól kombinálható öltözékeket. Ezt a könyvet nyugodtan tarthatjuk akár a reggeli kávéscsészénk mellett is, mert könnyed olvasmány, mégis szórakoztató, és közben egyszerű praktikákat is elsajátíthatunk annak érdekében, hogy ruhatárunk és a vásárlás többé ne legyen teher a vállunkon. Ugye Neked is van olyan darabod, amit megvettél, mert annyira tetszett, de még sosem volt rajtad?

A fiúk is szomorúak csak nevetnek rajta - A kaszkadőr

A nemrégiben megjelent A kaszkadőr egyfajta bemutatása azon szakmának, ami nélkül a filmezés lehet nem is létezhetne. Az alkotás attraktív akciójeleneteken keresztül bemutatott szerelmi történet, ami közben meglovagolja a retró stílus világát is. Kitekint rengeteg ikonikus 80-as évekbeli alkotásra, és közben nézői szempontból egész végig fenntartja a karakterekért való izgalmat.

Bad Boys - Mindent vagy többet

Michael Bay az első két Bad Boys mozival a 90-es és a 2000-es években is megmutatta, miként kell korhatáros, mégis szórakoztató akció-vígjátékot rendezni. A két főhős, a dumák és a stílus emlékezetessé tették az akkori összképet. 17 évvel később napvilágot látott a Mindörökké rosszfiúk alcímre hallgató, afféle “visszatérés”, immár Bay nélkül. Adil el Arbi és Billal Fallah akkor elkészítették a franchise legsikeresebb darabját, ami után most jött is egy 4. rész, teljesen újult erővel.

A valódi szelíd motorosok kálváriája

A Motorosok egy letűnt korszak tesztoszteronszagú fényképalbumának bűvöletével árulja magát. A színészgárda pazar: a tüneményes Jodie Comer a szerelmes főhősnő, az überkemény Tom Hardy a bandavezér, szexi ösztönember, a vágy tárgya pedig Austin Butler. A rendező Jeff Nichols (Mud, Take shelder) dokumentarista alapossággal mutatja be a valódi „Szelíd motorosokat” azaz egy 60-as évekbeli Chicago-i motorosbanda fénykorát és átfordulását a bűnbe.

A sötétség ébredése – Az akolitus

A Star Wars egyelőre nem tudott elszakadni a Skywalker korszaktól sorozatok szintjén sem, az Andor és az Ahsoka is felidézték azt. A nemrég megjelent Az akolitus a köztársaság fénykorába kalauzolja el a nézőket, és üde színfoltja a Star Wars élőszereplős világának. Kicsit krimi, kicsit fantasy, és persze némi drámával is fűszerezik az alkotást, a kezdés nagyon ígéretes, viszont kérdéses, hogy mit hoz az évad többi része.

Esztétikusan szórakoztató világvége

Talán nem túlzás kijelenteni, hogy a videójáték-adaptációk aranykorát éljük, az utóbbi években kritikai és anyagi sikereket is arattak a különféle videójátékokból készült filmek. Gondolhatunk itt a League of Legends-ből készült Arcane-ra, ami animációs filmként a Netflixen aratott nagy sikert, vagy a Super Mario Bros.-ra. Valamint a Last of Us tavaly évi sikere után meg is érkezett egy újabb posztapokaliptikus játék képernyőre adaptálása a Fallout széria, ami egy fokkal még magasabbra teszi a lécet.