Menü

Járványbiztos programötletek gyereknapra

Magyarországon úgy látszik már látni a járvány végét, de azért még mindig oda kell figyelni magunkra és a körülöttünk élőkre. A gyereknapi programokra is hatással van mindez, hiszen sok szokásos esemény marad el idén, azonban ez nem jelenti azt, hogy nem lehet jó programot kitalálni!

Bográcsozás, sütögetés

Egyszerű ötlet, de a kicsik és nagyobbak is nagyon élvezik. A közös előkészületek miatt talán még jobban szeretni fogják ezt a programot: készítsétek együtt a nyársat és az ételeket is! Ha pedig a társaság jelent kérdés, hívjatok át szomszédot, barátokat – természetesen elővigyázatosan!

Házépítés kartondobozból

Akár benti, akár kinti program is lehet, ami a gyerekek mellett a szülőknek is vicces játék. Építsetek régi, nem használt kartondobozokból házat, díszítsetek ki és játsszatok egy jót benne!

Kreatív játékok

Szokásos barkácsjátékok egy kis csavarral. A barkács nemcsak szórakoztató, de fejlesztő is a gyerekeknek, ezért érdemes kipróbálni minél többet. Lufidekorálás, üvegfestés, színezés, gyurma, jöhet bármi, ami elüt a hétköznapitól!

Utcabál gyerekeknek

Ha mégis kinti programra vágytok és van lehetőségetek lezárni az utcát (vagy egy részét), tartsatok utcabált! Összehívni a szomszédokat, főleg, ha sok a gyerek, mindenképp jó ötlet, kicsiknek, nagyoknak egyaránt.

Irány az Állatkert!

Május 20-ával újranyitott a Fővárosi Állat- és Növénykert, ahova online jegyelővétellel és a szigorú járványügyi szabályok betartásával lehet belépni. A gyerekeknek szuper program, ami ráadásul nem zárt térben, hanem a szabad levegő alatt van? Fontos tudni, hogy nem a teljes kert nyílik meg, a beltéri állatházak még zárva tartanak, de így sem kell aggódni, látni való lesz bőven! A járványügyi intézkedésekkel kapcsolatban érdemes előre tájékozódni.

Kirándulás a szabadban

A legbiztonságosabb nem-otthoni program egy kirándulás a természetben. A túrát geocaching-játékkal tehetitek izgalmasabbá, amely során geoládák után lehet kutatni az erdőben. A keresés közben pedig közelebbről megcsodálhatjátok az erdő növény- és állatvilágát!

Mi okozza az utazás utáni depressziót?

Tapasztalták már, hogy nyaralásból hazatérve szomorú hangulatuk lett? Ez az úgynevezett nyaralás utáni depresszió, amely egyáltalán nem ritka jelenség. Szerencsére az ilyenkor fellépő rosszkedv különböző módszerekkel enyhíthető.

Kemping a kertben

Szeretnéd átélni egy kemping hangulatát, de nincs rá lehetőséged, hogy elutazz otthonról? Rendezz be a kertedben egy sátrat, és éld át otthonról a szabadban töltött éjszaka autentikus hangulatát, az otthon közelségének előnyeivel fűszerezve!

Miért jógázzunk rendszeresen? Mit takar a nevető jóga?

A “jóga” szó a szanksztrit “Yuj” szóból származik, ami hozzáadást, egyesülést jelent. Energia, erő és szépség hozzáadása a szellemhez, testhez és lélekhez. A jóga valódi értelme nem más, mint az elme lecsendesítése a nyugalom és az önmegvalósítás eléréséhez.

A társasjátékok fejlesztő hatása

A sok pozitív hatása mellett a társasjáték türelemre és együttműködésre is megtanít, ráadásul szórakoztató formában, arról nem is beszélve, hogy sok szülő számára mintegy joker tevékenység a borús, esős napokon, amikor nem lehet szabadtéri programokkal lekötni a gyerekeket.

Kreatív hobbik a lelki egyensúly megőrzéséért

Sokszor nem is vagyunk tisztában vele, mennyire fontos, hogy legyen egy kreatív hobbink! Azon kívül, hogy ez a mindennapokban kellemes kikapcsolódást nyújt, segít fejleszteni különböző készségeinket és fenntartja a lelki egyensúlyt.