Menü

Az összeköltözés párkapcsolatra gyakorolt hatásai

Az együttélés nem mindig fenékig tejfel. Lesz, mikor totálisan egymás agyára mentek. De nincs menekvés. Ilyenkor, jó, ha vannak szigetek, ahova elvonulhattok és kicsit magatokban lehettek. Lehet ez egy kuckó, vagy az erkély vagy valami zug, amit megbeszéltek, hogy az háború mentes övezet. Kitartás, most jön a java! Ha pedig kiderül az együttélés alatt, hogy mégsem passzoltok össze, az is egy válasz az élettől. El kell fogadni, és nem feladni, hogy találtok egy hozzátok illő társat!

Akármennyire is kellemetlen a téma, már az elején át kell beszélnetek az anyagi ügyeket – közös kasszán éltek-e majd, vagy fele-fele arányban osztoztok meg a háztartás költségein? Van-e olyan dolog, amelyre közösen spóroltok, vagy ezután is külön-külön bankszámlán tartjátok majd a megtakarított összegeket? Ha mindezt nem tisztázzátok már az elején, később komoly viták lehetnek a pénzből: ha te fizetsz mindent, úgy érezheted, párod csak kihasznál, vagy történhet éppen fordítva is.

Attól még, hogy egy lakásba költöztetek, nem kell feladnotok a megszokott programokat, a barátaitokat és a hobbitokat! Ne korlátozd a párod szabadságát, ne kényszerítsd arra, hogy minden este otthon üljön veled – a legtöbb férfi ugyanis azonnal menekülőre fogja, ha úgy érzi, a barátnője miatt nem élheti a saját életét! Továbbra is mindketten ragaszkodjatok az eddigi programjaitokhoz: az esti edzéshez, a hétvégi barátnős traccspartikhoz és a pasis meccsnézésekhez.

Ne hagyd, hogy a szenvedély alábbhagyjon – nem kell magas sarkúban tipegve szervíroznod a vacsorát, de szakadt, kopott otthonkában se mutatkozz a párod előtt.

Maradj mindig pozitív – a lehetőségekhez képest –. Légy türelmes a társadhoz, hogy minél könnyebben vegyétek az akadályokat. Tűzzetek ki közös célokat, legyetek együttműködők. A kommunikáció nagyon fontos. Lényeges, hogy mindent megbeszéljetek egymással, még azokat a dolgokat is, amelyek esetleg apróságnak tűnnek. Állítsatok fel egyszerű szabályokat az együttéléshez: ki megy a postára, ki tartja kézben a bevásárlást, közös vagy külön kasszán lesztek-e, ki fog főzni. Maradj mindig önmagad, ne akarj szerepet játszani, mert az együttélés már nem együttjárás, a maszkok, a felvett szerepek értelmüket veszítik.

Az, hogy egy párkapcsolatban kinek mennyi énidőre van szüksége, egyénenként eltérhet. Az összeköltözés viszont még akár ezt is megváltoztathatja, így érdemes előre szót ejteni arról, ki mennyi közös programot, otthon maradós összebújást, valamint énidőt igényel.

Lényeges, hogy próbáljatok megértők lenni egymással, és minden esetben törekedjetek a megegyezésre! Idővel az együttélés új helyzetében is összecsiszolódtok – jövő karácsonykor pedig már a legnagyobb harmóniában készülődhettek együtt az ünnepekre.

Szerző :Udvari Fanni

A társas magány árnyékában

A társas magány azt jelenti, hogy együtt vagyunk valakivel, mégis egyedül érezzük magunkat, magányosak vagyunk. Nincs elég kapcsolódás a felek között, így egy idő után egymás mellett élünk ugyan, de nem egymással.

Jelek, hogy megcsal a párod

Attól, hogy észrevettél néhány különös dolgot a kedveseden, még nem jelenti azt, hogy biztosan megcsal.Azt viszont kétségtelenül érzi az ember, ha valami nincs rendben a kapcsolatában, és ha az utóbbi időben ez veled is így volt, akkor érdemes egy kicsit közelebbről megfigyelni a párod.

A bókolás lélektana

Talán manapság átalakult a bennünk élő kép a bókok jelentőségéről, de azért még mindig jól esik, ha kapunk. Bár már a pozitív visszacsatolás nemcsak verbálisan érkezhet felénk, mégis töretlen a sikere azoknak, akik egy-egy udvarias megnyilvánuláson keresztül fejezik ki pozitív véleményüket embertársukról.

Napjaink betegsége a társas magány

Sok pozitív oldala van a közösségi oldalaknak, de nagyon sok veszélyt is jelentenek, közvetlenül és közvetve is. Minél többet nyomkodod a mobilodat, minél többször kattintasz fel a facebookra, minél többször számolod meg az instagram lájkokat, annál inkább egyedül érzed magad.

Intő jelek, hogy a férfi nem illik hozzád

Szinte minden nőnek más és más a zsánere. Van, aki a jófiúkat, van, aki a sármőröket szereti. Sajnos idővel azonban mindig be kell látnunk, hogy vannak olyan típusok, akiktől jobb, ha távol tartjuk magunkat.