Menü

Nagy nyári könyvajánló

Olvasni mindig jó, de nyáron különösen is, amikor csak kifekszünk a napra, egy izgalmas krimi vagy elgondolkodtató könyv társaságában és élvezzük, ahogy magával visz a történet.

F. Várkonyi Zsuzsa – Férfiidők lányregénye

Az első könyv magyar írónő alkotása, amiből tavaly készített filmet Tóth Barnabás. Az adaptáció olyan sikeres lett, hogy hazánk jelölte az Oscar-díjra is, valamint a Variety is elismerően nyilatkozott róla.

A története egy fiatal lány és egy középkorú férfi különleges kapcsolatát meséli el a második világháború utáni Budapesten. A nagy világégést követő években élőknek nemcsak a múlt borzalmainak feldolgozásával, de egy új ellenség felemelkedésével is szembesülniük kellett. A zsidó életeket bemutató történet tele van személyek és közösségek tragédiáival, de ugyanakkor megmutatja azt is, hogy minden életnek van értelme.

Grigoj Szluzsitel – Egy moszkvai kandúr feljegyzései

Különleges történet az Egy moszkvai kandúr feljegyzései, mivel főhőse egy macska. De nem is akármilyen, hanem filozofáló, emberekhez hasonló állat, akinek életét megismerve, emberi sorsok alakulásába is belelátunk, valamint a híres orosz főváros utcáit is bejárhatjuk. Ez a könyv magáról az életről szól, a buktatókról, a mennyei pillanatokról és azokról a társakról, akikkel mindezt megosztjuk. Elgondokodtató mese ez, ami sokszor megmosolyogtat és valóságosabb, mint gondolnánk.

Antoine de Saint-Exupéry – A kis herceg

A francia klasszikust mindenki ismeri. Egy történet a különleges kis hercegről, egy gyönyörű rózsáról és a rókáról, ami megváltoztat. Üzenetei világhírűek és örökérvényűek, ezért sem elég egyszer elolvasni. Sokat tanít gyerekeknek és felnőtteknek is egyaránt ez a mese, ami új perspektívát ad az élethez.

David Mitchell – Felhőatlasz

David Mitchell világhírű könyve és az abból készült film azt mutatja be, hogyan kapcsolódnak egymáshoz sorsok és események által az emberek. Hogyan hatunk egymás életére, tudattalanul is hogyan befolyásoljuk a másik jövőjét. Egy nagyon kreatívan felépített történet, ami évszázadokon ível át és különleges, történelmet megváltoztató életeket mutat be. Lenyűgöz és megborzongat, pont, mint egy tökéletes történet.

Tíz gyűrű a világ felett

A Marvel Studio ismét valami újba fogott mikor elkezdte forgatni a Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendája című filmet. A film egyértelműen a távol keleti harcművészetek világából táplálkozik, és azt is próbálja bemutatni. Méghozzá egészen jól.

Mindenképpen érdemes megnézni a Toxikomát

Herendi Gábor keze alatt ügyesen futnak a sötét anyagok is: ezt bizonyítja a szeptembertől a mozikban is látható Toxikoma. A Szabó Győző drogmemoárja alapján készült filmet mindenképpen érdemes megnézni.

Mi történt Budapesten? – kritika a Fekete Özvegyről

A Marvel rajongók már egy éve várhatták a Fekete Özvegy megjelenését. Főleg a magyar rajongók várhattak türelmetlenül, ugyanis a Fekete Özvegyet nagyrészt Magyarországon, Budapesten forgatták. Egy év csúszással, de már a mozik vásznán nézhetjük az orosz bérgyilkos történetét.

Erős idegzetűeknek – MINDHUNTER

Befejeztem a Netflixen található Mindhunter című sorozatot, de sajnos nem tölt el izgalommal a következő évad megjelenése – mert nem is lesz. Nagyon szomorú vagyok miatta, mert ez a streamingszolgáltatás egyik legérdekfeszítőbb sorozata, amit tényleg ajánlok megtekintésre.

Hiánypótló képregény jelent meg tanulási zavarral küzdő iskolások számára

Diszlexiával, magatartászavarral, autizmussal küzdő fiatalok számára hiánypótló képregény jelent meg a Vadaskert Gyermek- és Ifjúságpszichiátriai Kórház szakmai támogatásával. Az esernyőcsapat kalandjai című modern képregény a mai fiatalok világát idézi, a főszereplők története segíthet az érintetteknek abban, hogy ne az iskolai küzdelmeikre, hanem inkább „szupererejükre” figyeljenek, és megértsék azt, mitől mások, mint a többiek.