Menü

Nagy nyári könyvajánló

Olvasni mindig jó, de nyáron különösen is, amikor csak kifekszünk a napra, egy izgalmas krimi vagy elgondolkodtató könyv társaságában és élvezzük, ahogy magával visz a történet.

F. Várkonyi Zsuzsa – Férfiidők lányregénye

Az első könyv magyar írónő alkotása, amiből tavaly készített filmet Tóth Barnabás. Az adaptáció olyan sikeres lett, hogy hazánk jelölte az Oscar-díjra is, valamint a Variety is elismerően nyilatkozott róla.

A története egy fiatal lány és egy középkorú férfi különleges kapcsolatát meséli el a második világháború utáni Budapesten. A nagy világégést követő években élőknek nemcsak a múlt borzalmainak feldolgozásával, de egy új ellenség felemelkedésével is szembesülniük kellett. A zsidó életeket bemutató történet tele van személyek és közösségek tragédiáival, de ugyanakkor megmutatja azt is, hogy minden életnek van értelme.

Grigoj Szluzsitel – Egy moszkvai kandúr feljegyzései

Különleges történet az Egy moszkvai kandúr feljegyzései, mivel főhőse egy macska. De nem is akármilyen, hanem filozofáló, emberekhez hasonló állat, akinek életét megismerve, emberi sorsok alakulásába is belelátunk, valamint a híres orosz főváros utcáit is bejárhatjuk. Ez a könyv magáról az életről szól, a buktatókról, a mennyei pillanatokról és azokról a társakról, akikkel mindezt megosztjuk. Elgondokodtató mese ez, ami sokszor megmosolyogtat és valóságosabb, mint gondolnánk.

Antoine de Saint-Exupéry – A kis herceg

A francia klasszikust mindenki ismeri. Egy történet a különleges kis hercegről, egy gyönyörű rózsáról és a rókáról, ami megváltoztat. Üzenetei világhírűek és örökérvényűek, ezért sem elég egyszer elolvasni. Sokat tanít gyerekeknek és felnőtteknek is egyaránt ez a mese, ami új perspektívát ad az élethez.

David Mitchell – Felhőatlasz

David Mitchell világhírű könyve és az abból készült film azt mutatja be, hogyan kapcsolódnak egymáshoz sorsok és események által az emberek. Hogyan hatunk egymás életére, tudattalanul is hogyan befolyásoljuk a másik jövőjét. Egy nagyon kreatívan felépített történet, ami évszázadokon ível át és különleges, történelmet megváltoztató életeket mutat be. Lenyűgöz és megborzongat, pont, mint egy tökéletes történet.

Egy újabb Liam Neeson film ami volt, lett és nyomtalanul eltűnt

A Becsületes tolvaj című film egy eddig ritkán hallott rendező(Mark Williams) munkája, ami jóval több is lehetett volna, mint B kategóriás akció-krimi korrupt rendőrökkel és egy hős szerelmessel Liam Neesonnal. A film már-már megmosolyogtatóan naív és közhelyes. Kritika minimális spoilerekkel

Gondolatok a Szólít a szörny című filmről

A film felszólít az igaz életre, minden olyan nehézségre, amivel szembe kellene néznünk, viszont a kegyes hazugságok árnyékában élve nem látjuk a fától az erdőt.

Könyvajánló: Paulo Coelho : Tizenegy perc

Nemrégiben olvastam az „Alkimistát”, a „Veronika meg akar halni”-t, a „Tizenegy percet” és persze keresem már fel a könyvtárakban a többi művet is. Paulo Coelho nem véletlenül napjaink egyik legkedveltebb írója.

Könyvajánló: Dr. Lukács Liza: Az éhes lélek gyógyítása

Manapság egy halom ígérettel találkozik a fogyni vágyó, csodapirulákkal, újabb és újabb csodát ígérő shakekkel, porokkal, étrendekkel, pedig a megoldást nem ezek jelentik. Ez a könyv azoknak szól, akik már hosszú ideje vívják harcodat a túlsúlyukkal, evészavaraikkal, érzelmi problémáikkal.

Mulandó gondolatok kicsit jó irányba

A férfias nők sorsával párszor már megbirkózott az új-zélandi rendezőhölgy Niki Caro (Bálnalovas, Kőkemény Minnesota). Ezúttal az identitásválság és fejlődéstörténetek tanmeséinek egyik klasszikusát a IV. századi kínai Mulan sztoriját vitte a vászonra, ezzel újra gondolva és igazából nem remakelve a Disney klasszikust. Sajnos felemás sikerrel.