Menü

Az összeköltözés párkapcsolatra gyakorolt hatásai

Az együttélés nem mindig fenékig tejfel. Lesz, mikor totálisan egymás agyára mentek. De nincs menekvés. Ilyenkor, jó, ha vannak szigetek, ahova elvonulhattok és kicsit magatokban lehettek. Lehet ez egy kuckó, vagy az erkély vagy valami zug, amit megbeszéltek, hogy az háború mentes övezet. Kitartás, most jön a java! Ha pedig kiderül az együttélés alatt, hogy mégsem passzoltok össze, az is egy válasz az élettől. El kell fogadni, és nem feladni, hogy találtok egy hozzátok illő társat!

Akármennyire is kellemetlen a téma, már az elején át kell beszélnetek az anyagi ügyeket – közös kasszán éltek-e majd, vagy fele-fele arányban osztoztok meg a háztartás költségein? Van-e olyan dolog, amelyre közösen spóroltok, vagy ezután is külön-külön bankszámlán tartjátok majd a megtakarított összegeket? Ha mindezt nem tisztázzátok már az elején, később komoly viták lehetnek a pénzből: ha te fizetsz mindent, úgy érezheted, párod csak kihasznál, vagy történhet éppen fordítva is.

Attól még, hogy egy lakásba költöztetek, nem kell feladnotok a megszokott programokat, a barátaitokat és a hobbitokat! Ne korlátozd a párod szabadságát, ne kényszerítsd arra, hogy minden este otthon üljön veled – a legtöbb férfi ugyanis azonnal menekülőre fogja, ha úgy érzi, a barátnője miatt nem élheti a saját életét! Továbbra is mindketten ragaszkodjatok az eddigi programjaitokhoz: az esti edzéshez, a hétvégi barátnős traccspartikhoz és a pasis meccsnézésekhez.

Ne hagyd, hogy a szenvedély alábbhagyjon – nem kell magas sarkúban tipegve szervíroznod a vacsorát, de szakadt, kopott otthonkában se mutatkozz a párod előtt.

Maradj mindig pozitív – a lehetőségekhez képest –. Légy türelmes a társadhoz, hogy minél könnyebben vegyétek az akadályokat. Tűzzetek ki közös célokat, legyetek együttműködők. A kommunikáció nagyon fontos. Lényeges, hogy mindent megbeszéljetek egymással, még azokat a dolgokat is, amelyek esetleg apróságnak tűnnek. Állítsatok fel egyszerű szabályokat az együttéléshez: ki megy a postára, ki tartja kézben a bevásárlást, közös vagy külön kasszán lesztek-e, ki fog főzni. Maradj mindig önmagad, ne akarj szerepet játszani, mert az együttélés már nem együttjárás, a maszkok, a felvett szerepek értelmüket veszítik.

Az, hogy egy párkapcsolatban kinek mennyi énidőre van szüksége, egyénenként eltérhet. Az összeköltözés viszont még akár ezt is megváltoztathatja, így érdemes előre szót ejteni arról, ki mennyi közös programot, otthon maradós összebújást, valamint énidőt igényel.

Lényeges, hogy próbáljatok megértők lenni egymással, és minden esetben törekedjetek a megegyezésre! Idővel az együttélés új helyzetében is összecsiszolódtok – jövő karácsonykor pedig már a legnagyobb harmóniában készülődhettek együtt az ünnepekre.

Szerző :Udvari Fanni

A férfiak érzelmi kifejezőeszközei

Nem szívesen beszélnek róla, nem ismerik be, de a felmérések azt igazolják, hogy a férfiak több mint egyharmada időről időre magányosnak érzi magát. Többségük elvált, özvegy, agglegény vagy egyszerűen az elköteleződéstől tartó férfi, aki nehezen nyit a párkapcsolat vagy új barátok felé, ha régen él magányos farkasként.

Dolgok, amiket nehezen vallanak be a férfiak

Számtalan közhellyel tömik a kisfiúk fejét a felnőttek (a fiúk nem sírnak, nem lehetnek gyengék, mindig bátornak kell lenni, ne mutassák ki érzéseiket stb.) Nem csoda hát, ha az erősebb nem képviselői felnőttként sem mindig merik/tudják kimutatni érzéseiket és kimondani azt, amit valójában gondolnak.

A párkapcsolat típusai

Mindenki tudja: a férfi és a nő különböznek egymástól. A férfi mindent meg akar ismerni, az egészre koncentrál, hódításra, birtoklásra vágyik. A nő az, aki apró részletekből összerakja az egészet, aki összetartja vagy helyreállítja a család egységét, óvja azt, amit közösen létrehoztak.

Segítség a távkapcsolati problémák leküzdéséhez

Bármikor kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy a partnerünket vagy minket más országba szólít a munka, vagy a tanulmányok. Viszont erősen tartja magát a vélekedés, hogy a távolság a kapcsolat halála: a legtöbben ugyan elszántan indulnak neki és hisznek abban, hogy ők lesznek a kivételek.

Ilyen egy tökéletes nő a férfiak szerint

Talán minden férfi és nő kíváncsi arra, hogy milyen párra vágyik a másik nem, melyek azok a tulajdonságok, szokások, amelyeket vonzónak tartanak, és amelyek szerepet játszanak a leendő partnerük kiválasztásában. Íme pár tipp, hogy hogyan hódíts meg egy férfit: