Menü

Miért jó a tengervíz?

Nincs is annál jobb dolog nyáron, mint amikor a napsütötte tengerparton barnulunk, pancsolunk és frissítőket iszogatunk. De abba bele sem gondolunk, hogy a sós tengervíz igazi csodaszer! Lássuk, miért is olyan jó…

A só és a sókristályok elősegítik a légutak tisztulását, így aki köhög, asztmás, allergiával küzd, az a tengerparton igazán fellélegezhet. Sőt, azok is érezni fogják jótékony hatását, akik a nagyvárosban élnek, és nap mint nap több száz autó között közlekednek. A sós tengervíz átmossa a fül- és orrjáratokat, szinte kipucolja ezeket, így nem is baj, ha néha kortyolunk belőle egy keveset!

A tengeri eredetű oldat az egyik legkiválóbb fültisztító, melyet már az otthoni gyógyszertárakban is megtalálunk.

Nincs is annál jobb szabadidős tevékenység, mint amikor elfeledkezünk arról, hogy valójában sportolunk. Az úszás pont ilyen. Sokkal könnyebben pancsolunk a sós tengervízben: testünk könnyedén lebeg a víz felszínén, úszunk, és eközben hihetetlenül sokat segítünk belső izmainkon. Az úszás fokozza a szellemi tevékenységet, nyújtja az izmokat, és kifejezetten jótékony hatású a légzésszabályozásra.

A tengervíz egy igazi áldás azok számára, akik különféle bőrproblémákkal küzdenek. Az ásványi anyagoknak és a sótartalomnak köszönhetően a gyulladásos problémák, pattanások, bőrbetegségek enyhülnek vagy akár teljesen meg is szűnnek. A sós víz fertőtlenít, pórusaink megtisztulnak általa. A napozás és a sós víz kombinációja után pár nappal már érezhetjük, hogy szinte újjászületik a bőrünk: kisimulnak a ráncok, a bőrünk puhább és jóval egészségesebb lesz.

Otthon sem kell aggódnod a bőröd miatt, rengeteg tengeri sós készítményt lehet már kapni, arcpakolást és krémeket, melyek nyugtatják, frissítik a bőrt.

Ahogy a bőrünk megnyugszik a tengervíztől, úgy a fejbőr és a haj sem marad tőle „szárazon.” A szó szoros értelmében, a tenger az érzékeny fejbőrre, korpásodásra hajlamos hajra igazán kiváló. Arra ügyeljünk, hogy a túl sok napfény és sós víz kombinációja kiszáríthatja a hajunkat, így a sós víz után ne felejtsük el kiöblíteni és bebalzsamozni a hajvégeket.

Ha úszunk a tengerben, akkor ez szervezetünk vérkeringésére is pozitívan hat - a thalassoterápiának is a tengervíz ezen tulajdonsága az alapja. A meleg tengervízben fürdés úgy fokozza a keringést, hogy az ásványi sók segítségével megtisztítja szervezetünket a stressz, a kevésbé egészséges környezet és az esetleges rossz táplálkozásnak köszönhetően felszaporodó méreganyagoktól.

Irány a tenger!

Ezeket a gyógyszereket tegyük a bőröndbe!

Ha nyaralni készülődünk, mindig gondoljuk át, milyen gyógyszereket vigyünk magukkal. Bár nagyon sok helyen van már gyógyszertár, azonban nem jó utolsó pillanatban futkosni nyitva tartó patika után, jobb, ha nálunk van néhány alap készítmény, egy kis összerakott „házipatika”.

Frissítő gyógynövények nyárra

Van, aki a jeges limonádéra esküszik, van, aki szerint inkább forró italt kell inni. Ha sem a jeges, sem a forró italok nem vonzzák ebben a hőségben, mutatunk pár teát, ami önmagában is hűsítő.

Német finomságok, amiket ki kell próbálnod!

Németország konyhája igen változatos, éppúgy, mint természeti és építészeti látnivalói...

Játszótéri etikett. Felnőtteknek.

A játszótér azért jó, mert ide mindannyian ugyanazért jövünk, egy közösségi élményért, ahol a gyerek is jól érzi magát és anyuka is beszélgethet. Bizonyos írott és íratlan szabályok betartása mellett.

Tippek honvágy leküzdéséhez

Az otthonról való elköltözés mindig nagy változás az életben, és ha gyötör a honvágy, akkor jusson eszedbe, hogy biztosan nem te vagy az egyetlen. A honvágy egy olyan érzés, amit sokan jobban szeretünk magunkban tartani, szóval lehetséges, hogy körülötted sokan éreznek így, de nem szívesen beszélnek róla.