Menü

Filmajánló: Elveszett város

Amikor egy háromgyerekes anyuka eljut moziba, (fényévente) akkor annak „nyoma kell, hogy legyen” így, ha a kedves olvasók valami könnyed, hétvégi, vagy hétköznap esti filmre vágynak, engedjék meg, hogy ajánljam „Az elveszett város” című, 112 perces akciókalandvígjátékot, Sandra Bullock és Channing Tatum főszereplésével!

Az elveszett város (The Lost City) egy idei amerikai film, melynek világpremierje a South by Southwest fesztiválon volt 2022. március 12-én, amerikai bemutatója két hétre rá, míg nálunk április 21-től látható, s melyet a Nee testvérek - Adam Nee és Aaron Nee - rendeztek.

Műfaját tekintve kalandfilm, akciófilm, filmvígjáték, főszerepben Sandra Bullock, Channing Tatum, Daniel Radcliffe, Da'Vine Joy Randolph és nem utolsó sorban Brad Pitt. A film forgatási helyszíne a Dominikai Köztársaságban volt, gyönyörű tájakra kalauzolva el a nézőket.

A vígjáték forgatókönyvét a Nee testvérek, Oren Uziel és Dana Fox írták, a történetet pedig Seth Gordon szerezte.

Érdekesség, hogy 2020 októberében bejelentették, hogy Sandra Bullock lesz a film főszereplője, aki eredetileg visszautasította a felkérést, mert úgy érezte, hogy a történet „idejétmúlt”, hiszen már hét éve folyamatban voltak az előkészületei, végül mégis elvállalta a szerepet. A forgatás 2021 májustól augusztusig tartott.

A történet lényege, hogy egy írónak (Sandra Bullock) és modelljének (Channing Tatum) menekülniük kell egy milliárdos elől (Daniel Radcliffe) és meg kell találniuk egy elveszett várost.

Miközben a halott férjét gyászoló, remeteéletű írónő, Loretta (aki eredetileg történész volt, férje pedig régész), épp az új könyvét mutatja be, elrabolja egy különc milliárdos, aki azt reméli, hogy az írónő elvezeti őt az ősi elveszett város kincséhez. Alan, a modellje pedig bizonyítani szeretné, hogy a való életben is hős tud lenni, nem csak Loretta könyvének borítófotóján, így elhatározza, hogy megmenti a nőt. Bullock számára Tatum a tökéletes kontraszt. Channing remekül játssza Alant, tökéletes ösztönnel alakítja az egyik főhőst.

A pár kalandos utazása ezzel megkezdődik a dzsungelben, menekülve a gonosztevők ellen, keresve az ősi kincset. Hajmeresztő dzsungelkaland veszi kezdetét, mely egy zacskó popcorn mellett garantáltan kizökkent bennünket a hétköznapi gondokból.

A szereplőgárdát komikusvénával megáldott színészek egészítik ki, mely tökéletesre fűszerezi a filmet, Loretta színes, kihívó, flitteres és dzsungeljárásra tökéletesen alkalmatlan viseletéről nem is beszélve.

Ha akcióra, kalandra, romantikára és nevetésre vágyunk, mindezt hajmeresztő fordulatokkal egy dzsungelben, egzotikus környezetben, akkor ezt a filmet látnunk kell!

Ahol a folyami rákok énekelnek - a filmajánló

Három évvel ezelőtt olvastam egy - véleményem szerint nagyon jó – könyvet, melynek a könyvajánlóját megjelentettük lapunk online hasábjain, most viszont volt szerencsém megnézni az ebből készült lebilincselő filmadaptációt is. Filmajánló következik.

Free Guy – a valótlan megvalósítása

A Free Guy (2021) az akció, a vígjáték és a kalandok világát egy videojátékon keresztül hozza el nekünk, ezzel eljátszhatunk a gondolattal, hogy milyen kiszakadni egy előre megtervezett univerzum falai közül.

Sokat markol, de keveset fog

A nemrégiben debütált Nincs baj, drágámnak a már körülötte zajló felhajtás, és “köpködés” történet elég nagy felhajtást csinál. Olivia Wilde filmje akkor a legjobb, mikor csak Florence Pugh van képernyőn, vagy mikor képi eszközökkel próbálja elmesélni az általa szürreálisnak, nézőként legtöbbször csak katyvaszosnak látott jeleneteket a képzeletbeli 50-es évek Amerikájában.

Francia Riviéra? Nem, Balaton

A Nyugati nyaralás című magyar film nemrég került a mozikba és már korábban is elég nagy felhajtást kapott. A késői Kádár-korszakon keresztül bemutatott Maurer család kémjátszmával átszőtt nyaralása olyan, mint egy ideális nyaralás humoros, nosztalgikus és érdekes. Nézőként pedig garantálva van a nevetés és az izgalom egyszerre.

Ez a vonat már célba is ért

A Japán kultúráról már rengeteg film született, a felkelő Nap országa mindig jó alapanyag egy akciófilmhez. Brad Pitt pedig A gyilkos járatban próbára is teszi magát, több karakterrel együttesen, azonban képes-e a japán expressz gyorsaságával, precizitásával és kényelmével is felvenni a versenyt, és egy legalább annyira jó filmet elvinni a hátán, mint a híres japán precizitás?